Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte o nějakém dětském doktorovi v Českých Budějovicích, který nastřeluje naušnice? Nechat berušce píchnout uši nemám odvahu, všichni mě od toho odrazují, že nastřelení je lepší, ale chtěla bych to od doktora.
Dík
Já nemám s nastřelením dobré zkušenosti, i když je nastřelovala naše dětská MUDr.( jedno ucho na dvakrát, protože to střelila moc nízko ). Co jsem viděla u kamarádek klasicky píchnuté uši, příště bych volila tuto variantu. Dirky jsou líp umístěné a píchnuté pěkně kolmo a hojilo se to velice rychle. A ten proces píchnutí byl prý taky dost rychlý. Malé stejně jedna dirka( po nastřelení ) začala hnisat, takže jsem naušnici musela vydělat ( jde to dost blbě takže řvala jak tygr ) a pak jsem jí tam cpala klasickou protahovací takže další řev a pak asi 4 dny mazala framykoinem. A pak to bylo dobrý.
Ahoj, tak já musím napsat, že mi máme s nastřelením naušniček jenom dobré zkušenosti. Já bych zase naopak nenechala píchat klasicky. Tohle bylo opravdu strašně rychle, myslím, že to malou ani nebolelo, ale že jí spíš jenom vadilo, že jí drží hlavičku. Vůbec nic nám nehnisalo, dirky jsou střelený výborně, opravdu bezva. Já když si představim, že u toho klasickýho píchnutí tam potom musí ještě „rvát“ naušnice, tak mi jde z toho mráz po zádech.
Tak ať dobře „píchnete“.
Petra
Já ti doktora neporadím, jen bych se vyjádřila k tomu způsobu, jakým se naušničky dávají. Ono je to tak, že každý má jinou zkušenost, někdo má potíže s nastřelením, někdo napíchnutím a naopak někdo výbornou s nastřelením a napíchnutím. Nás doktor píchal a byl tam s malou manžel a podle jeho slov malá plakala jen proto, že jí doktor držel a držet budou holčičku i u napíchnutí…
Můžu snad jen doporučit, hodně holek si chváilo před nastřelením použití náplasti, resp. krému Emla. Mělo by to znecitlivět…
Hodně štěstí a co nejméně bolesti
Gabča a Bára