POUZIVATE DUDLIK?

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
131
1.1.06 21:46

POUZIVATE DUDLIK?

Ahojte maminy,

mozna, ze uz tady podobna diskuse nekdy probehla, ale ja nic nenasla, takze
by me zajimalo, jestli vubec a kdy pouzivate dudlik /jen na uklidneni behem dne, nebo na uspavani behem dne nebo vecer po poslednim kojeni?

Prvnich 6 tydnu jsme siditko nepouzivali, nebyla potreba, pak z nejakeho duvodu parkrat jo a ted temer ve 4m. pouzivame casteji, ale jen na spinkani doma /behem poledne, nejdeme-li ven v kocarku, nekdy odpoledne a vecer v 7:30 po predposlednim kojeni/. Pak jeste budim okolo 22h., to uz usne krasne.

Je vubec nekdo, kdo dudlik nepouziva a nepotrebuje ho?

Dalsi dotazek - opravdu dudlik kazi techniku kojeni? Jak je to u vas?

Lucys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
1.1.06 21:54

Ahoj Lucys,

u nás to bylo tak, že na předporodních kurzech nás samozřejmě strašili, jak je dudlík hrozný kvůli technice kojení. Takže jsem ho ze začátku Aničce nedávala. Jenže ona dost trpěla na prdíky, a pomáhalo jí, když se dlouho kojila - třeba i hodinu. To mě jednak vyčerpávalo, jednak jí to přinášelo další problémy, protože vypila víc mlíčka a tím pádem opět problémy s prdíky. Tak mi pediatrička poradila zkusit dudlík. Chvilku trvalo, než si na něj Anička zvykla, ale v období koliky ho pak měla fakt často (ve dne v noci), protože ji uklidňoval. Když kolika přešla, už ho tolik nepotřebovala, a dnes (teď jí bude 8 měsíců) je to tak, že ho má výhradně na spaní - denní i noční, přes den vůbec. A za sebe můžu říct, že nám teda techniku kojení vůbec nezkazil - kojím pořád 9× denně a Anička je pěkný „pucek“.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
1.1.06 21:58

Ahojky,
tak Jiřík měl dudlíka už i v porodnici, jinak bych ho asi u prsa měla pořád. Teď v 9.měsících ho má jen na spaní. V kočárku ho nepotřebuje, ale doma ano.Mám okolo sebe kamarádky, které mají miminka co vůbec nemají dudlík. Já když byla malá tak jsem neměla dudlíka, ale svůj paleček :lol: , to mi vydrželo dost dlouho asi tak do 4 let.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.1.06 22:04

Ahoj, u nas nemela dudlik ani starsi ani mladsi. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.1.06 22:12

Ahoj, tiez som ziadne dudliky nekupovala, myslela som, ze ich nebudem potrebovat, ale syn mal silny saci reflex 2m som musela kojit s klobucikmi, mala som znicene bradavky aj napriek spravnej technike. Dudel mi doporucila laktacna poradkyne, ze deti so silnym sacim reflexom, ktore maju velku potrebu sania ho obcas potrebuju. Mal ho do 4m, techniku nam to neskazilo.
Od 4m ho zacal odmietat, tak sme mu ho zrusili. Zevraj je to aj prirodzene dobry „vek“ na zrusenie dudlika, neviem preco, ale niekde som to citala. No a zase sme sa k nemu vratili, ked som znizovala pocet kojeni a rastli mu horne zubky. Nasiel si ho sam, mal ho medzi hrackami, pred tym sa s nim len hral (nedudlal) a zrazu zacal dudlat, asi mesiac s nim fakt chodil skoro stale. (ale spat s nim nespal), no a po mesiaci ho zase zrusil a zatial sme bez. Takze si to vlastne korigoval tak nejak sam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
1.1.06 22:14

Ahojky, nase mala mela dudlik asi po 14dnech od porodu, protoze porad kricela a byla vzhuru. Nakonec jsem to nevydrzela a tatka koupil uplne obyc dudlik a byla spokojena. Dnes uz ma dudlik jen na spinkani a kdyz je nevrla, jinak zvladame i oblekani bez nej a to driv vubec neslo, protoze se ji to nelibilo (kricela jako na lesy). Taky nas strasili v porodnici kvuli technice kojeni, ale musim rict, ze to pravda neni. Alespon u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.1.06 22:50

Ahoj,

4 tydny jsem dudlik nedavala, protoze jsem si myslela, ze to bez dudlika zvladneme. Kdyz si ale mala zacala systematicky davat do pusy palec, na:,–(ila jsem ho. Myslim, ze se pozdeji zbavim lip dudlika nez palce. :lol:

Kojeni nam nezkazil ani dudlik, ani lahev. Kupuji Avent, ale myslis, ze by stacilo vse i obycejne.

Pouzivame ho na kazde spinkani, jinak temer vubec.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.1.06 08:57

Dudlíka jsem si koupila ještě před porodem a malou na něj učila už v porodnici. Sání nám to nezkazilo, malá byla v pohodě, používala ho víceméně na spaní a cca kolem 5-6měsíce ho sama vyplivla (že by růstem zoubků? Tehdy začaly růst). Používala jsem anatomický Nuk (silikon i kaučuk).
Sice mě doma strašili, že jí to zkazí zuby, ale nemyslím si to. Mamka jí ho vyndavala, tchýně nutila, nechala jsem to na malé.
Samozřejmě pokud ho dítě samo odmítá,nemá cenu to hrotit, ale proti dudlíku nejsem. Souhlasím sn ázorem, že dudlík se odnaučí lépe než prstíky.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
2.1.06 12:17

Dudlíku bych se nebála, jen se nesmí používat moc dlouho, aby ho dítě nechtělo ještě ve třech letech. Názory lékařů jsou taky různé, ale obecněji asi převládá moderní trend…dudlíky nedávat.....takže pokud to jde bez něj, je to super a pokud ne, tak se to dá taky přežít. My jsme dudlíkáři, ale možná u dalšího prcka to půjde bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.1.06 12:29

Ahoj, my jsme dudlík nikdy neměly. Když byla Hanička maličká tak byla strašně hodná a klidná, pořád jen spinkala a plakat jsme ji slyšeli jen velice zřídka. No a potom jsme jí dudlík zkusili párkrát dát, ale nevěděla co s ním a tak jsme bez něj a vůbec nám nechybí. Jen je Hanička zmatená když ho vidí u ostatních dětí - vždycky jim ho bere z pusinky a zahazuje je! :D
Hanka a Hanička 11 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.1.06 12:33

Ahoj. Mám tříměsíčního prcka a dudlík odmítá. Když byla nějaká krize, že jsem už nesnesla neustálé brečení a nebo přisátí na prsu, tak jsem mu ho nutila, ale bez úspěchu. Tak to nelámu přes koleno. Hodně kamarádek dudlíka vrazila hned po příjezdu z porodnice a problémy s kojením nemají. Jedna moje kamarádka má skoro roční holčičku, dudlíka jí taky odmítá a teď pořád cucá palec. Na druhou stranu pohled na dvou nebo tříleté dítě s dudlem v puse je důvod k zamyšlení. Každé má něco. Ale jak už tady padlo - dítě si to vybere samo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
2.1.06 12:42

Ahojka, taky jsme bezdudlíkoví:-)
Já jsem nebyla nijak extra proti, jen jsem chtěla počkat, dokud pořádně nezvládneme kojení. Ale malej taky nevěděl, co s ním, spíš ho to v puse rozčilovalo, tak jsem to nehrotila.
Prsty si zatím nedudlá, maximálně občas kouše, když hledá další zub.
Takže to jde i bez něj, ale žádná tragédie to není-bez i s dudlíkem:-)

Jazzi a Matýsek 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.1.06 12:46

Tak u nás dudlík vůbec nezabral. Malý plakal a neutišilo ho nic, jen nošení. Ale až zjístil, že se dají cumlat i ručičky, tak nebyl problém dát do pusinky celou ťapku. :D Zkrátka u nás se dudlík vůbec nechyt a do dneška ho nepoužíváme a že jsme vyžkoušeli druhů…Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.1.06 12:48

Tak u nás dudlík vůbec nezabral. Malý plakal a neutišilo ho nic, jen nošení. Ale až zjístil, že se dají cumlat i ručičky, tak nebyl problém dát do pusinky celou ťapku. :D Zkrátka u nás se dudlík vůbec nechyt a do dneška ho nepoužíváme a že jsme vyžkoušeli druhů…Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
2.1.06 12:58

Ahoj, my jsme se na dudlíku naučili pít z prsu (v porodnici dcera odmítala vzít bradavku hlouběji do pusy, takže její pokusy o napití příšerně bolely :( a na dudlíku si to naštěstí nacvičila); tím u nás dudlík skončil. Měla jsem snahu jí ho přece jenom vnutit, ale nedala se. Někdy kolem čtvrtého měsíce začala používat dudlík jako hračku/kousátko a asi tak v osmém zjistila, na co je (dávala jsem jí ho, aby si necpala do pusy tlapky), a občas - tak jednou týdně a jenom když jdeme ven a prso není k dispozici :lol: - si ho tak na pět deset minut podudá, ale stejně z něj nejradši žižlá ten plast. :lol: Myslím, že kdybychom byli dudlík vůbec nepořizovali, o nic bychom nepřišli. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí