Koupání - miminko brečí

3379
10.11.08 19:17

Koupání-miminko brečí

Ahoj maminy,
chci se zeptat, já mám doma teprve týdenní mimčo a mám s ním problém při koupání, jelikož ho asi přímo nesnáší a hrozně brečí. Dost mě to trhá srdce vidět ho plakat, včera jsem začala brečet také z lítosti, že mu prostě nemůžu ulevit i přes veškerou snahu.
Nevíte nějaké fígle, které by to brečení utlimily. Já zkoušela všechno možné, mluvit na něj, hladit,přiložit svůj obličej k němu, prostě vše, co asi v takové situaci na utěšení každou napadne, ale marně, řev byl tak hrozný, že měl nafialovělou kůži okolo rtů.
Jak to doma zvládáte vy? Díky za rady.
 y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
10.11.08 19:26

Ahoj Yvonne. Koupeš na té podložce do vany?Pokud ano, tak třeba to není miminku příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.11.08 19:27

Ahoj Yvonne,
a co zkusit koupání v kyblíku? Já s ním zkušenosti nemám, obě moje holky koupání milují a to jakýmkoliv způsobem, ale vím, že maminky si to pochvalují a miminka to prý zklidní.
Hlavu vzhůru, bude líp!
 Romana

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
10.11.08 19:32

Yvonne
u nás to bylo to samé. V půl sedmé dceruška bourala panelák!
Doktorka mi řekla, že mám omývat žínkou zadeček a pod krčkem a otírat podpažíčko, a koupat 2× do týdne, aby si pomalu zvykla
(kyblík nezabral, koupání se mnou v jedné vaně nezabralo).
Pak se to (nechci Tě strašit, naše malá byla v tomhle dost rarita) až po měsíci nějak srovnalo, hlavně jsem jí dala do té vaničky víc vody (víc než jsem se předtím odvážila) a teplejší.
Pak si to nějak oblíbila.
potom zase po nějakém půlroce brečela, pak zase ne, pak zase v roce… prostě to jsme si párkrát zopakovaly. Ale v okolí jsem o tom neslyšela, spíš jim děti zezačátku brečely, a potom se krásně srovnaly a koupání milovaly.
tak přeju ať to u vás je brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
10.11.08 19:37

Možná položím trapný dotaz - nemá hlad? Obecně se děti koupou před jídlem, ale u nás to nefungovalo. Jakmile měla plné bříško, ve vaně jsem neviděla ani slzičku. Předtím řvala jak kdyby ji na nože bral. Ona taková koupel je pro malé mimčo pěkná šichta, a absolvovat ji o hladu je to o to náročnější. Vyzkoušej, netvrdím, že to pomůže, ale možná jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
10.11.08 19:39

ahoj, my ten problem sice nemeli, ale pry pomaha dite zabalit do pliny, ponorit do vody a potom, az neplace, tak plinu odmotat… a hlidat teplotu vody. nam malej plakal kdyz jsem dala vodu moc teplou. jakmile jsem ji zacala hlidat teplomerem, tak to bylo super a vyskal radosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
10.11.08 19:47

Ahojky,

u nás to bylo podobné cca do měsíce - koupala jsem ve vaničce bez lehátka. Máme to jako rituál, tak jsem nekompromisně koupala každý den 8) .. Srovnalo se to samo. Ale je fakt, že jsem taky hodně musela hlídat tu správou teplotu vody - stejně jak psala Cmelda. Jen si teď už nemůžu vzpomenout, jestli mu vadila moc studená či moc teplá..ach jo, ten čas letí a člověk zapomíná.. :roll: A praktikovala jsem to s tou plenou. Do vody jsem ho dávala zabaleného v pleně - tím pádem mi ani ve vaničce nemohl podklouznout a měl to příjemnější. Plenu jsem ve vaničce rozbalila. Teď koupání miluje. Neboj, myslím, že to přejde samo! Alespoň u nás to tak bylo. Doporučuji špunty do uší :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
10.11.08 19:58

u nás to byla taky katastrofa…, až jsme přišli na to, že jsme si vaničku dali na pračku, aby jsme ho měli blíže u sebe, vytopili koupelnu, koupali bez lehátka a HLAVNĚ před koupáním jsme kojili, jak už tu někdo poznamenal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.11.08 20:02

Ahoj,
u nás se taky brečelo, myslím, že nás bylo slyšet po celém paneláku. Ze začátku jsem se taky rozbrečela, když se koupání blížilo, měla jsem z toho příšernou hrůzu, ale Rozulka chtěla teplejší vodu, místo 37°C měla skoro 40°C. Taky jsem jí hodně zpívala a je pravda, že teď když začneme zpívat ty její songy, tak se hned zklidní. Asi po jednom měsíci byl klid u koupání, ale řev u mazání a pomalu ustoupilo i tohle drama. chce to vydržet a nedat se. Ta naše asi taky nemá ráda vodu…uvidíme, zítra ji beru na první hodinu plavání. Snad to celé neprořve :wink: .
Tak vydrž !
 K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.11.08 20:04

tak předně, není nutné koupat miminko každý den a každý den poslouchat ten srdceryvný pláč. Bohatě stačí od den.

potom zkus miminko umýt pod sprchou nebo kohoutkem, vůbec není potřeba ho mydlit

a posledně, hlavně dělej, na mazlení a dávání hlavy k miminku si nech čas až ho budeš, sušit,mazat a oblíkat. Málokteré miminko si koupání od mala užívá, jen si vzpomeň jak řvali miminka v porodnici když vám je sestra prve koupala

Takže: Nekoupej každý den
vaničku nech až bude starší
Jednoznačně zkrať utrpení prcka i tvoje

jo a mimochodem gratuluji k miminku, teď už si vážně máma a budeš skvělá, to si věř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.11.08 20:21

U nás pomohl kyblík a mírné nakojení před koupáním.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.11.08 20:58

Mně dítě strašně vyvádělo při koupání právě proto, že jsem nepoužívala lehátko do vaničky. Jakmile mě napadlo jí to lehátko dát, bylo to lepší, až vyvádění úplně přestalo - ale trvalo to nejmíň do 3 měsíců. Taky jsem koupala jen 2× týdně, jak píšou holky, dokud dítě neleze, nemá se jak umazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
10.11.08 21:04

U nás zabralo: nakojit před koupáním, textilní lehátko do vaničky, teplejší voda (klidně i 39), víc vody, aby nebyla zima na vyčuhující části, popř. šplouchat na to, co nebylo ponořené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
10.11.08 21:44

U nás zabrala plína, jak psala cmelda. A taky teplejší voda. Když jsme dali, podle teploměru, vodu 37 stůpňů, malý řval, jak tur.
Asi bude po mně - pokud nemám skoro spařenou pr…, nejsem vykoupaná :D 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.11.08 21:54

Ahojky,
díky moc za odpovědi. Zkusím před koupáním nakojit. já kojím až po koupání. Akorát musím nakojit jen málo, protože mi malej po každém kojení tvrdě usne.
Jinak koupu ve vaničce s lehátkem. Bez lehátka se já ještě bojím. Sice v porodnici jsme koupali bez lehátka, ale já měla strach.
Já jsem také slyšela, že se nemusí koupat denně.Jeden den koupu normálně ve vaničce,druhý den jen žínkou, a takhle to střídám. takže zítra mě čeká tzv.velké koupání :cry: , tak to bude něco 8O .
ještě jednou díky za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky