Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dneska jsem bohužel musela přestat kojit a stále se mi prsa nalívají. Odstříkávám, ale pořád mám prsa nalité.
Je nějaký způsob, aby se už mléko netvořilo. mám strach, že dostanu zánět, který jsem už ze začátku kojení absolvovala ![]()
Prosím poraďte!
Děkuji mockrát
Ahoj Lilinko
Ty homeopatika,co jsou na podporu laktace,jsou ve vyšším dávkováním na zástavu.Je to RICINUS COMMUNIS 30CH
Můžu se zeptat,co se ti stalo,že musíš přestat?
Jestli nechceš nemusíš to psá.
Na podporu kojení je to 5CH.
Jinak snad jen hodně stahnout prsa ![]()
A neodstříkávat,tím se tvoří další mlíčko.
Ahoj Lilinko,
pokud musíš třeba ze zdravotrních důvodů přestat kojit naráz, určitě Ti měl doktor předepsat prášky na potlačení a a zastavení laktace. Jinak fakt pomáhá stahovat a ledovat. A HLAVNĚ NEODSTŘÍKÁVAT, zkus to vydržet, jinak se Ti bude mlíčko tvořit dál…
Tak ať Tě to moc netrápí, hodně štěstí!
Šárka
… já jsem musela taky přestat kojit a dr. mi napsala myslím Dostinex, jsou to dva prášky, musí se platit a jsou narozdíl od homeopatik 100% ![]()
Ahojky holky!
Mockrát děkuji za rady. Moc jste mi pomohly. Hned zítra zajdu za doktorkou, ať mi ty prášky taky předepíše. Možná se ptám hloupě, ale jak mám stahovat prsa?
Jinak kojit jsem přestala, protože mě moje holčička při kojení kousala tak, že mi stále tekla krev, Už jsem tady ohledně toho posílala dotaz a všechno, co mi maminky napsaly, jsem vyzkoušela ucpat nosík, plácnout… a nic nezabralo. Rostou jí totiž další zuby nebo zub.
pa Lilinka
Ahojky.
Já jsem končila kojení na začátku prosince. Gynekolog mi předepsal Dostinex. Dvě tabletky stojí 120,– a berou se jedna ráno, druhá večer. Potom jsem prsa chladila a stahovala obinadlem. Prsa se mi stále nalévala a já když mě prsa bolela, tak jsem trochu odstříkala. Jen pro úlevu. Jinak pokud nebudeš muset, je lepší neodstříkávat. Asi po 10 dnech jsem jsem přestala stahovat a nosila jsem menší podprsenku. Tam jsem prsa namačkala, tím byla stažená. Poradila mi to mamina z květňátek. Po 14 dnech se mi přestalo mléko teda spíš pak asi jen mlezivo, nebo nevím jak se tomu říká nakonci kojení dělat.
Tak ať vše v pohodě zvládneš.
Ještě k tomu stahovaní. Měla jsem kojící podprsenku. Do ní jsem dávala namočené z lednice schlazené kapesníky a stahovala obinadlem. Potom viz. výše.