Imunita miminek

371
30.12.05 14:07

Imunita miminek

Moc zdravím.
Zajímalo by mě, kdy se u miminka vytvoří nějaká imunita. Asi to nebude hned, ale postupně. Víte to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
30.12.05 15:16

Ahojky,

oni ze začátku nějakou mají, potom když matka kojí, tak jí dostávají mlékem, myslím, že jsem někde četla, že do roku už by se jim měla vytvořit. Ale tím si nejsem až tak 100% jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
30.12.05 15:49

ahoj, nasla jsem tohle… doufam, ze tomu budes rozumet, kdzbz ne, klidne se ptej :)
Novorozenec je pasivně chráněn hlavně v prvních 6 měsících protilátkami, které byly v době posledních týdnů těhotenství přeneseny od matky přes placentu.
Dalším významným faktorem ochrany dětí v této době je kojení. Kojením dítě dostává nejenom potravu v ideálním složení až do 6. měsíce věku, ale v mateřském mléku jsou zastoupeny další složky, které zlepšují funkci imunitního systému a zabezpečují mohutnou ochrannou bariérou převážně na sliznicích zažívacího traktu.
Významnou součástí mateřského mléka jsou sekreční imunoglobuliny třídy IgA - protilatky, které zabezpečují obranu v první linii právě na sliznicích.
Významnou složkou mateřského mléka jsou živé bílé krvinky, které jsou schopny vykonávat své obranné funkce. Jejich výjimečnost tkví v tom, že jako živé buňky nemohou být součástí jakéhokoli přípravku mléčné výživy pro děti, i když v současné době je kvalita těchto přípravků vysoká a snaží se zabezpečit všechny složky nutné k výživě dítěte v daném věkovém období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
30.12.05 15:51

a asi od 2. mesice si dite zacne postupne vytvaret vlastni imunitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
30.12.05 16:41

Díky moc, holky :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
30.12.05 17:38

…ale imunita se u lidí vyvíjí až zhruba do 25. roku života, takže miminko má ještě času… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.12.05 17:42

Ahojky,
ještě bych ráda poznamenala, že pokud kojící maminka má sama málo protilátek, tak jich miminku taky moc mlékem nepředá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
30.12.05 17:45

kaculo, to mas asi pravdu, ale kazda maminka ma statisice ruznych protilatek, jinak by neprezila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.12.05 17:59

to je jasný, nemyslela jsem to až tak doslovně......Jen chci říct, že pokud mamka chytne každej bacil, kterej letí kolem, tak nemůže čekat, že její mimčo bude odolné jak medvěd!!
Mluvím z vlastní zkušenosti! Samozřejmě je to ale i na opak. Pokud mamka skoro nemarodí, tak předá dítěti mnohem víc účinných protilátek než mamka chcípalka........to jako já, abych se někoho nedotkla.
Takže hlavní je posilovat imunitu maminek…takže vitamínům třikrát hurá.......samozřejmě v podobě ovoce a zeleninky.
Hodně protilátek všem......Kačula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
30.12.05 18:53

Ptám se kvůli tomu, že bych občas ráda zavítala do nějakého obchodního centra, kde je samozřejmě hodně lidí a asi ne všichni budou zdraví. Malýmu budou tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.12.05 19:11

S návštěvou obchodního centra bych si nedělal starosti. Verunka je se mnou navštěvovala asi od dvou měsíců a rozhodně z toho neonemocněla. První nemoc jsme měli až v osmi měsících když jsem přestala kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí