Zánět močovodu a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
420
2.1.06 13:24

Zánět močovodu a kojení

Ahoj, holky,
mám zánět močovodu a dostala jsem na něj jenom Oflotoxin, který se ale nesmí brát při kojení. Když jsem se pokusila o reklamaci, bylo mi řečeno, že prý všechny léky na tyhle problémy mají kontraindikaci kojení a že bych si měla zajít na urologii, jestli tam náhodou se mnou něco nevymyslí. Na urologii budou až pozítří a já tak zatím uvažuju, jestli to budu muset skutečně rozhánět jen uro-čajem (který mi nikdy moc nepomáhal, byť bych ho do sebe lila po litrech)??? Byla jste některá v téhle situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
2.1.06 13:47

Toto znám důvěrně, kvůli tomu jsem přestala kojit prvního syna v 6ti měsících.Co zavolat na urologii nebo laktační poradkyni - ty prý mají seznam léků, co se dají užívat při kojení, nebo za co je vyměnit.
Neléčit zánět moč.měchýře to taky může přejít v chronický zánět - znám :( .Ale jestli to máš častěji, tak to určitě řeš na urologii.Ony ty léky často ani nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
2.1.06 13:55

Brzy po porodu jsem se tez zacala potykat s zanetem mechyre. Asistentka mi poradila Max brusinky-vytazek z brusinek, kt. koupis v lekarne. Existuji myslim druhy dle koncentrace, kup nejsilnejsi. Brusinky mi napoprve zabraly skvele a rozehnala jsem smimi i zacinajici druhy zanet.
Onehda vsak to bylo asi neco silnejsiho, takze kombinace brusinek s uro-cajem nezabrala musela jsem si dojit pro antibiotika ( uz nekojim, tak to nebyl problem).
No a naposled jsem zanet opet zahnala, tentokrat vcasnym nasazenim brusinek, caje, nasi mi dali propolisovy vytazek(tez protizanetlivy) a jeste jsem odstala od zname suseny koren libecku-ten jsem, priznam, uz nepouzila. Ackoli jsem se jden den kroutila, hned za pul dne to bylo vyrazne lepsi.
Taky muzu doporucit hodne it.Ono se cloveku moc nechce, kdyz vi, jak to pak bude bolet, ale chce to prekonat.
No a pak taky rada moji maminky,kt.nerada slysim-poradne se oblekat a nepodcenovat hole zada.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
2.1.06 14:38

Ahoj pri kojeni sa moze Zinnat 500, mne to dali na zapal prsa ale je tam v letaku, ze je to aj na uropoeticky trakt. Inak uplny suhlas s brusnicami, tie su zazrak!! Este si mozes kupit Reneel od firmy heel (homeopatikum).
Prajem vsetko dobre, ja na mocak trpim a viem, co to je za hrozu, este ze sa mi to v tehotenstve a po porode uz nejak nevratilo a dufam, ze nevrati. Lebo uz ma chceli zobrat do nemocnice a robit mi cystoskopiu, nastastie som otehotnala a vyhla sa tomu. Skus urco tie laktacne poradkyne, tie by mohli poradit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
2.1.06 17:25

tak ja som toto prekonala v září… bola som na pohotovosti, lebo ma to chytilo na víkend, a čaj nepomáhal, s brusinkami som asi začala neskoro… :?
no každopádne, pán doktor na pohotovosti bol v pohode - po upozornení na to, že kojím sa pozeral do tej ich múdrej knižky a predpísal mi nejaké antibiotiká - ale ja ani manžel si bohužial nevieme spomenúť na názov… :(
začala som ich brať až v pondelok - volali sme ešte na linku kojenia do Krče, a tam potvrdili, že to možem… tak isto mi to potvrdila kamoška čo robí vo farma firme a zaoberá sa práve nežiaducimi účinkami…
takže určite sú antibiotiká, ktoré sa možu aj pri kojení, ja som ich brala 10 dní a v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
2.1.06 18:51

Ahojte,

mně detekovala údajný zánět moč.cest někdy zkraje listopadu (musím podotknout bez vnějších příznaků, které bych pozorovala) a předepsala mi antibiotika…

Já prostě - pokud to není vyloženě nezbytné - do sebe antibiotika cpát nechci, dokud kojím …

Konzultovala jsem to s mou sestrou, která je lékařka (interní) a ta to konzultovala dále v nemocnici a bylo mi řečeno, že pokud se jedná o zánět bezpříznakový, v nemocnici jej léčí podáváním vitamínu C (vytvoří se kyselé prostředí, ve kterém bakterie nepřežijí).

Takže jsem si koupila C-čko a nechala jsem to být… Možná na to jednou budu vzpomínat jako na chybu, ale do Pavlíka prostě antibiotika cpát nechci.

Takže asi tak nějak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
2.1.06 19:00

Bebatko, s lekama ti neporadim, ale mam takovy pocit ze ani urologicky caj se nema pri kojeni pit !!!!!!!!!!!!! a uz vubec ne po litrech
aspon v tehu se nesmi, to vim urcite :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
2.1.06 19:06

Hm, co doktor, to zkušenost. Představte si, že do mě v nemocnici kolem29tt cpali na močové cesty Biseptol :! který se v těhu nesmí ani při kojení :! :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
2.1.06 20:22

ja som teda tiež dlho rozmýšlala, či si dať lieky, ale potom mi už teda bolo hodne zle, tak po všetkých tých konzultačkách, čo som opísala v prvom príspevku som sa na to odhodlala…
a na urologický čaj som sa pýtala v lekárni, a povedali že v klude možem… ale nepila som ho na litre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí