Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte. Viděla jsem u jedné známě takové malé kšandíky, které měla její dcera koem pasu a vyvedeny na ramena a vzadu bylo takové ucho, za které držela maminka malou. Je to na to, že když se učí malá chodit, tak maminka nemusí být pořád skloněná a držet malou za ručičky. Nevím, jestli jste mě pochopily, ale nevíte jak se to jmenuje a kde by se to dalo sehnat. Jsem z Ostravy.
Děkuji
Ivulka
Ahoj Ivulko,
myslím že to byly dětské kšíry - viděla jsem je v Tescu a mají je běžně i v obchodech s dětským oblečením. Nejsem sice z Ostravy, ale počítám, že tohle bude všude stejné
.
Měj se hezky,
maya
Ivulko, to jsou klasicke ksirky na kocarek, akorat maji jeste navic to „voditko“
ale napr. nas syn vyzadoval jedine za rucicku a v ksirach nejak neveril, ze ho budu drzet a hned si sedal, takze jsme to moc nevyuzili, teda vyuzili jako ksiry v kocarku to ano, ale to voditko ne.
Jinak to prodavaji v kazdem obchode s detskyma vecma, ja to mam z internetoveho obchodu www.detskydum.cz Jana
Jojo, kšírky na kočárek s vodítkem (my je máme od Bebe Confortu), koupí se v obchdech s kočárky nebo dětským zbožím. Ale na těch našich kšírkách psali něco v tom smyslu, že to vodítko není doslova na učení chůze, že se má používat, když už dítko trochu samo chodí.
Ivulko,
jsem taky z Ovy a kšíry máme.Kupovala jsem je na kočár,aby malý když sedí ve fusaku(klasický beran bez děr na protažení pásů)byl zajištěný.
Je k nim ještě jedna část a to právě jako to vodítko ![]()
Firma je Canpol Babies(polská)a stály asi 140kč.
Kdyby tak se ptej ![]()
gabka
Ahoj taky jsem nad kšírama uvažovala, ale až když se dítko naučí chodit a utíká:) Zatím Lucku doháním sama a záda občas ani necítím.Buď se k ní skláním a vodím ji, nebo ji zvedám a 12kg už se pronese:)
Kšíry bych nepoužívala když se učí chodit - paní doktorka z rehabilitace nám vysvětlovala, že tak jak se nemají děti posazovat, dokud se samy nepo:,–(í, tak se ani nemají vodit za ručičky, dokud samy nechodí. Kvůli páteři - tím voděním za ruku se naučí chodit o něco dřív než by měly. Ale jakmile se chodit naučí, tak můžeme vodit:))
Pěknýho Silvestra!
Charlieep- nerada ti beru iluze, ale ja to zkousela uz na samostastne chodicim diteti a presto chtel jenom za rucicku, ze ksiry pry mu neprijdou dost „bezpecne“ jako moje ruka
Taze zada necitim dal …Jana
Já nad nima uvažovala dřív, naší Lucce by se nejspíš taky nelíbily:) Stejně nejradší lítá sama…