Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky raditelky,
chtěla bych se zeptat od kdy jste dávaly mimča (jestli vůbec) tátům do vany a jak to probíhalo.
Díky a hezký zasněžený den přeji ![]()
i.
Ahojky,
zrovna jsme probírali staré fotky
a toho staršího jsem dávala asi tak od 3 možná 4 měsíců, už si to nepamatuju
, ale dodnes se ten starší s tatínkem strašně rád koupe
.
Pá Smokie
U nás jsem se koupala s prckem raději já ale taťkovi bych ho určo dávala,pokud chce.Byl nějaký dokument,že jjjjjjjje dobré dávat koupat prcky s taťkama,že to má na dítě dobrý vliv-teď bych kecala co konkrétně,ale zkusím to zjistit ![]()
Gabule
Čauky
myslím že se náš syn koupal s taťuldou asi kolem 10 měsíců. Dřív ne proto že bych se bála já-ale náš tatka byl děsně opatrnej a měl strach. Teď u druhýho jsem zvědavá jak brzy mu naši holčinu frknu do vany. Teď máme i sprchový kout, tak nevím jestli to mám zkusit.
Sprchujete děti ve sprchovém koutu? od kolika měsíců…??
http://tickers.TickerFactory.com/…7ed0/age.png /> http://tickers.TickerFactory.com/…3836/age.png
My máme teda jen vanu a kluci se děsně rádi koupou, hrozně se rozčilujou, když je jen sprchuju (např. z nedostatku času nebo tak).
Smokie
Ahoj,
tak s naším malým se zatím koupu občas jen já, ale určitě to brzy zkusíme i s taťkou. No a začali jsme asi od půl roku.
Až bude umět sám sedět tak to bude pohodlnější, ale zatím neumí.
Andrea
naše malá se s tatkou koupe společně od šestého týdne. Nebylo to cílené, ale spíše pokus, aby ve vodě nějak chvilku vydržela. Pokud jsme ji do vaničky položili samotnou, začala se šíleně vzpouzet a řvát. Pokud vnímá, že je ve vodě táta, je nadšená. Takže vřele doporučuji.
Náš taťka nekoupal an ive vaničce, s malou jsem si do vany vlezla někdy ve 3měsících, kdy šla prvně do vany, pak jen občas. Spíš byla sama a hrála si. Taťkovi to přišlo divný, aby se s ní koupal.
No a někdy kolem roka si jí začal normálně denně brát s sebou, vyváděli ptákoviny a srandičky a už mu to potíž nedělá. Možná to je tím, že už je s Bárou větší prča, dřív by jí musel asi přidržovat a tak.
Jo a nezačalo to plánovitě - prostě s ním chodila do koupelny hrát si skolíčkama, abych mohla večer uklidit a připravit mlíko a nějak se zkrátka stalo, že se mu vnutila a dnes už se nemůže říct, jdu se koupat, aniž by zůstala mimo - hned je u dveří a tahá za ruce a jdou.
Pokud ale tatínek jeví zájem, tak bych se nebránila. Možná bude chtít trošku zkraje pomoct a poradit, ale jinak…jen já musím chodit a utírat.
Gabča a Bára
My chodili s malým na kojenecké plavání a tam nám dokonce doporučovali,aby dítko když se jdeme koupat šlo s tatkou či makou do vody,že to utužuje vztahy a líbí se to jim to.Náš tatík dostal malého do vany prvně ve věku 4.měsíců a strašně se mu to líbilo.Malý koukal co se děje atd…ted je mu skoro 7.měsíců a pokud se tatka koupe snažíme se přizpůsobit čas aby jsme mohli vykoupat i Filípka.Já většinou utírám,mažu apd…znáte to.
U nás se s malou ( 7 měsíců ) koupu já. Když jsem se ptala taťky, jestli se s ní chce taky koupat, tak řekl, že to přece není vhodný. Po čase na to teda přistoupil a když jsem se zeptala, jestli už se nestydí, tak řekl, že si vezme plavky
.A to se dokonce před miminkem styděl převlíkat
. No, tak to nechám vyšumět, stejně bych u toho musela asistovat, protože by měl strach
. A my stejně používáme z 99 % sprcháč. Takže vanu napouštím jenom kůli malé, aby měla změnu.
Náš taťka koupal malou hned snad od druhého dne a dělá to tak doteď. My máme jen sprcháč, ale i tam se dá podle toho co slyším za dveřma, užít dost srandy
S vaničkou jsme skončili asi ve 4 měsících.
Je to náhodou fakt super, já mám chvíli času a oni se spolu vyblbnou.
Ahoj, u nás se taťka koupal s tím starším od roka, a s tím mladším od 4 týdnů.
Horší je, že máme obyčejnou vanu, ne rohovou, takže když tam řádí 3 chlapy, tak máme v koupelně Labe. ![]()
Ája
U nás to bylo myslim někdy v šestinedělí, protože já ještě nemohla. Taťka si dal řádnou očistnou sprchu a pak spolu s malou plavčili. Bylo to super. A dál pak asi jednou za týden, 14 dní, podle toho, jak jsme střídali kyblík, plavání a relax:-) Koupání je u nás jedna z nejoblíbenějších činností:-)
Albi+ Anika
Ahojky,
myslím, že když má taťka chuť se s prckem koupat, tak nastal ten správný okamžik na zkoušku! Záleží to na každym........my jsme od šesti týdnů střídaly kyblík a velkou vanu s tatínkem. Ted už jen vana a střídáme tatínka a hračky, protože když se koupe malá s tatínkem, tak hračky nepotřebuje! papa
My jsme začali kolem 8-mi měs. Když začala malá sedět pořádně. Můžu říci, že teď se s námi cachtá ve vaně pořád. Hlavně tatínek s tím se nejradši koupe. Také ráda chodí s námi na bazén, prostě si vodu užívá. Ale dítě do půl roku, si myslím nemělo koupat s rodiči. Prostě kvůli možné infekci a taky má mít voda určitou teplotu a manžel má rád teplejší.