Trvající průjem po dovolené

209
28.9.22 19:45

Trvající průjem po dovolené

Zdravím, 21.9. Jsem dorazila z Kanarskych ostrovů, 23.jsem totálně onemocněla, chřipka zimnice apod a od 24. Mám stále průjem. Břicho mě u toho neboli l. Dnes sem nasadila endiaron ale vůbec nic. Zezacatku sem měla i dietu, ale taky nic a stále mi břicho vydává divné zvuky :D teď jsem nasadila silnější Ercefuryl ale tím, že jim od včera antibiotika na tu chřipku tak se obávám co z toho bude 😒
Mate nějaké triky? Spíš kdy s tím zajít k lékaři. Je to zatím 5 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
28.9.22 19:51

Cože? Kdo ti napsal antibiotika na chřipku, když si nebyla u doktora?

Chřipka je virové onemocnění. A ty určitě nejsi tak hloupá, aby si náhodně zobala náhodná antibiotika, natož na virové onemocnění. Nebo na něco, o čem netušíš, jestli je virové nebo bakteriílní, a říkáš tomu chřipka, že…

Něčím takovým si by si člověk co by to dělal leda tak zničil mikrobiom a popřípadě vypěstoval atb rezistentní potvoru, protože náhodně dávkuje náhodné léky na náhodné situace.

Ono náhodné zobání ercefurylu, když zjevně máš daleko víc symptomů, než jen střevní obtíže taky není dobrý nápad

Prozačátek si udělej antigenní test (ano, i průjem může být součást příznaků covid) a pokud bude negativní, tak zajdi k lékaři, nech se pořádně diagnostikovat a léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.9.22 19:54
@Ou píše:
Cože? Kdo ti napsal antibiotika na chřipku, když si nebyla u doktora?

Chřipka je virové onemocnění. A ty určitě nejsi tak hloupá, aby si náhodně zobala náhodná antibiotika, natož na virové onemocnění. Nebo na něco, o čem netušíš, jestli je virové nebo bakteriílní, a říkáš tomu chřipka, že…

Něčím takovým si by si člověk co by to dělal leda tak zničil mikrobiom a popřípadě vypěstoval atb rezistentní potvoru, protože náhodně dávkuje náhodné léky na náhodné situace.

Ono náhodné zobání ercefurylu, když zjevně máš daleko víc symptomů, než jen střevní obtíže taky není dobrý nápad

Prozačátek si udělej antigenní test (ano, i průjem může být součást příznaků covid) a pokud bude negativní, tak zajdi k lékaři, nech se pořádně diagnostikovat a léčit.

Byla jsem v pondělí u lékaře protože přes víkend jsem tu chřipku nevylezela a bylo mi zle (mluvím teď o chřipce jako bolest v krku, teploty, zimnice, hlava jak balón) a lékař mi předepsal antibiotika.
Průjem jsem si myslela že přejde, ale stále přetrvává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
28.9.22 20:01

To bude covid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.9.22 20:02
@MadammeLu píše:
Byla jsem v pondělí u lékaře protože přes víkend jsem tu chřipku nevylezela a bylo mi zle (mluvím teď o chřipce jako bolest v krku, teploty, zimnice, hlava jak balón) a lékař mi předepsal antibiotika.

jasně.

Hele ještě zítra užívej ten ercefuryl (a případně někooho pošli pro hylak a ber to k tomu. Pokud se to během zítřka nezlepší, tak v pátek určitě volej, že to furt je blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.9.22 20:10

@Ou a ten Hylak tedy můžu rovnou s Ercefurylem nebo tam mám dát časovou mezeru? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12655
28.9.22 20:35
@MadammeLu píše:

Mas koronu to te nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.9.22 20:46

@lilith1 je úplně jedno jestli mám covid nebo něco jiného, řeším tady průjem, který trvá déle a není to úplně dobře pro oslabený organismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
28.9.22 21:15
@MadammeLu píše:
Zdravím, 21.9. Jsem dorazila z Kanarskych ostrovů, 23.jsem totálně onemocněla, chřipka zimnice apod a od 24. Mám stále průjem. Břicho mě u toho neboli l. Dnes sem nasadila endiaron ale vůbec nic. Zezacatku sem měla i dietu, ale taky nic a stále mi břicho vydává divné zvuky :D teď jsem nasadila silnější Ercefuryl ale tím, že jim od včera antibiotika na tu chřipku tak se obávám co z toho bude 😒
Mate nějaké triky? Spíš kdy s tím zajít k lékaři. Je to zatím 5 dní…

A jakou držíš dietu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.9.22 21:34

@ivašot. První dva dny jsem nejedla vůbec nic pac mi bylo blbě z té chřipky. Začala sem postupně rohlík, z toho sem byla nafoukla, pak trochu rýže. Pak i půlku jablka a po tom jsem šla teda hned na WC 🤦‍♀️ pak sem si udělala kureci vývar to taky stále průjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
29.9.22 07:21

No, pokud jsi měla rozhozené zažívání a bereš antibiotika, tak to bude ještě horší. Měla jsi to doktorovi říct hned v pondělí. K antibiotikům se běžně používají probiotika, aby nebyly střevní problémy. Na tvém místě bych to řešila s doktorem hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí