Bolestive kojeni,usinani u prsu..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
29.12.05 22:22

Bolestive kojeni,usinani u prsu..

Ahojky lidicky…chtela bych se vas zeptat..jak ukoncit kojeni prez den…a take jak naucit malou,aby nechtela usinat u prsa…Zkousela jsem ji davat sunar…cajik…a tak ruzne veci z lahve..ale lahev odmita..ma tvrde dasne a pri kojeni me to docela boli,kdyz zacne delat kraviny… :D …znate to..zmacknuti dasnema a tak…pak se na vas podiva s usmevem jakoby nic..a zase se brutalne dasnema pricvakne..dela to vzdy kdyz je najedena a ma dobrou naladu..Chtela bych ji nejakym zpusobem naucit na lahev,ale nejak se mi to nedari..a vecer?Bez prsa?Usnout?Ani nahodou..Pokud mate nejake napady,jak by jste mi mohli poradit..jak s lahvi a s tim usinanim…budu rada..kdyz napisete..Chtela bych kojit i dal…ale uz jen trebas rano a v noci..nebo ja nevim.. :D ..Jinak vam prejem Stastny Novy Rok…a hlavne zdravicko..my byli v nemocnici a na vanoce nas posteli…a tak vam vsem preji hlavne to zdravicko…je dulezite…pa Janina a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
29.12.05 22:32

Janina, tak drzim palce, ja sa o to kojit len vecer a rano snazim uz par mesiacov :D a bez uspechu :cry:
Oni potvorky vedia, co je pre nich najlepsie a len tak lahko sa toho nevzdaju. Ja som nakoniec dospela k tomu, ze to bez nejakeho drastickeho odstavenia nepojde, a do toho teda nejdem, takze stale kojim tak 4× denne a v noci to radsej neratam :(
Uspavali sme svojho casu na fit-lopte ale pri kojeni mi to vyhovuje viac. Na nocne budenie nema absolutne vplyv, akym sposobom zaspi :-(
Asi moc neporadim, lebo si neviem poradit ani sama, len ta chcem trocha potesit, ze toto iste robil maly ked mu rastli horne zuby a preslo to a teraz zase saje normalne.
Drzim palce aby sa to u vas vyriesilo k obojstrannej spokojnosti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
29.12.05 22:36
8)

kolik ma tvije terezka??
moje linda usinala taky u prsa,ale postupem casu se to zlepsilo…nejlepsi je ji probudit,nejak s ni zatrepat polechtata ji apod..
ja ji necham chvili sat a az citim ze jen cuca,jako dudlik,vrazim ji dudlik a jeste chvili chovam..
vecer pred spanim ji necham opte sat,pak dudlik.vecer bych ji prso nechala,vecerni kokeji se detem moc libi,uklidni je to a spi lip..
POkud ji chces naucit na lahev,apockej az bude mit hodne hlad a zkus to…
moje linda se na lahev naucil auz v mesici,myslim ze pozdeji je to slozitejsi..
s vynechavanim kojeni pozor,musi se pomalu,nejdriv vynechat 1kojeni a pockat aspon tyden nebo i vic nez vynechas dalsi..
Rokaji ze kojeni je nejdulezitejsi do 6mesicu..Pak staci 2× denne,ja lindu necham asi az do roku,nebo jak dlouho me to bude bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.12.05 22:45

Ahoj Jani a Terezko,

nevím, jestli poradím, ale u nás byl podobný problém - teda jen s tím usínáním - a dodnes přetrvává. Sice je Lukášek přes den schopný usnout i bez prsa, ale to musí být fakt utahaný, no a večer, fakt pořád prso i když u něj neusne, stejně neexistuje, aby před spaním nebylo. No a láhev taky neznáme, teď konečně Lukášek začal pít alespoň čaj z hrnečku. Zkoušela jsem před spaním Hamilon - Lukáška jsem musela převlíct a nakonec stejně nakojit. Tak jsem to vzdala.

Ukončit kojení přes den - musíš začít s příkrmy. Ale ještě máte čas - i když my začali v 6-ti měsících, tak to už je za chvilku. Odstavit úplně - do toho bych já osobně nešla, protože jak píšeš, láhev bojkotuje s něco jíst musí. Takže to budeš muset asi ještě chvilku vydržet. Zkus vysledovat, kdy je malá najezená, v ten moment jí prso vem. Mě když Lukášek poprvé kousl, tak jsem ho plácla přes pusinku (dočetla jsem se to tady v nějaké diskuzi - samo, že to nebyla facka, ale spíš " polechtání" ) a prso jsem mu vzala a snažila jsem se mu vysvětlit, že to se mamince nedělá, že to bolí. Stejně asi nerozumněl, co mu říkám, ale už se zatím ťuk ťuk znova nepokusil. Být na tvém místě, fakt bych to vychytala hned ze startu, protože pokud z toho má teď srandu, tak si nedokážu představit, až bude mít malá zoubky… :(
S tou láhví a čajíkem to bylo taky na vážkách, ale teď už je to lepší, chce to čas. Taky jsem vyměnila na láhvi cumel za takový ten náústek (nemůžu si teď vzpomenout, jak se tomu přesně říká) a pak začal Lukášek trošku pít, pak z toho měl srandu, vypít uměl, ale nespokl to, zase to vyplivl, protože to byla strašná sranda. Já jen převlíkala… A nakonec to přišlo :D

Držím pěsti, snad Ti někdo poradí víc, než já.
Taky přeji hlavně zdravíčko a ať doma máte z malé celý rok 2006 jen jednu velkou radost :D
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.12.05 08:34

:D Dekuji tak nejak za rady…V noci usne bez problemu..vemu ji prso..dam dudu a spi…ale kdyz ji to udelam vecr..tak rev…prez den s kojenim problemi nemam…az na ty jeji kravinky co u toho dela…pak to boli..a to se mi i krouti palce u nohou…pak se vzdy podiva..usmeje a znova se zabori… 8O :? …Vecer ji vykoupu..necham ji chvili hrat a nakrmim…kdyz citim ze ho ma ja dudu…pak ho vytahu..vrazim ji tam dudlika a odchazim..pravidelne do minuty je vzhuru…a rve…Musim u ni lezet…a prso musi mit v pusince..jinak ji vzit do naruce…a „mixovat“..zadne jemne houpani nepomaha..ale to bych mohla mixovat az do pul noci… :? …Kdyz me to uz kolem 22h nebavi…polozim ji..vrazim ji prso…a do 5 minut spinka…pak ji prenesu…Chtela bych abych usinala sama..bez prsu..ale chtit muzu… :? :D ..proste bez prsu ani ranu…Koupila jsem ji pultik mama…hraje ukolebavky..jemne se tam meni barvicky…koupila jsem ji ho kvuli toomu,aby usinala sama..ale i to je bez uspechu..kouka na nej..macka si tam melodie..toci s valcem…a za hodinu ji to omrzi a opet rev..Kdyby me to nebolelo…tak je mi to jedno..ale naucila se u toho delat kravinky,desna sranda a me se krouti palce u nohou…Ach jo..

Jinak Vam vsem prejeme Stastny Novy Rok..uzijte si Silvestra..

pa Janina a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.12.05 09:13

První, co jsem začala dělat, v tý době ještě bez myšlenky na odstavení, bylo, že jsem přestala kojit, když jsme byly venku, někde na návštěvě, u doktora (až na naprosté výjimky) a pokud malá plakala, nabídla jsem jí lahev (Avent s bílým pítkem) s vodou. Chviličku to trvalo, ale nakonec se mi tak povedlo prodloužit intervaly mezi kojeními.
Pak se přidaly příkrmy a vynechala jsem kojení po obědě, postupně jsem vynechala svačinky, pak snídani a noci jsem si nechala nakonec.
Záleží, jak moc to chceš urychlit.
Jinak pokud tě mimčo kouše, mě se vyplatilo jí prso vzít a zkusit to znovu. Pokud to udělala znovu, tak jsem jí ho vzala nadobro.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
19.10.15 23:42

Rada bych ozivila tuto diskuzi a zaroven bych rada pozadala zkusenejsi maminky o radu. nase mala neusne jinak nez u prsu, to by mi ani az tak nevadilo, ale nejhorsi je to vecer, po koupani si s ni lehnu do postele nakojim a cekam nez usne…jakmile vyndam prso z pusinky a vzdalim se, tak zacne rev a musim se znovu vratit i prsem, tak to trva od pul sedme treba do jedenacti.pak vetsinou usnu uz i ja. nechce ani dudlik, ani lahev.ted to jinak moc neresim, ikdyz je to obcas i bolestive jak saje bradavku, ale desim se toho, ze takhle bude usinat jeste treba v roku. zkousela jsem i kokonek pro klidnejsi spani, ale to se ji vubec nelibi a rozciluje se, ze je tak moc zabalena a nemuze machat rukama. dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.10.15 07:23

@martinid musíš prostě počkat, až fakt tvrdé usne. Usínání u prsa není nic proti ničemu, pokud máš doma čerstvé miminko, tak je bolestivé kojení prvních pár dní běžné, pak už je třeba kontrolovat techniku saní. Pokud se ti miminko bude i tak budit, ze chce prso, tak není nic jednoduššího, než si pořídit šátek, abys byla stále k dispozici. Chce být prostě s tebou, ne s dudlíkem nebo lahví.

• Citovat
  • Upravit
167
20.10.15 07:48

Neboj, spánek miminek se časem mění. já také nechávala malého usínat u prsu od malička, ale asi před měsícem jsem to zkusila „bez“ a nechá se uspat i tak. taky nechtěl dudlík ani flašku, je mu skoro devět mesíců a kojím už jen v noci. snad jsem trochu pomohla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
20.10.15 08:28

Možná by bylo dobré napsat kolik malé je. Já takhle malou uspávala do 7 měsíců a ke konci už to byl horor. Chodila spát strašně pozdě, já uspávala hodinu a byla z toho akorát naštvaná. Pak jsem řekla dost a prostě jí dala v určený čas do postýlky a během pár dnů se naučila usínat sama do 15 minut od položení. Sice si ze začátku trochu pořvala ale stálo to za to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
20.10.15 08:31

Bacha na to. Moje malá takhle usinala do dvou let. S druhým tp hodlám udělat jinak. Ještě nevím jak, ale hlavne jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
20.10.15 09:07

@martinid
Naší Amy je skoro 10 měsíců a také stále usíná u prsa…lahvičky ani dudlíky neakceptuje. Sice se teď sama napije z hrníčku či lahvičky, ale prso to nenahradí. Zkoušela jsem pravidelné uspávání, pomalé odstavování a celkem to fungovalo…do té doby, než jsme v jejích 5,5 měsících jeli do Chorvatska. Pak také začala na protest kousat, takže jsem to vzdala.
Posledních pár dní usíná mezi 9-10 a v noci se strašně budí a kojim jako o závod :nevim: Když nereaguje na zuby nebo nemoc, tak zpracovává nové zkušenosti…je to pořád něco. Říkám si, že do toho roka to nechám být a uvidím. Žádné násilné změny…i když už mi z toho občas hrabe :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí