Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
132
28.12.05 20:03

Oblíbené recepty

Ahoj holky,
chtěla bych Vá :lol: s moooc poprosit o Vaše oblíbené recepty na dobrůtky
pro devítiměsíční dítko. Už jsem toho prohlédla spousty, ale vše je tak rozházené a nepopsané.A tak mne napadlo, že by to možná potěšilo i někoho, kdo má stejně nudný repertoár jako my. Byla bych ráda za norm. jídla s masem, ovocné a jiné svačinky. A pokud možno připište i svůj tip na skladování, neb to je taky nevyčerpatelné téma. Předem Vám všem moc DĚKUJI,
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
28.12.05 22:22

Ahoj Sabiku,
taky se připojuji..... :lol: .
Jana a Aninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 14:24

Ahoj holky,

nevím, jestli Vám dám tip na rozšíření repertoáru, ale zkusím napsat, co papáme a třeba se objeví něco, co jste ještě nezkusili. Vemu to postupně od snídaně :

chleba nebo rohlík - občas namažu obyčejným máslem nebo sýrem Gervais, zkusili jsme i Lučinu (bohužel oboje obsahuje ale sůl, takže občas) Ale suchý rohlík nám nevadí, protože je to prostě kus žvance, který si můžeme sami držet v ruce a papat jako dospělí.

Nevím, jestli už baštíte jogurt, ale myslím, že byste už i mohli - pro obměnu občas přidám ovocné pyré (domácí už došlo, tak asi budu přidávat přesnídávky). jinak kupuji bílou Hollandii - velkou máme na 3× a bílou Olmu, zkusila jsem i bílou Activii, když doma nebyla Hollandie. Ale nejraději mám tu Hollandii, má takovou pevnou konzistenci, což nám víc vyhovuje, další 2 zmíněné jogurty jsou spíš tekutějšího charakteru.

Oběd - klasika - maso (kuřecí, králík, krůta) + zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice, pórek, květák, červená řepa, brokolice, petržel)+příloha (brambor, rýže, pohankové těstoviny - kvůli lepku, ale už zkusím i normální, jáhly, taky chci teď zkusit kuskus) Moc nám chutná brambor+červená řepa+maso nebo jen rýže a borokolice ze skleničky. Teď jsem zkusila dát i zelenou petrželku, jen tak trošku pro vylepšení chutě a bylo to mňam - říkal Lukášek.
Ohledně těch příloh - dá se koupit spousta věcí ve zdravé výživě, zatím jsem testla ty pohankové těstoviny a jáhly a myslím, že zase půjdu nakupovat .

Svačina - většinou ovoce, protože se do toho může kousat, tak je to pro Lukáška nejchutnější. Jablíčko oloupu, vytáhnu jadřinec a Lukášek baští, taky samo banán, hrušku na čtvrtky, hrozno oloupané, pokrajené na půlky, teď jsem zkusila mandarinky a v pohodě, ale to máte ještě čas, s citrusy opatrně, dál přesnídávky švestky, jablko + mrkev + hozno nebo jablko a lesní plody - kupuju Sunarku, která je bez přídavku cukru , taky jsem měla již zmíněné pyré z broskví, meruňěk a blum, tak jsem do toho přidala třeba piškot nebo k tomu ještě trochu jogurtu. Kamarádka kupuje ve zdravé výživě meruňky a švestky, povaří je s jablíčkem a mixuje (mají jen 2 zuby), tak to chci taky zkusit, ale bez toho mixování - jen ještě nevím v jaké podobě - buď to nakrájím na kousky a namočím nebo povařím, ještě fakt nevím.
Taky dnes experimentuji - uvařím jáhly a přidám nastrouhané jablíčko - pro nás s manželem vylepším medem a skořicí, je to fakt super. Už jsem to zkoušela jednou, ale Lukášek odmítal, protože byl v období, které mu teda zůstalo dodnes, že nejlepší je jídlo, které si může spapat sám (např. to jablíčko nebo rohlík), ale už opět sní i přesnídávku nebo podobné „nekousající se potraviny“.

Večer vaříme kaše, nejvíc nám chutná Milupa, ale ostatními taky nepohrdne. Míchám to s Otesánkem ze zdravé výživy, alespoň to není tak sladké a vyjde to i levněji.

Přes den ještě občas zobnem kukuřičné křupky nebo sušenky Nestlé.

Nějak jsem se rozepsala :D Doufám, že zde najdete alespoň jedno jídlo, které jste ještě nepapali, i já budu ráda za další tipy na papání - tak pište 8) .

K tomu skladování - oběd většinou vařím ve větším, jednu porci sníme, druhou dám do ledničky, zbytek do mražáku. Používám většinou skleničky od dětské výživy, ale i plastové kelímky zakoupené v papírnictví - když náhodou ráno zapomenu vytáhnou 8O , tak se lépe vyklopí - a tedy i rychleji rozmrazí a ohřejí.
Dobrou chuť :)
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 14:33

Ahoj ještě jednou,

tak mě napadá, že ty sušené švestky a meruňky by šly taky povařit s jáhlama místo jablíčka :D , asi to vyzkouším.

Ahoj
Těším se na další recepty.
Dobrou chuť Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
29.12.05 15:04

Ahoj Dášo,
krásně jsi to napsala, děkuju.
Anička taky Holandii miluje…tu půlkilovou sní na 2× :lol: :lol: :lol: .
Rohlík a ovoce vcelku jsem ještě nezkoušela, protože při sebemenším kousku čehokoliv v jídle se Aninka začne dávit 8O . Nevím…asi budu muset mixovat až do dospělosti :roll: .
Mějte se krásně!
Jana a Aninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 15:20

Ahoj Jani a Aninko,

např. to jablíčko Lukášek taky začal papat později, má teď 7 zoubků, tak si to ukusuje, ale velikosti jednotlivých „kousanců“ jsou podobné, jako kdybych to nastrouhala. Jen se tím dýl zabaví a my se můžeme v klidu najíst a nikdo nám neskáče do talíře :D . Zkus to a uvidíš, když to nepůjde, tak to nech na později 8)

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.12.05 15:27

Hurá Anýžko děkuji za souputnici, Max taky velikou Holandii slupne nadvakrát, jí jí samotnou bez ovoce. K těm jídlům na kousání u nás vede okurka, ta se dá současně s ukusováním i vysávat:-)) jo má 8 zubů.

zdraví Mia

• Citovat
  • Upravit
99
29.12.05 15:45

Dáši, tak Anička má zubů už 6, ale nějak je neumí používat. Ale já se nevzdám a budu zkoušet :lol: .
Mio, já si myslím, že by ji snědla snad celou - taky ji papá samotnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.12.05 16:53

To on taky, ale brzdím ho, nevím co by z něj pak vyšlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.12.05 17:57

Ahoj holky, to jste zlatíčka.
Už dělám poznámky a Sabinka už se moc těší.
Ty jáhly vypadají opravdu skvěle, určitě vyzkouším.
Naším favoritem je teď momentálně rozmačkaný banán a jablíčko strouhané. Do toho občas vrazím i sušenku od Nestlé.
Nemáte někdo zkušenost s těstovinkami se smetanou?? Kupovala jsem to od Hippu a malé to moc chutnalo.
 Sabik

• Citovat
  • Upravit
1428
29.12.05 21:41

Ahoj holky a Sabiku,

jsem asi blázen, ale dávám si bacha na složení skleniček, přestože píšou, že je od 6.měsíce, poctivě čtu návod - i když dalo by se říct, že nečtu, protože spíš vařím a kupované - osvědčené - využívám jen na cesty. Dost mě zaráží např. sůl v některých jídlech, přestože je doporučována až od 1 roku.
Nevím, kolik je Sabince, jestli kojíte nebo jste na UM, ale co takhle místo smetany dát UM. Kamarádka dělá s UM bramborovou kaši. Místo mléka dá Hamilon. My zatím kojíme a UM bojkotujeme, ale taky uvažuju, že mu ho začnu dávat do jídla, aby si zvykl na chuť a časem - pokud přestanu kojit a ještě nebudeme dost staří na mléko - ho snad začne pít místo MM.

Jinak se přimlouvám, jestli by ještě někdo nenapsal taky nějaký receptík, ať můžu prckovi zkusit dát něco nového.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 21:52

Ještě jsem zapomněla.........hlava děravá...... :D

Anička na to určitě přijde sama, my začali na hrušce, která byla měkčí, tu jsem nakrájela na 1/4 a Lukáškovi se strašně líbilo, že ji může papat sám. Samo, že se mu dobře kousala, když byla krásně mekoučká, jen maminka pak musela i přes použití plenečky prát. :D S tím jablíčkem to takhle nešlo, protože ho neuměl pokousat a pak jsem u našich náhodou zjistila, že pokud mu ho dám celé, tak si ho „obrousí“ zoubkama.

Jinak ty jáhly se dnes s jablíčkem osvědčily a zítra mám v plánu kuskus s meruňkou. Tu nakrájím a chvilku povařím, snad nám bude taky chutnat :o

S tím jogurtem, taky by ho asi Lukášek spapal na posezení, ale snažím se ho brzdit, protože je to fakt velký jedlík. Ráno nakojím, do půl hodiny snídá rohlík nebo chleba a asi za hodinu má ten jogurt. Takže jak říká manžel, bude asi levnější ho šatit než živit :D :D :D :D :D

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.12.05 22:38

Tak kuskus u nás zabírá, ale já ho vařím „naslano“ se zeleninou, dnes byl s pórkem, bramborem a trochou mrkve.

Doporčuju také pohanku, tu dělám „naslano“ i „nasladko“.

A také ovesné vločky, do čehokoliv :lol:

se skleničkama a doporučeními je to těžké, kdy co doporočují dr. vědci a ti se neustále předhánějí kdo má pravdu a tedy v různých zemích a v různých dobách je povoleno a zakázáno něco jiného, Max jí ze skleniček jen ovoce a tak to mám snazší, zeleninu vařím :?

dobrou chuť Mia

• Citovat
  • Upravit
267
29.12.05 22:42

Ahoj holky,
jen k tomu kuskusu - má tak neutrální chuť, že ho budu dávat dopoledne s nastrouhaným ovocem, i k obědu se zeleninou. Stačí ho na čtvrt hoďky namočit a pár minut povařit. Já ho dneska dělala tedy poprvé, ale zakecala jsem se na chatu s kamarádkou a spálila ho :oops:
Takže zítra bude druhé poprvé :D
Pa MaRi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 22:50

Ahoj Mio,

nemůžeš prosím napsat víc o těch vločkách? Jaké, jak je připravuješ, používáš odvar nebo vločky?

Dík za odpověď , budu ráda za každou informaci.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky