Fenykl - jak ho upravit??

948
30.12.05 17:41

Fenykl - jak ho upravit??

Ahoj všem,

dnes se mi konečně podařilo zakoupit v obchoďáku fenykl,jen jsem nedomyslela, že vlastně netuším, k čemu se hodí a jestli se dá dát i 7,5m slečně, prý je velmi chutný, ale dost aromatický, tak nevím přesně, jak s ním naložit. Poradíte, Vy které ho pužíváte?

dík sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
227
30.12.05 18:24

Ahojky, tak ja fenykl davam malemu docela casto, vzdycky ho kousek davam k ostatni zelenine. Pouzivam ho do vyvaru, do michane zeleniny, jako kteroukoliv jinou zeleninu. A myslim, ze s fenyklem mu to vic chutna a vubec nas timpadem neboli brisko a timopadem muzeme papat i hrasek a kapustu :D
Romca david, 1 rok a kousicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.05 18:58

Taky malé fenykl často dělám - vařím- syrový jsem ji ukusovala jen já - dávám ji ho např.do polévky z červené čočky+brambor+mrkev… nebo do x dalších kombinací.Co do množství ho dávám méně než např.brambor či mrkve a pokud už nemixuješ tak ho krájej dost nadrobno. Tak ať vám chutná! Zuzka

• Citovat
  • Upravit
1376
30.12.05 19:07

Tiez som davala maly ho miloval, ja som ho davala normalne so zemiakom uvareny a ako bastil :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
30.12.05 19:15

Dík, tak já to zítra prubnu, dám kousek k ostatní zelenině a uvidíme.

mějte se

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
30.12.05 19:56

taky normálně povařím ve vodě a přidám k jiné zelenině-dnes jsme ho dávali poprvé:-)
jinak pro nás ho na kostečky nakrájený orestuji na pánvi s cibulkou-jako přílohu k jídlu.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
30.12.05 20:00

Fenyklová epidemie

Holky z Květňátek, dneska jsem taky koupila čerstvý fenykl a lezu na mimino, abych zjistila, co s ním, a vy už jste mě předběhly. Díky za tipy:-) Naoplátku přidám tip od kamarádky: proti prdům přidat pár zrníček fenyklu do vody, v níž se vaří brambory nebo další zelenina. Před mixováním samozřejmě zase vyndat! Zdar Gyta a Barbuláda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
2.1.06 11:58

JAK připravit fenykl

Ahojky. :D
Bezva téma. Fenykl taky používáme, dávám ho do zeleninky, právě z důvodů prdíků, které nás od maličká trápí :(
Dřív jsem ho ale nikdy nepoužívala, tak se chci zeptat- JAK ho připravovat (jestli to dělám správně?)
Olupujete tu vrchní vrstvu? Používáte i nať nebo jen kořen? Co když to má v sobě takové ty tečky? Už vyhodit?
Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky