divoch

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
227
3.1.06 12:36

divoch

Ahoj holky,
prckovi je 13 mesicu a ted se rozchodil. Problem je v tom, ze se za celej den nezastavi a porad jenom lita. Hracky ho vubec nezajimaji a jenom beha po byte. Je ale strasne divokej, vubec se neboji, takze vecer pocitam boule :-((. Nekde jsem cetla, ze snad existuji nejaka homeopatika na zklidneni. Nevite o tom neco?
Diky Romca a David divoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
3.1.06 13:19

No já nevim, ale myslim, že to je zcela normální a může bejt hůř. Je jasný, že když prcek objeví, že může chodit, hračky jdou stranou. A bude hůř. My už lezem po nábytku a počítání boulí? Zvykni si, lepší rada není. Odstrań vše, co lze a o co si může dítě udělat nějaké zranění a jinak víc udělat nemůžeš. A až sek tomu přidá vzdor, to bude teprv…
Mam holčičku a vydá za 2kluky a tuhle mi padla 4× po sobě z lavice, ale prostě jí nezabráním, aby tam nelezla, to bych jí musela přivázat. Jinak ze zkušensoti vim, že děti jsou klidnější v kolektivu.
Homeo jsme zkoušeli, ale to bylo na spaní, ne na to, že je jak z divokejch vajec. Jsou to Sedalia od Boiron, ale musim říct, že u nás to moc úspěch teda nemělo.
Myslím, že to chce se hlavně obrnit trpělivostí :lol: :wink: a nenechat se vyplašit každou boulí…holt děti :P :roll:
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.1.06 13:20

Ahoj Romco,

homeopatika Ti nedoporučím, protože nemám zkušenost, ale píšu spíš, že si myslím, že u všech dětí to bude podobné. Když Lukášek začal lozit, tak ho nic nezajímalo - tedy žádná hračka, pořád jen lozil, lozil a lozil. Pak si dal na chvilku oraz, začal si trošku hrát a před měsícem začal chodit a je to podobné jako u Vás doma. Pořád pobíhá po bytě, neustále by chtěl vše dělat za pochodu, když vemu knížečku, že si ji budeme prohlížet, tak si po prvním obrázku vezme knížku do ruky a pádíííí :D
Myslím, že je to spíš o tom, že se naučí něco nového a pořád to zkouší a opakují. Předpokládám :) , že se po čase zase uklidní (stejně jako když začal lozit) a na chvilku si sedne k hračkám :D
I když toto téma je u nás taky diskutabilní - pod pojmem hračky si Lukášek nepředstavuje autko nebo balón, který mu přinesl Ježíšek :D , ale spíš telefon, ovladač od televize (ten vždy vezme, hodí s ním o zem, aby mu vypadly baterky, které popadne a zase s nima běhá po bytě). Jediná věc, u které chvilku posedí jsou mísy a hrnce a taky kolíky na prádlo, které vysype a sedí v nich a hraje si (2minuty :o ).

Snad jsem Tě trošku utěšila, že je to všude stejné, možná bych s homeopatikama počkala, jestli se to neuklidní samo, ale je to jen tvoje věc, jak se rozhodneš. Na druhou stranu, alespoň je večer utahanější a líp spí - i když to u nás zrovna moc nefunguje :(

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.1.06 13:30

Ahoj,
ja sice divokeho moc nemam, ale jak je u nas delsi dobu babicka, tak si rikam, ze se meni v divocha. Ona se mu totiz celou dobu AKTIVNE venuje.
Jenom ta vase situace mi pripada jako muj synovec. Od 2let nespi odpoledne ale usina v 18 a vstava v 6!! Porad neco vymysli a beha po obede se mazli, tak sestre rikame ze to ma misto spanku:-) Ale to je asi jen pul hodky kdy je v utlumu. Zkratka hyperaktivni dite.
Podle meho veskere pipulky-homeopatika, jsou spise na spani nez na zklidneni. Tak aspon mate klidne noci, kdyz dite se vam pres den ubeha:-) a ze jsou jinak az na boule zdrave :)
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.1.06 13:30

Teď se dívám, že mě gabinka předběhla a líbí se mi, jak píše : Zvykni si, lepší rada není. Asi má pravdu. Když Lukášek začal slézat z postele, tak jsem byla pernamentně v pozoru. Teď ho nechám spát uprostřed a on, když se vzbudí tak si sleze. Zatím díky bohu žádná boule. Teď zase poskakuju u sedačky, protože na ní pořád vylézá. Holt, zase něco nového. Jinak s tím slézáním z postele - před týdnem šel tatínek s Lukáškem společně spát. Já vyžila chvilku klidu a sedla si k počítači. Najednou poslouchám, divný zvuk - jdu se podívat a co nevidím - taťka chrápe jak o život a Lukášek sedí mezi hračkama :D
Taky Gabinka píše : Odstrań vše, co lze a o co si může dítě udělat nějaké zranění a jinak víc udělat nemůžeš. To u nás zabírá taky jen částečně - nalepili jsme na ostřejší rohy takové ty ochrany, fakt nebyly nejlevnější, ale u nás nefungují - Lukášek je odlepí (teď už mu to ani nedá dost práce, protože ta lepka už ani nelepí) a opět vítězně běhá s ochranou rohu po bytě :D
Takže to chce asi fakt pevné nervy, občas překousnout nějakou tu bouli ( i když to jde těžko).
Přeji pohotovost při bránění všemožným pádům 8O
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
3.1.06 13:41

Taky mame divosku, kterou hracky moc nezajimaji. Zacala chodit, tedy spis behat, uz pred prvnimi narozeninami a vzhledem k tomu, ze toho moc nenaspi, nechapu, kde bere stale tolik energie. Je to hubenej prcek, cemuz se nedivim, podle toho jak porad nekam utika. Spanek je ztrata casu a u knizky vydrzi tak do druheho obrazku. Nesnasi jakekoliv omezeni prostoru, vcetne zavrenych dveri pokoje a nic pred ni neni dobre ukryte. Ted jsem dostala sok, kdyz jsem zjistila, ze uz dosahne na psaci stul. Vsechny dulezitejsi veci jsem prestehovala do vyssich pater,ale uz zaciname trpet nedostatkem prostor nahore.
Jinak asi nepochodis, udelej to podobne, jinou radu nemam. Jo, zachvaty vzteku nam prave zacinaji a je to fakt moc bezva… :wink:

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.1.06 13:52

No Mroe a ostatní. Já tak mluvím i krom vlastní zkušenosti na základě zdejších diskusí, kde maj holky jedinou větu : bude hůř:D
Jinak nikde na rohy jsem nic nedávala, malá začala lézt na postel, tak se musela naučit i dolů, nebudu u ní přece pořád a dávat jí furt dolů, takže jsem jí zkraje hlídala jen, jak padá, než se naučila a jistila jí, ale nesahala na ní. Pak se jednoho dne sama z ničeho nic naučila lézt nožičkama dolů. Nějaký sezení na okraji postele zádama mě nevzrušuje. Bohužel to, o jsem přestěhovala o patro vejš, už jsem musela odnést a zaházet všude, kam se zatím nedostane (skříně a postel), protože si umí poradit - přitáhne si židličku ,vyndá si kastrol nebo hračku - kelímek a po tom vystoupá výš a výš. Zatím neodhalila, jak sundat gumičky ze skříněk v kuchyni (bohužel jsou tam věci, co nemam kam jinam dát a o jeden hrnec si div nerozbila hlavu), takže jediný, kam se ještě nedostane, je kuchyňská linka - ovšem jen vzadu, nakraji už jo. U topení nikdy nic nebylo a nic se jí nestalo.
Jsem taková herodeska krapet, prsotě se musí naučit. Samo nenecham jí si ublížit, pokud můžu a opravdu hrozí nebezpečí, ale jinak se nedá nic dělat.
Ale jak tu někdo psal, fakt omezovat nemá cenu, akortá to hrotí situaci.
Jinak s čímkoliv pod nohama, nač si stoupne, už začíná otvírat i dveře :roll: :evil: No a to má jen malých 77cm, klepu se, až povyroste:)))
Kde jsem přišla na to, že dítě jen pije, pláče a spí, když vyroste, sedne si do hraček a hraje si? To nevím, ale už vidím, jak sepředstava od reality diametrálně liší:)))
A u nás má větší problém tyhle věci pochopit chlap, manžel, osoba, o který jsem si myslela,že právě ta vydrží víc než matka:))
Málo boulí a pevné nervy
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.1.06 14:12

Gabinka tak konecne diskusia v ktorej mame 100% totozny nazor :D .
Presne tak som to riesila ja, co najmenej dozoru, ked spadne poviem mu, ze ma davat pozor, zvecsa ani neplace a ked hej pritulim a uteka zase dalej robit zlobu :D . Nikdy som sa nim nechodila a nedavala na neho pozor, nestrazila kazdy jeho krok. Mozno aj preto sa velmi rychlo naucil padat na zadok. Chranila som mu len hlavu a snazila sa, aby nepadal z vysok. Velmi rychlo sa naucil davat si na seba pozor, aj ked modrin mal a ma stale vela :-) obas ked pozriem na tie jeho nozick, sama modrina :-(, ale obmedzovat fakt nema cenu, o to viac ho to bavi.
Dasa- pri tvojom prispevku som sa musela smiat, to je presne ako u nas, hlavne s tym ovladacom :D tiez s nim trieska aby vypadli baterky, uz nam jeden pokazil :-(
Tiez neviem, kde berie energiu, skoro nic nezje, cely den sa nezastavi.
Najlepsie su momenty, ked ho najdem sediet na stole, alebo vyhadze suflik a sedi si v nom, to iste krabica na hracky. Najnovsie obajvil, ze ked sa chyti hore stola, tak po suflikoch sa da vyliezt hore :D . Pud sebazachovy? ten nepozna, kludne zdolava schody dole po zadku :-)
Jedine, co ho skludi su reklamy, ked pocuje znelku, tak uteka ze sa bojim, ze si nohy dolame :D
Pri reklamach prebalujem, krmim, pilnikujem nechty. Ale je pravda, ze po tom roku a nieco sa to zlepsilo a uz sa obcas aj hra tak, ze cita knizky.
Tak prajem pevne nervy a na skludnenie je Viburcol cipky(homeopatikum), davali sme len na noc pri zubkoch, zaberali, ale uz nejak prestali :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
3.1.06 15:19

To je fajn, že destrukční jednotka v podobě miminka se nachází i v jiných domácnostech :wink: Jen by mě zajímalo, jak řešíte uklízení? Protože náš roční chlapeček vyhází, rozmetá, smete a rozcupuje úplně všechno, na co přijde, přestala jsem po nějaké době marného snažení uklízet jednotlivosti a teď jednou za den, samozřejmě poté, co usne :) , uklidím celý byt, vyhodím zdestruované věci a případně opravím, poslepuju a sešroubuju, co se ještě dá… nejsme zastánci „bezstresové“ výchovy a když se šťourá v květináčích, tak samozřejmě dostane přes ruku, ale většinu věcí ho „ničit“ nechám. Tak snad se to nijak neprojeví ve vyšším věku 8O
Tak ničitelům zdar!!
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
3.1.06 15:46

Jak u nás končí časopisy které nejsou na skříních? Jako podestýlka pro rodinu, natrhané na co nejmenší kousíčky (likviduju ve chvíli kdy mládě večer usne), postele vydrží ustlané maximálně do deváté hodiny dopoledne,pak to vypadá, že ani nestelu( k mojí smůle máme průchozí ložnici). Když chci jít ven, musím si nejdřív najít tkaničky do bot, o klíčích nemluvě. Co není na skříních, to lehne popelem - hodinky, mobily, budíky, klec se zebřičkama, květináče. Konferenčák v obýváku je přistavený u okna a kdo si chce něco v obýváku odložit, musí si to odložit v kuchyni :wink: co nejdál od okraje linky. Je to malý ďáblík, ale první co jsme ji učili jako důležitou věc bylo slézání s postele pozpátku a ze židlí také,tak máme zajištěno, že na to myslí aby nespadnula. Jinak je všechno zabezpečeno,abych za ní pořád nemusela lítat a umyla aspoň nádobí v klidu.

• Citovat
  • Upravit
6545
3.1.06 16:47

Tutu, jak jsem psala, většinu zakázaného jsem schovala kam šlo, pak jsou věci, který nelze dát pryč a nesmí na ně sahat, tak tam zasahujem upozorněním a event. následným plácnutím (ne pohlazení, aby si snad nemyslela ,že se jedná o legraci) - a to je i u hrabání v odpadcích.
Hračky a ostatní bordel (ponožky, kalhotky, podprsenky, trenýrky - obvykle nosí omotané kolem krku několikero vrstev) a její oblečení uklízím až když usne, říkám tomu, začíná mi druhá směna. A už se s tim ani nepářu. Prostě je doma x hromádek, každá s něčím jiným.
Na druhou stranu se snažim jí učit uklízet (sice dvě věci uklidí a čtyři pak vyndá), hrozně ráda mi pomáhá s pračkou, podává mi nádobí z myčky (samozřejmě po odklizení skla a nožů), pomáhá luxovat.
Prostě se snažim udržovat nějaký hranice a nějak jí umožňovat se zapojit do „mých“ záležitostí.
Furt mě to baví po ní uklízet víc než bordel po manžovi :evil: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.1.06 18:46

Ahoj Gabinko a holky,

taky mě „baví“ uklízet večer bordel v celém bytě, než po manželovi, který ho má nastěhovaný v jedné místnosti. Neustále mu opakuji, že musí jít příkladem (tedy měl by si jistě začít již zvykat), protože nemíním dělat „služku“ celé rodině - tím myslím, až prcek povyroste nebo přibude ještě jeden a budou říkat - proč já musím a tatínek ne :?: :!
Je to asi všude stejné :D
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí