Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, ![]()
máme deset měsíců a chtěla bych začít dávat maličké chlebík.
Pročítala jsem vaše diskuze a zdá se, že nejlepší je asi s pravým máslem, popř. později s Lučinou nebo Gervais.
Chtěla jsem se ale zeptat, jaký chleba dáváte? Čerstvý nebo třeba až z dalšího dne? Nebolí po čerstvém bříško?
A co rohlíky?
Chleba je asi lepší, že?
Díky za rady a mějte se krásně a hlavně ať jsou miminka zdravá! ![]()
Ahoj, prave maslo je nej., Lucina a Gervais obsahuji sul takze do 1r sou nevhodne, chleba je nesjpis lepsi nez rohlik, ja tedy davam vic rohlik, nekdy davam pecivo cerstve jindy zas starsi, boleni bricha z toho mala nema, ted sem se docetla ze pecivo sul obsahuje taky, no ja tedy budu davat dal stejne ho zas tak casto nema a alespon ze na tom pecivu ma neco bez soli, no doufam ze tedy v masle neni. Sany.
Ahoj,
malemu jsem davala jedine rohlik suchy, kdyz byl venku-v kocarku. Protoze kdyz mu rohlik namazu uvnitr tak ho nesni, ale porad ho otevira a stoura tam prstem:-)Kdyz je tam kousek sunky tak tu sni a rohlik necha a rika-neni.
Takze to resime chlebikem vetsinou se syrem. Mam pocit, ze mu chutna a ji ho rychleji nez kdybych do nej tlacila rohlik, ktery spise pouziva na zkoumani.
Kac+H
Pzn: z cerstveho chleba nikdy netrpel prdikama, ikdyz jak byl malicky jsme si vytrpeli svoje.:-)
Ahoj.
Radimek jí chleba (častěji) i rohlíky. Obvykle ne čerstvé, ale z předchozího dne. Mazat se dá máslem, Lučinou i Gervais… (trocha soli v jednom roce ho nezabije), Velmi dobré je ochutit bylinkami nebo dozdobit. Radimek miluje sváteční jednohubky - rohlík s Lučinou ozdobené ovocem - mandarinka…
Beruška
Ahoj,
já dávám půl krajíčku namazaného lehce Florou, nakrájený na kostičky. Starší i čerstvý, bříško zatím nikdy nebolelo. Rohlík se moc lepí a nejde jí tak dobře požužlat a spolknout.
Klaris
Tak mi chleba nemůžeme je nám skoro 10 měsíců dnes měl po prvé chleba a pořádně nespí pořád se kroutí budí se se záchvatem breku jak ho bolí bříško a to má v sobě baby Calm. chudak je mi ho líto