UM ve 13 měsících

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
198
30.12.05 17:38

UM ve 13 měsících

Dobrý den měla bych takový dotaz,naší malou kojím už jenom v noci,ale za to i 10× tak se chci zeptat až odbouráme právě toto noční kojení jestli je nutné ,aby jsme podávali UM ,když papá normální stravu jako my?Začli se nám právě z toho nočního kojení kazit zoubky ,tak nám bylo doporučeno přestat ,ač mi to trhá srdce tak jinou variantu asi nevidím,ale aby malá nečím nestrádala .Díky Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
30.12.05 17:50

Myslím, že záleží v první řadě na tvém přesvědčení.
Někdo si stojí za tím, že UM je do 3 let a nic jiného a pak na něj přejdi.
Někdo je odpůrce a když vám byl rok a nemáte žádné alergie a rizika, můžeš vyzkoušet kravské (plnotučné, nejlépe netrvanlivé).
A taky je otázka, zda ti to bude Elinka chtít, např. to UM. Event. je možnost to nahradit jinými výrobky mléčnými.
Já malou na UM učila po 10měsíci a od roka je zcela na UM a od cca 13měsíců to funguje tak, že na pití má UM a na vaření (puding, kaše apod) používám normální kravské mléko plnotučné (Madeta, Olma). A to máme AE, ale nereaguje na to.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.12.05 17:54

Ahoj,
já jsem s nočním kojením přestala v Matýskových 11 měsících. Kojila jsem cca 3× za noc. Pak už jsem ale neměla moc mlíka a když se vzbudil po třetí za noc, už tam nic nebylo a on se hrozně vztekal. Tehdy jsem si řekla, že už je čas přestat kojit a na další noc jsme připravili flašku s UM. jenže on hrozně ječel, chtěl prso a flašku ani za mák (přes den měl UM jednou). Tak jsem toto období přeskočila a rovnou mu šoupla vodu. Za dva dny si zvykl na vodu a hlad nemá. V půl osmé sní kaši a ráno ještě v 9 nemá hlad. Takže to je fajn.
Jinak by ale mimčo mělo mít minimálně půl litru mléka dohromady(kaše, jogurt, UM), takže pokud máte dostatek přes den, v noci UM nedávej a spíš malou rychle navykni na čaj nebo vodu, to je na zoubky nejlepší, případně na nic (jenže u nás je furt žízeň :lol: ). Stejně je UM spíš jako jídlo a v noci by se jíst nemělo, ne?
To je ale můj názor, nevím, jak se na to budou dívat jiné mamky.
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
30.12.05 17:56

Ahoj Gábinko no právě ,že malá prostě sní všechno od jogurtu až po vařené jídlo tak mi přijde zbytečné dávat jí Um a ještě malá UM stejně nechce.A alergigi v rodině máme ,ale asi jako vy mi na ní žádnou reakci nikdy neměli,tedy na to co jsme papali a že jsme to opravdu nedodržovali a nikdy nic(tuk,tuk).Tak nevím a navíc malá mi z flašky stejně pije jako vrabec takže to bychom stejně úspěch s UM neměli
Medúzko to je právě ono ,že jsem přemýšlela,že bych si nechala napsat prášky na zastavení laktace a malá by se asi taky vztekala ,ale co by mohla dělat když by s cecíků nic neteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
30.12.05 18:13

Elci,

a proč se UM bráníš? Pít ho může i z hrnečku a podle mě je v pořádku když dítě pije mléko. Mně říkal pediatr, že v roce by dítě mělo mít tři mléčné dávky denně (mléko, jogurt, apod.), dá se to zvládnout, když UM pít nebude?

Peta

• Citovat
  • Upravit
6545
30.12.05 18:28

Ještě bych dodala, že UM má proti klasickému mléku tu výhodu, že obsahuje všechny potřebné vitamíny.
Já jsem prozatím rozhodnutá v mém systému UM na pití a kupované na vaření pokračovat do 2 let určitě, pak se uvidí, ale v těch 2 letech cca bych asi přešla na obyč mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
30.12.05 19:19

Elcinek a si si ista ze tie zubky sa jej kazia z MM? ja som totiz citala odborny clanok, ze MM zubky naopak chrani pred kazom a ze kojenie v noci nevadi. :( potom aby sa v tom jeden vyznal, ked este aj nazory odbornikov sa lisia :-(
Nemoze to mat skor zo sladkych stiav, cajikov, sladkosti? (tede neviem, ci to papate, snad sa neurazis ) :roll:
A k teme, ked Um nechce, nenutila by som ju, ale nedavala by som ani kravske. Skor jogurty, mliecne kase. Ked kravske tak len kde sa prevari napr. do zemiakovej kase.
Maly napr. basti rano jogurt, vecer mliecnu kasu a ked mu pridam jogurt do jedla tak len tymto dame tych 300ml denne a to este 4× denne kojim a v noci to neratam :D
Este ma napadlo, skuste bananovy sunar alebo vanilkovy ten dost detom chuti.
A s tym kojenim asi by som to skusala odburavat postupne nie odrazu, to by mohol byt pre malu prilis velky stres :( ja to riesim tak, ze ked za zobudi skor ako za 3h tak mu nedam ale ho uspim inak.
Drzim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
30.12.05 19:54

Ahoj Gothic no právě,že jsem si také myslela ,že to malá může mít třeba z něčeho sladkého,ale přestali jsme dávat vše co by mohlo zoubky kazit(vůbec nic sladkého ) a stejně kaz se rozlejzá dál,tak jsem to pověděla své zubařce a ta mi pověděla ,že ve své ordinaci několik případů má kdy maminky kojí i v noci a právě prý s toho to je ,tak mi poradila ,že přes den můžu kojit to jí večer vyčistím zoubky,ale přes noc bych měla přestat ,a je pravda ,že malá se vzbudí snad i 10× možná vícekrát v noci.Jinak mi nejde do hlavy s čeho jiného by to mohla mít :cry: ,když právě nic sladkého nedostává.Samozřejmě ,že se UM nebráním zítra skusím koupit ,četla jsem o Hamilonu HAJAJA tak skusím ten.A kaši tu nedávám ,vždy mi zbyde něco od oběda tak to malé dám.Kaši mi papala když byla menší,ale žádný účinek to na spaní stejně nemělo tak jsme s tím přestali.A problém je také v tom,že malá neumí pít třeba minutu s flašky ona se jenom napije na dvě vteřiny a pustí,tak nevím skusím dát UM do hrnečku třeba to půjde :D :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
30.12.05 19:55

Myslím, že je to na tobě zda dávat UM, prostě jestli zajistíš zdravou výživu bez nebo s :)

Já mám čerstvou zkušenost: chlapíček po prodělané nemoci vyžadoval kojení přes noc každou hodinu, došla mi trpělivost. No a tak jsem se rozhodla kojit jen dvakrát, na spaní a k snídani … první noc děs, asi hodinu a půl s nádechvýma pauzama řev. Ale od druhé noci je to už mnohem lepší, probudil se šel k nám do postele a za chvilku zas usnul a šel zas do své, no a teď se budí max jednou za noc. A tak jsem zachovala i kojení, že bych přišla o mléko, no nevím, věřím rovnici poptávka nabídka. Já bych UM asi nezavedla, chlapíček ho zatím dost vehementně odmítá, ale používám UM při vaření, tedy může mít mléka co mamtka žádá :lol:

• Citovat
  • Upravit
2114
1.1.06 12:09

Ahoj, podle meho nazoru neni nutne podavat UM kdyz budete podavat normalni mleko, ale uplne vy:,–(it mliko z jidelnicku v tomto veku neni vhodne. A co mi rikala Dr. tak pry je vhodnejsi to UM nez normalni kravske protoze to ma mnohem vice vitaminu, a abych vydrzela davat UM co nejdele pry aspon do 2l, to nase UM(Nutrilon)je do 3l tak to male budu davat az do tech 3l, ale pri frekvenci 1×/denne me to nijak financne nezrujnuje. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.1.06 12:37

Elcinek a cez den mala MM nechce?? Ja by som mozno skusila sa dostat na to kojenie rano a vecer. Mozno vam to aj obmedzi nocne budenie.
No ked teda MM kazi zuby (uz som si to aj ja nasla na nete :-)tak my budeme mat asi same kazy 8O . Syn je tiez nocna nasoska :D .
No nieco asi na tom bude, ale aj tak dufam, ze ma genetiku po muzovi ktory do 30 rokov nemal ani jeden kaz. A to sa o zuby nejak moc ani nestara :cry: . My ani maleho nevieme dotlacit umyvat si tie zuby, on je na seba hrozne citlivy a nenecha na seba sahnut, hlavne na rucicky a do pusinky.
Ja mam dobry typ na to pitie z flase. U nas zabera ked mu dam flasku pri reklamach, to je ochotny aj z nej pit. Ale ziadne UM!! to ani nahodou!
Ja ho fakt nechapem, Milupu mliecnu zbasti, len sa tak zaprasi, vypije ju aj z flase, ale UM, to akokeby som mu tam dala otravu. :D
Uz sme minuli prachov a NIC :! Hamilon hajaja znesie aspon odmerku do jogurtu, aj ked na spanie to malo vplyv len raz ked spal 5h vkuse.
Tak som sa na to vybodla, este dost kojim a maly miluje mliecne vyrobky.
tak drzim palce aby malej mliecko zachutilo a netrapili ju kaziky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
1.1.06 17:12

Ahoj Gothic tak včera večer se konala první noc jen s jedním kojením,když se tedy malá popré vzbudila tak pobrekávala tak hodinku já ležela vedle ní vždy jí pohladila,položila až pak vyčerpáním usla a tak to šlo celou noc,ale vždy se jen ozvala já se přitulila a bylo po pláči a flašku z vodou nebo čímkoliv razantně odmítá :( v noci.A to jsem jí tedy udělala před spaním ten Hamilon Hajaja jen si párkrát cucla a nechtěla ,takže zase vyhozené penízky.A právě,že přes den kojím jen jednou a to když malá usne dopoledne jinak právě až v noci jsem kojila až 10× i více ,takže když odbourám noční kojení tak nechci ,aby v tom měla malá zmatek,že v noci jí nedám a přes den jí dám ,tak když už .A včera jsem navštívila svou příbuznou z manželovo strany a ty mají stejný problém také holčičku kojila hlavně v noci asi do roku a také má zkažené zuby ,ale už je jí šest ,takže má vepředu jenom ty černé pahýlky a je to pěkně ošklivé a je zvláštní,že má druhé dítko tomu je 16m a také kojí jako my i v noci a zuby mají v pohodě,takže já si myslím,že je to asi i rodinná dispozice nějaká.Prostě jsem holt kazový zboží :cry: ,a malá si odemne z těla vzala nějaký špatnosti ÚPa Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.1.06 17:27

Elcinek, tak to je super ako ste to zvladli!!! Ja sa tiez furt odhodlavam, ale stale do toho nieco dojde, najprv sme sa stahovali tak som to brala tak, ze je v novom prostredi, uz sme boli aj odhodlany, spal s tatkou a ochorel z toho chudak :-( Ja som si zase vsimla, ze ked kojim menej tak vzdy ochorie, pred obemdzovanim nebol chory a ked som zacala obmedzovat, kvoli tomu ze ma kusal, tak hned ochorel. To iste teraz. :-( tak fakt neviem co robit, ci brat ohlad na seba a jeho zubky, alebo na jeho imunitu. :(
No snad to po chorobe pojde obmedzit aj u nas. Momentalne by najradsej cical furt a ked mu to prekazim, tak nasleduje hystericky rev :-(
Drzim palce, aby sa vam podarilo to nocne kojenie uplne odburat a zostalo to tak uz navzdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
1.1.06 17:56

Ahoj ELČINKU.

Myslím, že už jsem ti do diskuse o zoubkách už před pár dny psala.

Popravdě řečeno, zaujala mě tvoje věta o tom, že už jste vše slazené vy:,–(ili. Prosím tě, já to nemyslím nijak zle a tak se snad neurazíš, ale pokud jste něco slazeného dávali, tak si myslím, že ty kazy má spíš z toho a ne z nočního kojení. Nicméně teď už je tam má ty kazy a to je ten fakt, který je třeba řešit. Tady si ale naopak myslím, že zhoršovat ty kazy to kojení může, takže bych taky noční kojení vy:,–(ila. Myslím, že způsob který jsi zvolila je perfektní a přeji ti, aby jsi to vydržela a dotáhla do konce.

Jinak mně synek pije UM akorát normálně z hrnku. Moje informace jak z literatury, tak od mé Dr. jsou, že by do 3 let mělo dítě dostávat 500ml mléka nebo mléčných výrobků. Jak jste na tom s papáním sýrů? Syn miluje bybybel i neslané přírodní žervé, třeba by jsi taky uspěla a tím měla mléčnou dávku navíc. Sýr můžeš dát i do jídla a tam ho dítě třeba nepozná, pokud by ho odmítalo jíst jen tak.

A na závěr ještě musím dodat a tím se zase nechci nijak dotknout vaší zubařky, protože jí osobně neznám, že všeobecná informovanost českých zdravotníků je o kojení tak špatná, že je mi někdy až hamba, že jsem jeden z nich. A to i zdravotníků dětských!! To mě fakt štve. Naposledy mě tak naštvala naše bývalá alergoložka, že jsem se rozhodla si letos udělat LP a dělat mezi nimi osvětu…chichi.

Měj se hezky.
CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
1.1.06 19:47

Cibulko Já se vůbec nezlobím ani se mě to nedotýká,řeknu to asi takhle,že malá měla pravidelně každý den jednu kinder čokoládku vždy u tchýně ,to trvalo asi měsíc než jsem si všimla,že se jí tam udělal ten povlak a po bližším zkoumání jsem přišla na tohle.U nás doma nic sladkého nedostávala jíme hodně ovoce ,zeleniny a navíc nejsem moc zastáncem sladkého(ikdyž nekjsem moc dobrý příklad ,když jsem tchýni dovolila dávat tu opravdu jednu blbou čokošku ),tak právě jsem to malí vůbec nedávala,takže po tom zjištění o jejich zoubkách jsem nic sladkého krom MM nedávala a hlídala i tchýni ,aby malí nic nedala.Ale myslím si ,že z jedné čokošky by to asi neměla ,to by pak jiné děti co toho baští po pytlíkách byli bezzubí.A ještě at mi zubařka řekla co mi řekla s poloviny tomu věřím a s poloviny ne,ale přeci jenom kojila jsem malou skoro 14m a jsem ráda,že mám důvod aspon přestat,protože při mé vůli bychom kojili ještě ve 3 letech.Na jednu stranu je mi to líto kvůli malí,ale zase tak špatně to nenese.Spíš by mě trochu mrzelo kdyby se třeba nějakým způsobem prokázalo ,že to 100% nemůže mít s kojení.
Gothic -no měla jsem s té noci velkou hrůzu,ale zvládli jsme to ,manžel naštěstí spal v obýváku,takže v pohodě.Jsem zvědavá na dnešní noc 8O .Chce to asi jenom vážně tu pevnou vůli a pocit,že bude hůř a ,že vy to určitě zvládnete.Moc ti také přeji,aby vám to šlo jako nám S pozdravem Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí