Koupací kyblík nebo vanička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
558
5.3.14 17:56

@Folinka No, ono jde právě o to, jak tu někdo taky zmiňoval, že by vůbec nemělo být ve vertikální poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.3.14 17:57
@JanulaM píše:
@j.a.n.i1 presne to neni vertikalizace, plave tam v podstate jako v brise matky, toho bych se nebala a je to max. 15 minut denne, na pater to vliv nema

ale to je ten největší, s prominutím, „blábol“, vždyť tam je přeci hlavou dolů a stočený, hlava mu netrčí nahoru.
Jako mě to je jedno, jestli to někdo používá nebo ne, kamarádka měla, nikdy ode mě neslyšela ani slovo, ale nemám ráda, když se šíří nějaké nesmysly, aby si to člověk obhájil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
5.3.14 17:57

@pukacu Tak třeba to moje se hlavou dolů otočilo někdy na přelomu 37 a 38tt, takže evidentně preferovalo polohu hlavou nahoru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
5.3.14 17:59
@pukacu píše:
@JanulaM Tohle paní v knize taky zmiňuje. Konkrétně tedy tento častý argument, který vyvrací tím, že obvykle je dítě těsně před porodem hlavou dolů a přesto takto pravděpodobně nikdo nekoupe. Prý dětem nejvíce vyhovuje vanička s větším množstvím vody - právě proto, že voda je jim přirozená.Příspěvek upraven 05.03.14 v 17:55

Tak koupani hlavou dolu brani jaksi fakt, ze dite jiz dycha vzduch plicemi :jazyk: rozhodne je prirozenejsi schouleni v kybliku, nez natazene mimino ve vanicce. Proti vanickam jinak nic nemam, jen dneska je ohromna moda neco zakazovat a rikat, jak je to skodlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.3.14 17:59
@Folinka píše:
Takovou kravinu moh napsat jedine ten, co nikdy v kyblu nekoupal. Naopak, male mimi tam ma zadicka zakulacene a jeste ho trochu nadnasi voda, rozhodne nesedi. Ja mam kyblik a nedam na nej dopustit. Usetri vodu, paradne se s nim manipuluje, a mala zkusila vanicku jednou a strasne v ni rvala.

A opět, pokud je někdo zkušený fyzioterapeut, dělá něco desítky let a má s tím úspěch, tak vlastně nemá zkušenost a je to kravina, než bych uznala, že na tom něco pravdy může být, těžké někomu něco říkat, když on už předem strká hlavu do písku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
5.3.14 18:05
@pukacu píše:
@Folinka No, ono jde právě o to, jak tu někdo taky zmiňoval, že by vůbec nemělo být ve vertikální poloze.

To je jako kdyz se tvrdi, ze by se mimina nemela nosit v satku apod. ve vertikalni poloze. Pritom kocarek je vymysl male casti sveta, ve zbytku se mimina bezne nosi vselijak uvazana na matce. To by musely byt degenerovane cele narody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.3.14 18:07

Holky a když se nosí i novorozenci v šátku ve vertikálu, tak to přece taky nevadí a to v tom šátku stráví delší dobu než v kyblíku. Jako chápu, asi to není úplně v pohodě, ale co je? Vždycky se něco najde, co škodí. I kdyby to mimino mělo ležet jen na zádech, tak to není dobře. Já se hlavně řídila tím, že malý ve vaně řval. V kýblu si poprděl a byl spokojený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.3.14 18:09

@j.a.n.i1 z kleceni mi trnou nohy a pri sezeni me bolely ruce :mrgreen: tak se holt ohybam :mrgreen: @pukacu nevim necetla jsem, vim jen z vlastni zkusenosti, ze kyblik je super a dcera zatim zadne problemy s pateri nema, moje porodni asistentka mi jej taky chvalila, ze je to pro dite prirozenejsi, ale co odbornik to nazor jako ve vsem, tak si pak clovek musi stejne udelat nazor sam podle sveho rozumu/citu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
5.3.14 18:09

@Folinka Přemýšlíme stejně :mrgreen: A v tom šátku se doporučuje spíš vertikál, než kolíbka. Tak potom čemu má člověk věřit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
5.3.14 18:11
@kozisek píše:
A opět, pokud je někdo zkušený fyzioterapeut, dělá něco desítky let a má s tím úspěch, tak vlastně nemá zkušenost a je to kravina, než bych uznala, že na tom něco pravdy může být, těžké někomu něco říkat, když on už předem strká hlavu do písku :nevim:

Jestli ma pani desitkama let ozkouseno, ze kyblik nici deckam zada, sem s tim :P asi nema, ze? At si kazdy koupe v tom, co mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
5.3.14 18:14

Je to na každé mamince, ať se sama rozhodne. Podle mě záleží na intuici a ne na tom, že jedna paní někde něco napsala- nic proti té paní ani její práci…nicméně to, že někdo někde něco napíše, ještě neznamená, že to tak je- viz třeba bláboly kolem kojení v 70 letech- taky tomu všichni věřili a málokterá maminka kojila dýl jak pár týdnů a pak „přišla o mléko“- taky tehdy věřily doktorům (nic proti doktorům) :mrgreen: Za mě kyblík neuškodí, je to jen na pár minut, poloha není v sedě, voda mimčo hodně nadnáší…navíc, kdo přišel s tím, že nejlepší je poloha v leže na pevné podložce…proč? 8o, několik dlouhých měsíců bylo mimčo schoulené a najednou ho máme honem rychle narovnat? :roll: No nevím…je to každého věc…nebo s botičkama- jednou má mít tvarování, teď zase přišli s tím, že lepší je bez…ode zdi ke zdi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.3.14 18:17

@kozisek jake nesmyly, je to muj nazor, proc se ho za kazdou cenu snazis vyvratit? Ty jsi odbornik - fyziotereapeut? Kazdy jak uzna za vhodne, tak kliiiid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.3.14 18:22

@JanulaM @Folinka Je mi jedno v čem své dítě koupete, ale mám rozum a ten používám. To, že jsem si něco vybrala, neznamená, že je to to nejlepší. Umím uznat chybu a nehraji si na neomylnou. Jsem si vědomá svých chyb, které jsem s dětmi udělala a vím, že je i udělám, ale snažím se je eliminovat na minimum a pokud mi někdo dá informaci a podloží ji věrohodnými fakty, jsem ochotná o ní přemýšlet, diskutovat a případně předat dále.

Jak říkám, je mi ukradené, jestli si v tom myjete nohy nebo dítě, ale pokud si to přečte nastávající maminka a bude o tom ochotná přemýšlet, vyhledá si další informace, mělo to, co jsem napsala smysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
5.3.14 18:23

@x-tina měli jsme obojí, v kyblíku jsem koupala asi 3× a pak jsem se na to vybodla. Takže za mě vaničku a celkem brzo vanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.3.14 18:26

@kozisek a presne o tom diskuze je :potlesk: kazdy napise svuj nazor podle sveho rozumu/citu a pokud to bude nekdo cist udela si taky svuj nazor, nevidim duvod hned nekoho osocovat, ze jeho nazor je horsi nez ten muj, nikdo nerika, ze kdyz jsi koupala ve vanicce, ze je to spatne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí