Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat, co se může brát při bolení v krku v případě, že kojíte. Několikrát jsem venku s kočárem promrzla a už je to tady. Mám nějaký homeoptika, ale mám pocit, že to moc nepomáha. Kapky do nosu jo, ale tablety na bolení v krku ne. Prosím, poraďte. Díky.
ahojky,
tak já poradím osvědčený BIOPAROX, dá se stříkat do krku i do nosu a pomáhá ![]()
Irias
Ahojky,
mě právě pomohla homeopatika…Homeódent. Brala jsem ho po hoďce, je fakt, že to den trvalo, než zabral, ale i zábaly na krk v noci moc pomohly. I 3× jsem si je vyměňovala vždy při kojení. Sice se mi nechtělo, ale pomohlo to.
Měj se Veronika Adámek a Berunka Ema
Já brala taky homeopatika HOMEOGENE, může se i paralen ( ten jsem teda nejedla ), hodně vincentku. Pak se mi to po týdnu vrátilo a skončila jsem stejně na anibiot. Malá byla ok - ani rýma. Jinak mi taky hodně na bolení v krku pomáhá propolisová tinktura, pěkně to vypálí a je to přírodní produkt.
Nevím, co se může z léků, tak jsem zůstala u toho, co jsem dělala v těhotenství......kloktat slanou vodu, med, čaj s citrónem a cucat Halls nebo Antikol ![]()
Alenka
Ahoj ja si davam Angin Heel(homeopatika), je to ina firma ako boiron (ten mi tiez nezaberal) a funguju. Je pravda, ze na bolest v hrdle az tak na 3 den, ale uz som s nimi zdolala 2 anginy bez nasledkov a nutnosti antibiotik.
Este je fakt vyborny spominany Anticol cukriky, tych sa moze aj docela dost, tak som furt cucala a bolest presla. A nalievat sa cajom, ja som stala popijala. Tiez teraz bojujem s nejakym hnusom, uz to trva tyden, vzdy uz je dobre a na druhy den zase troska horsie a takto dokolecka. Bojujeme s tym cela rodina ![]()
Tak drzim palce aby ti to skoro preslo.
Přidávám se k bioparoxu, mě ho doporučila doktorka dva týdny před porodem. Je to lokální antibiotikum a pomáhá na stavy, které už nejdou svépomocí zvládnout a může se i při kojení. To jsem se také ptala.
ahoj, také se přidávam k Bioparoxu. Doktorka doporučila a můžu říct, že pomohl a k tomu pastilky Orofar, ale ty jsem brala radši jen jeden den. Vendy
Ahoj,
tak já jsem za tu dobu co kojim, prostydla asi 2× a použila jsem Stopangin. Může se používat i v těhotenství i při kojení. Bioparox a Orofar jsem nemohla i normálně, zvedal se mi žaludek.
Jana
Ahoj holky, prosím o radu. Od včerejška mám bolení v krku, rýmu… Nemám teploty, absolutně nevím, kde jsem co mohla chytnout, takže si myslím, že nejspíš nachlazení…
Jelikož to není tak dávno, co malá marodila a táhlo se to skoro měsíc a prošli jsme antibiotiky a pobytem v nemocnici…, mám doslova panickou hrůzu, že to opět chytne… Kojím ji, stále si s ní snažím hrát, ale přitom nemluvit na ni moc, často si myju ruce… Piju Vincentku, cucám tabletky Vincentky… Jsem posedlá strachem, že opět skončíme v nemocnici - s ní… Fakt mám na to traumatické zážitky ![]()
Jaká je šance, že to postihne i ji. Je alespoň nějaké procento, že mé tělo jí mlíčkem dá protilátky???
Díky šárina
Ale když už to bylo vážně neúnosné, tak jsem si vzala Strepsils.
Mě vcelku zabírá kloktání šalvějí a pití bylinkového čaje s medem…Jitka
Když bylo našemu Matějovi 6 měsíců, začalo mě bolet v krku tak, že jsem si myslela, že mám angínu. Nemohla jsem skoro polknout. Doma jsem to léčila kloktáním Stopanginu, ale bez většího úspěchu. Nakonec jsem šla k doktorovi. Nebylo to nic vážného pouze Pharingitida a na krčním mi na to napsali kloktadlo ze čtyř druhů solí , které se ručně připravuje v lékárně. Bylo to označeno jako Gargarisma 4Na CSC . Do dvou dnů jsem měla po problému.
Používání Stopanginu krčaři moc nedoporučují. Když mi pouze škrábe v krku používám Jox.
Já mám výbornou zkušenost s dubovýma kapkama. Koupíš je v lékárně. Ale myslím, že je dobrý poradit se v lékárně, oni přece jen mají přehled a můžeš s nima diskutovat.
Mimi by od tebe nemělo nic chytnout, když kojíš, protože pije mlíčko i s protilátkama. Já když malá třeba pšikala tak jsem schválně lapala bacily, abych jí mohla ty protilátky vytvořit
Nevím teda jestli to k něčemu bylo, tak možná pro zasmání.