Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
dostala jsem k Vánocům od tchyně houpačku Tako, koupila ji v Polsku. Zdá se mi to jako dobrá věc, jen neví a nikde to nepíšou od kdy ji mohu moužívat. Malé je 5 měsíců a ještě nemá pevný sed. Kdo máte zkušenosti poraďte.
Ještě jeden dotaz. Byla jse u doktorkya ta mi řekla, že mám začít od poloviny 6. měsíce přikrmovat, zatím jen mrkev a brambory. Malou zatím plně kojím a tak se mi zdá relativně brzo ji přikrmovat. Všude píšou u plně kojených dětí začít s „první lžičkou“ od ukončeného 6.měsíce.
S pozdravem Tereza s Kristýnkou ![]()
Ahoj, houpačku určitě, až bude sedět, dřív asi ne nebo jen na chvilku, pokud to má hodně polohovací zádíčka.
My jsme tu houpačku měli asi až od 10 měsíců tak do roka, pak ho přestala bavit.
Jo a nemusí Tě mrzet, že vánoční dárek využiješ až později. Matýsek dostal k Vánocům motorku pro děti od 4 let. Ehm, aby se nám nerozpadla, než na ní začne jezdit
.
Jinak přikrmovat klidně začni až po tom 6. měsíci. Pokud nemáš žádný problém s kojením, rozhodně není kam spěchat. My jsme začali v půlce 6. měsíce, ale to proto, že už jsem se nemohla dočkat
Byla to jen troška mrkvičky na oběd a pak jsem stejně dokojila. Až tak v půlce 7. měsíce jsme začali pomalu rozšiřovat. Je to na Tobě.
Pa M.
Ahojky,
taky jsem malému koupili houpačku TAKO. Sám se ještě taky nepo:,–(í. Houpačka má polohovací záda, tak snad to na pár minut denně nevadí. Prý je tak +- od 5 měsíců do 25 kg
Jinak do konce 6-tého měsíce jsem pouze kojila, jen jsme občas zkusili ovocnou přesnídávku - ze zvědavosti. Ta mu moc chutnala. Později jsme zkusili i mrkvičku (začali jsme taky od HAMI První lžičkou). ale tak asi do poloviny 8.měsíce byl skoro jen kojený - pořád jsme byli někde mimo a bylo to pohodlnější ho kojit.
Takže bych zbytečně nespěchala, pokud Kristýnce stačí mlíčko.
Lenka
Ahoj holky. Koupila jsem na fb od jedné paní houpačku Tako s oslíkem a bohužel už na ní nemám kontakt. Potřebovala bych poradit. Vedle sedačky je taková tyčka a já nevím kam ji přidělat. Určitě někam patři jinak se sedačka skládá. Když jsem.ji pridělala ke spodnímu šroubu, tak byla sedačka hrozně sklopená. Poradíte mi prosím kam s ní? Děkuji ![]()