Pretahovat nebo nechat byt?

18
30.12.05 21:24

Pretahovat nebo nechat byt?

Zajimalo by me jak je to u kluku s pretahovanim. Nazory i lekaru se ruzni. Prvni jsem mela holcicku, ted mam listopadoveho kluka. Asi je jeste cas, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
30.12.05 21:32

Pajula tu mas jednu z diskusii co sa tu prednedavnom rozoberali na tuto temu.
 http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
30.12.05 21:32

byli jsme na tříleté prohlídce, úplně přetáhnout nám to pořád nejde, tak jsem se ptala doktora, co s tím. On mi řekl, ať to samozřejmě pořád zlehka zkoušíme, ale ať jsem klidná a nechám tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
30.12.05 23:31

Pajuldo,

staršímu synkovi doktorka doporučila přetahovat až po 1. roce, tak jsme to tak dělali, moc to nešlo, předkožku měl přilepenou, nakonec jsme to mazali Triamcinolonem a doktorka to pak přetáhla.

Mladšímu synkovi přetáhla doktorka pindíka hned ve třech měsících (druhá MUDr., nám se tam střídají dvě) a od té doby to má sice stejné, ale volné, ne jako straší brácha. Je ale pravda, že čím je větší, je to i u něj volnější (někde jsem četla, že i růstem a následně mužskýma hormonama se to uvolní samo).

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.12.05 09:55

Tak nam pretahuje dr. v kazde poradne od prvni navstevy, tedy od 1. tydne, vzdy tvrdi, ze mame zlehka pretahovat pri kazdem koupani. Jelikoz nekoupeme denne, zpravidla zapominame, tak pretahujeme, tak jednou tydne, ale dr. v poradne zatim nic nerikala, ze by se ji nepozdavalo, tak je to asi OK. Ale jsme jeste malicky, takze uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
31.12.05 10:21

Ahoj,
my přetahujeme tak od 1,5měsíce. Poprvé přetáhl doktor. Každý den při koupání od té doby přetahujeme. Ale prý do dvou let se to nemá řešit.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
31.12.05 10:28

Ahoj,

tak mi paní doktorka řekla přetahovat úplně odmalinka, ale opatrně. Teprve v 7 měsících malému přetáhla kůžičku úplně. Prý je škoda kdyby se to nechalo tak když to jde. Ale doma mi to jde jen kousek a bojím se abych mu neublížila tak nic nedělám silou a radši ji na poradně řeknu, že mi to moc nejde.
Tak ahoj a hodně zdravíčka do nového roku.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
31.12.05 15:04

Já jsem také toho názoru, že pokud to jde, tak přetahovat úplně od malinka. Ale nejsem odborník, je to jen můj názor.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.1.06 20:23

Ahoj holky,
mám prvního kluka 4 a půl roku a stále ještě jsme to nepřetáhli úplně. Doktorka mi říkala, že pokud jsou maminky důsledné a opravdu to zkouší opatrně přetahovat v teplé vodě, že se to nakonec podaří a není to drastické.
Odlučovat se to začíná až ve 2 letech. Já bych je netrápila. Druhýho kluka mám teď ročního, od listopadu a s tím to fakt vůbec neřeším.Jenom to omýváme. Počkám, co to udělá za ten rok. Když se to zkouší násilím, předkožka popraská, pak se to může zajizvit a je to ještě horší. Jenom sleduju, aby se mu tam nezanítil mázek. To se mi s prvním stalo asi dvakrát. Mazali jsme framykoinem, dávala jsem heřmánkový obklady a vždycky jsme to zažehnali v klidu. Kámoška šla se stejně starým synem na urologii, protože ten zánět zanedbali. Tam mu to strhli a on se teď strašně bojí doktorů.
ahoj E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.06 12:23

Ahoj,

názory ako na všetko sa aj tu rôznia :D, viem, že v SR a ČR sa často doporučuje preťahovať, v západnej Európe sa podľa diskusii z internetu necháva všetkému voľný priebeh. Stretla som sa s názormi, že minimálne do 5 rokov je času dosť.

Ja osobne som to párkrát skúsila, ale keďže to nešlo a malý bol očividne nepokojný a utekal preč :) , dala som mu pokoj. Ale musím povedať, že vidieť rozdiel medzi tým, o koľko je predkožka pružnejšia pred rokom a teraz, takže sa kloním k názoru, že to fakt postupne povolí samé.

No a na prípadný zápal som si našla veľmi dobrú radu, aj sme ju použili, keď malý mal raz mierne opuchnuty a červený konček pipíka:

Treba nabrať do stiekačky repíkový čaj, zasunúť ho do tej minidierky v predkožke a vypláchnuť takto predkožkový vak. Celkom to išlo, viackrát som to zopakovala a naozaj po pár hodinách zápal zmizol.

Rozeta a Krištofko 17 mes.

• Citovat
  • Upravit
461
2.1.06 12:51

Ahoj,

přetahujeme na radu Dr. až po 1. roce a to ve vaně (jako mytí) jen co jde. Nic násilím. Prý máme do 3.let ještě času dost. Hlavně nás upozorňovala, ať to děláme šetrně, aby se ta kůžička zbytečně nepotrhala, že je to prý potom ještě horší. U vetšiny si příroda časem poradí sama.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.1.06 09:40

pretahovat ?

no a nam rekla pani Dr., ze pretahovat nemame… pokud by se to prehnalo, mohly by se tam vytvorit mikroprasklinky, ktere sice srostou, ale uz ta kuze nikdy nebude tak pruzna a pozdeji by s tim mohly byt problemy..... tak si vyberte :? Svagrovy rekl doktor pretahovat a klucina stejne musel v peti letech na operaci ......

• Citovat
  • Upravit
2901
4.1.06 09:50

Mně se tohle téma netýká (mám dceru :lol:), ale na silvestrovské oslavě na to přišla řeč. Byla tam s námi naše známá, doktorka a máma dvou dospívajících synů, a ta říkala, že se to poslední dobou u chlapečků nechává být … a že je jich spoustu, kteří s tím musí (myslím ve 3?? letech) na operaci:(
Jejímu synovi to ale prý pediatrička přetáhla násilím a tak nešetrně, že z toho má málem doteď trauma.
Tak si vyberte :?

Baghira a Eliška, které se nemusí nic přetahovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
5.1.06 00:37

náš dr. tvrdí od roka přetahovat ve vaně co to jde, ale očekávat pokrok, když nenastává v horizontu týdnů přitlačit, nenechat se zastrašit operativním zákrokem, pokud je dírka nad dva mm zánět nehrozí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure