Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
poradite nam prosim nejakou znacku kosmetiky pro mimca?
Olejicky, sampony, zasypy, mydla atd…
Jake mate zkusenosti s Johnsnem a nebo s kosmetikou SEBAMED?
Diky
ahojky,
tak jsem tuto otazku resila pre dnarozenim naseho prcka...........
Bud to muzes nechat na sve detske doktorce, ktera ti poradi, nebo ti rovnou predepise nejake veci z lekarny. Ja mela pro malyho z lekarny udelanej olejicek a krem. Na opruzeniny, tak jako na prsa jsem si koupila bepanthen a na umyvani kostku mydla od Sebamedu. V lekarne mi radili, ze je lepsi pro mimi do 3 mesicu pouzivat Sebamed a potom zkouset klidne i jine levnejsi znacky, ale zase ne moc casto. Neni moc dobre stridat kosmetiku pro mimi. Tak vyzkousej a uvidis.
mej se
Ahoj, neviem ci si citala tuto diskusiu, tam je zopar typov, ja som tam tiez svoje napisala. S johnsonom ma vecsina ludi zle skusnosti, dost sposobuje alergicke reakcie. U nas ju pouzivaju priamo v porodnici, tak som si doniesla Sebamed a kupali mi ho v tom. Najlepsie je zo zaciatku kupat v cistej vode, na zadok sme pouzivali Sebamed syndet, to je to mydlo v kocke. A rybylku pod plienky. Pocula som chvalu na menalind pod plienky a super je weleda. Natierali sme vitelou, ta je bez parfemu a konzr. latok.
https://www.emimino.cz/modules.php?… tak som zabudla vlozit ten odkaz na diskusiu tak to napravujem ![]()
Ahoj,
my máme vyzkoušené značky SEBAMED, NelaBatole a Bubchen a všechny můžu s klidným svědomím doporučit. A to naše holka trpěla ekzémem od narození do cca 15m. Úplně na začátku jsem ale používala jen nějaké olejíčky a krémy a ty ti i namíchají v lékárně, jak už bylo řečeno výše. Taky záleží na doktorce. Ta naše mi hned „zakázala“ Johnsona a i z okolních reakcí jsem ráda že jsme ho nikdy nepoužily. Mýdlo nepoužíváme doteď, raději mám koupací gely nebo oleje pro děti.
Jako zásyp jsem byla spokojená s „dětským krémem s pudrem pod plenky“ od NelaBatole. Nesnáším rybinu, takže klasickou „rybí mast“ - nevím jak se to vlastně jmenuje - jsem po zakoupení velmi rychle předala známé které nevadí.
Přeji krásná tělíčka a spokojené mimčo i tebe
Od malička používáme Sebamed a Niveu. Johnsona jsme doslali - olejem mažeme po koupání a mlékem mažu ráno, ale zatím žádné problémy. Slyšela jsme na ně taky špatné reakce. Osobně jsem pro Sebamed. Zdá se mi nejlepší ![]()
nám se nejvíc osvědčila dětská kosmetika weleda www.weleda.cz a podle mého názoru je z celé té přehršle všech značek jedna z nejzdravějších a nejhodnotnějších, ačkoliv cenově zas tak drahá není
Ahoj,
já teď ještě používám dětské mýdlo na zadeček a olejíček Johnsons na tělíčko. Ten používali v porodnici a sestřička tvrdila, že nemají žádné případy alergické reakce. Na prdelku Bpanthen, ale zrovna se mi zdá zadeček nějaký opruzený. To připisuju ubrouskům Bübchen, které jsou strašně mokré a pěnivé. Než jsem na to přišla zůstávala malému mezi půlkama pěna a já balila do plenky. Teď už důsledně vysouším.
Momentélně jsem podlehla stránkám www.ckhi.cz a objednala bio kosmetiku, tak jsem moc zvědavá.
Jinak každému asi vyhovuje něco jiného. Budeš muset hledat. Kamarádka moc chválí Bübchen (mimo ubrousků), hodně dobrého jsem slyšela na Weledu.
Tak š'tastnou ruku!
Já na malou žádná mýdla nepoužívám, zbytečně odmašťují. Dávám jí do vaničky koupací olej od CKHI - Karl HAdek. Používám tuto kosmetiku i já a jsem spokojená. Na zadek mám Bübchen a Bepanten. Johnson prý není zrovna nejlepší.
Ahoj,
já od začátku používám Niveu. Mastička na zadeček od Nivei je pěkně hustá, po koupání mažeme někdy olejem a někdy mlékem od Nivei. Od Johnsona používáme jen pěnu do koupele pro dobré spaní, protože nádherně voní. Dostala jsem od Johnsona olej, ale ten Aničce nevyhovoval. Od Bubchenu jsem měla pudr, po tom byla Anička opruzená. Teď zkouším kosmetiku Nela Batole a také jsem s ní spokojená a hlavně je cenově příznivější, než Nivea.
Věrka
Ahoj.
Malému miminku bych koupila kvalitní kosmetiku - Altermed, Sebamed, Bubchen, Nivea … Staršímu už klidně levnější.
Radimek měl - Bubchen (na zadeček, bublinky do vody, olejíček, mlíčko, krém na obličej, krém do nepříznivého prostředí - používané na nedonošeneckém oddělení), na zadeček jsme použili i Bepanthen a krémy od dr. - Imazol a Pevaryl, na promaštění příliš suché pokožky je super Lipobasa a Linola do koupele(mohou být i na předpis). Nepoužívala jsem dětské mýdlo ani zásyp.
Později šampón a bublinky Johnsons, a obyč. kosmetiku Nela a Milli baby.
Nekupovala bych velké zásoby, každé dítě reaguje jinak. Třeba Bubchen obsahuje heřmánek, který může nadělat problémy, některé děti špatně reagují na Johnsons (prý obsahují látky, na které středoevropan nemusí reagovat příznivě?) … Ubrousky používám Johnsons a Pampers.
Obyčejná voda taky neuškodí. Snažím se kosmetiku nepředimenzovat.
Beruška
Ahojte,
já vřele můžu doporučit značku Nela Batole, je z těch levnějších, ale nám velice vyhovuje. Malý má bezproblémovou pokožku již od narození, takže jsem nemusela experimentovat. Jen Johnson nám nevyhovoval. Na zadeček Rybilku či Bepatnhen.
JItka
Používám kosmetiku Neva Baby a jsem s ní velice spokojena. Mohu jern doporučit
Výborná je hypoalergení kosmetika Klorane bebe, obsahuje výtažek z měsíčku, prodává se jen v lékárnách. je ale trošku dražší. Taky je super A-derma (jen v lékárnách), teď mají novou modrou řadu pro děti, je tam jen krém na opruzeniny a krém na tělo a obličej, ta obsahuje zklidňující výtažek z ovsa a mají i krémy pro atopiky.
Ahoj,
my používáme Bübchen. Dost mě vylekali v porodnici, když mi řekli, že by novoropzenci neměli používat kosmetiku s heřmánkem. Skoro jsme to vyhodili, ale naše pediatrička nám řekla, že to dělaj kvůli tomu, aby miminka používali většinou Johnson, tahle kosmetika vévodila i v naší porodnici a to i na plakátech na chodbách.
Gabka ![]()