Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminy, nemáte některá zkušenosti s koupacími kyblíky? Lámu si hlavu nad tím, zda pořídit vaničku nebo kyblík, popřípadě pro a proti. Díky za rady ![]()
@x-tina Už je tady několik diskuzí stačí pohledat. Každému vyhovuje něco jiného, za mě teda kyblík ![]()
Já jdu do kyblíku. Nevýhodou je horší manipulace s miminkem- některé maminky to pak nevydrží a koupí vaničku, ale pokud se naučíš miminko správně držet, tak to pak může maximálně vyhovovat oběma ![]()
Já zkusila kyblík 1× a prostě jsem se bála, ta manipulace s miminkem byla hrozná.
@x-tina za me lehatko do vany a sprchovat, jsou ale deti co nesnasi volny prostor a musi mit kyblik
Měla jsem kyblík a pak rovnou normální vanu. Kyblík byl fajn. Plný vody se dobře přenášel, mimino se v něm zklidnilo, stačilo držet jen bradičku nad vodou.
@x-tina Ahoj my měli vaničku a spokojenost použivali jsme jí skoro až do 9 měsíce
Za mě určitě kyblík, syn ho miloval a ušetřili jsme spoustu vody. ![]()
Lehátko do vany ![]()
Ed. novorozenec by neměl být ani v kyblíku kolmou polohou…to, že to připomíná dělohu je jen výmysl výrobců, v děloze je hlavou dolů a je to naprosto jiné prostředí. A navíc to chce opravdu dobře umět manipulovat s novorozencem
Každému vyhovuje něco jiného. I rodičům i dětem. Za mě kyblík, není těžký na nošení, což je po porodu důležitý. A první dcera mi ve vaně řvala, v kýblu ne. Vanička se hodí v létě pro větší dítě na zahradu
, tak ji máme taky.
Za me jedine kyblik. Na prvni jsem mela vanicku, na druhou kyblik a vyhrava kybl. Jen trocha odvahy a naucit se pridrzovat za hlavicku. Voda vydrzi dele tepla. I skoro rocak se tam stale rochni.
Zrovna dnes jsem četla v knize pojednání o škodlivosti kyblíku. Takže za mě jedině vanička, tedy nám konkrétně stačilo pouze lehátko.
Tak já měla koupený kyblík a nepoužila jsem ani jednou, koupali jsme rovnou ve velké vaně obě děti a plně mi to vyhovovalo. Já jsem se bála, že mě u toho budou bolet záda, tak se kupoval kyblík, ale záda byly ok, tak za mě ihned velká vana a měli jsme super velký lehátko na mimčo.
@pukacu A co bylo v knize na kyblíku shledáno škodlivé?
@x-tina Jinak u nás kombinace lehátka do sprcháče a sprchovat a kyblíku… na umytí lehátko, na cachtání kyblík. A stále ho miluje (a používá) náš tříleťák.