Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
tak jsem tu dlouho nebyla
, naposledy ještě jako těhule, teď už mám svoji princeznu doma
a už jí jsou 4,5 měsíce a utíká to! Zatím jen kojíme, i když v poslední době s tím už jsou trochu problémy, zdá se, že jí MM nestačí, tak jsem zkoušela dokrmit UM z flašky, asi 3×, ale nechtěla to. Tak zatím bojujeme. Ale teď řeším jiný problém, respektive se chystám na budoucnost, za chvíli snad začně sedět (zatím se tedy ještě ani neotáčí
) a taky začneme přikrmovat, tak přemýšlím, jakou pořídit jídelní židličku. Dívala jsem se do inzerátů na nějaké použité, ale jaksi není nabídka
, tak budu muset jít do nové. Takže abych specifikovala můj dotaz, jaké máte s židličkami zkušenosti, jakou by jste doporučily???
Předem moc díky!
Elli a Sabinka 4m
Ahoj!
My meli Cam Futura z druhe ruky a byli jsme s ni naprosto spokojeni. Drevenou zidlicku jsme meli u nasich a nebylo to ono a taky nam z ni za chvili vyrost. Jinou drevenou jsme meli jednou v restauraci a taky hruza (pro male mimi asi v pohode, ale jak trochu povyroste je to nanic, nemohl se v ni hybat a vyndavali jsme ho 3).
Kita
To jsme jeste ja… Male doplneni. Neztracej hlavu, kdyz neobjevis zidlicku v inzeratech hned. Ja po ni patrala asi mesic. Navic mas docela dost casu. Maleho jsme do ni davali az kdyz sedel a to bylo nekdy okolo 8. mesice. Do te doby se neco urcite najde.
Kita
Ahojky,
tak my máme tu dřevěnou, z Makra asi za 1100,–, jsme s ní naprosto spokojeni, jen bych na ní uvítala nějaké pásy, syn byl děsný šídlo a musela jsem ho tam poutat plínkou.
Druhý syn už byl v pohodě, seděl tam klidně a doteď se o ni kluci perou
.
A pro druhého synka jsme koupili druhou židličku z IKEA za 400,– (z finančních důvodů, jinak bych koupila asi tu samou dřevěnou), není špatná, má pásky na upoutání, ale asi je to spíš nouzovka než jídelní židlička.
Smokie
Už tady to téma taky někde bylo( zkus pohledat ). My máme Chicco mamma, je polohovací - můžeš do ní dát mimi už teď. Stolek s trnem mezi nohama oddělávací, je na kolečkách. A samozřejmě má kšíry a různé nastavení výšky sedátka. Já ji používám cca od 3 měsíce. Malou jsem do ní třeba jen na chvilku po:,–(ila, ať má změnu. Podobných typů židliček je dost, mrkni na net. Určitě doporučuju polohovací - skvělá věc.
Ahoj.
Máme poděděnou starší dřevěnou židličku a plně vyhovuje. Dá se rozložit na židličku a stoleček. Krmit se v ní dá až když mimi docela jistě sedí - tak 8-9 měsíců - dřív ne. Do té doby jsme používali autosedačku.
Zkus mrknout do starších debat.
Beruška
Holky, zatím díky za příspěvky.
Madelen, kolik stála ta vaše židlička??
Právě, že jsem koukala na nějaké ty polohovací, tam by malá mohla být i dřív, než bude sedět, alespoň na chvíli a taky se mi líbí, že se může polohovat výška, kolečka jsou taky super, trn mezi nohama a kšíry se hodí… a tohle vše ty levnější nemají. Ale zase si to člověk musí připlatit, tak jsem chtěla tak nějak vysondovat, jestli se tyhle věci „navíc“ v praxi užijí.
Jo a zkoušela jsem do vyhledávače vložit „jídelní židlička“ nebo „jídelní židle“, ale nic mi to nenašlo ![]()
My jsme malé koupili Neonato Multiplo novou a jsme s ní doteď moc spokojeni. Je polohovací, má své bezpečnostní pásy. Pokud budeš od 6 měsíce přikrmovat a tvé dítko ještě nebude sedět, tak si v té židličce poleží jako v autosedačce. Navíc tato židlička má dole košík, do ketrého my ukládáme malé hračky. Ta židlička stojí v obýváku a malá si teď už k ní doleze a vytáhne si, co chce. Koupili jsme ji za super cenu 3200,–. Teď co jsem viděla, tak stojí kolem 4400,–. Snad jsem ti pomohla, i když na druhou stranu vím, že když jsem sháněla autosedačku či židličku a tady se ptala na názory, tak čím více maminek odpovědělo, tím více jsem v tom měla zmatek. Když už si nebudeš vědět rady tak dej ruku na srdce a peněženku.
Ivulka
Dokud malá neseděla, krmila jsem jí v autosedačce. Židličku dostala po 9měsíci, kdy už seděla pevně a dobře. Koupili jsme obyč dřevěnou židličku a stoleček, po roce jsem odmontovala pultík a rozložila to a malá je v pohodě a spokojená. Přišlo mi zbytečné investovat do nějaké plastové polohovací. Teď už si holka sedá i na lavici a krmíme normálně u stolu.
Elli,
zkus se mrknout na nějaký stránky s kočárkama, já nejčastěji chodím na dětskýdům.cz http://www.detskydum.cz/prehled.aspx?… nebo jiné http://www.babydirekt.cz/…default.aspx?… http://www.babydirekt.cz/…default.aspx?… http://www.babydirekt.cz/…default.aspx?… , myslím, že něco jistě vybereš
.
Smokie
Ahojky,
tak my máme polohovací CAM CAMPIONE, ale polohování moc nepoužíváme, takže bysme se bez toho klidně obešly. Důležité pro nás jsou bezpečnostní pásy a nastavitelnost výšky židličky. Tahle židlička je ale dost masivní. O něco menší je od BABYDREAMS židlička BAMBI. Také je o dost levnější a splňuje myslím všechno. Mrkni se na
http://www.caryfuk.cz/…bambi-vzor-2
Já bych asi volila tu levnější…mimochodem myslím, že www.caryfuk.cz je nejlevnější obchod alespon co se týká židliček!!!
Přeju dobré pochutnáníčko nejen v židličce. Pa Kačula
Elli,
ta naše byla dost drahá, 5.000 Kč
. Po nějaké době jsem ji viděla kolem 4000Kč, mrkni ve slevách a akcích. Obdoba té Chicco mamma je Polly, ta byla o něco levnější a taky moc pěkná se stejnými funkcemi. My ji kupovali cca před rokem. Chtěla jsem mít vše doma, ať pak nemusím lítat i s mimi. Kšíry jsou 5ti bodové. A ten trn mezi nohama je dobrej oddělávací ( součást stolku ). Kamoška má pevnej, a když jí malá sama slejzá, musí se přes to tak kroutit a já bych měla strach, aby se na to nějak nenapíchla nebo kůli tomu nespadla. No, musíš to napřed omrknout v obchodě, pak třeba objednat přes internet. Teď už bych to tak udělala. Ale ještě plánuju druhé mimi, tak se ta investice vyplatí, fakt jsem s tím spokojená.
Ahoj, my se krmíme v židličce Troll od firmy Patron Bohemia. Židlička má nastavitelnou výšku a je polohovací. Je dobře polstrovaná a má kšíry na připásání, je na kolečkách a můžeš ji zabrzdit. Jsme s ní naprosto spokojeni.
Stojí asi 3000 Kč.
Veronika
Ahoj holky,před dvěma měsíci jsem také řešila židličku.Hledala na netu,koukala v obchodech.Nakonec jsem se rozhodla pro Chicco Polly a jsem spokojená.Danielce je nyní 6mesíců.Židlička má polohovací záda až do lehu,ale teď už využíváme jen dvě polohy,ona sedí zapřená zádičkama a tahá se do sedu za pultík.Takže židličku máme vlastně nastavenou na úplné sezení.Může se libovolně nastavit do různých výšek,zatím využíváme jen jednu.Perfektně,rychle a jednoduše se složí a sama složená stojí.Trn je u téhle židličky přidělán u pultíku,ale ty trny,které mají ostatní židličky přidělané na sedátku se většinou dají také oddělat.Polstrování se může sundat a zůstane polstrování pro větší dítko,stejně tak se dá pak přisunout k „dospěláckému“ stolu.Dá se s ní dobře jezdit.Samozřejmostí jsdou bezpečnostní pásy,ty mám zatím schovaný,protože malá ještě není tak aktivní,aby mi vypadla.Cena je trochu vyšší,mě stála v akci 3600kč.Také je dobrá židlička od PegPerego - PrimaPapa.Pokud pobrozdáš na netu,určitě najdeš spoustu židliček.
Dandule
Ahoj holky,
taky jsme několik dní s manželem brouzdali po netu a hledali vhodnou židličku pro naší stázičku. Nakonec jsme se rozhodli pro tuhle
http://sweb.cz/Key./G42.jpg /> Je to hlavně kvůli tomu, že jsou docela drahé, tak aby malé trochu vydržela. Nejvíc se nám na ni líbí to rozložení na židličku a stoleček.
Gabka