POUZIVATE DUDLIK?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
986
2.1.06 12:59

Dudlík jsem dávat nechtěla, alespoň ne zezačátku. Jenomže jsem po porodu skončila na JIP a sestřičky na novorozeneckém naučili Kláru dudlík za první odpoledne. Techniku kojení mi to nekazilo (spíš ty jejich šílený příkrmy - čaje od prvního odpoledne apod., ale i to se časem spravilo). Pro techniku kojení jsou prý, dle dr., lepší ty kulatý dudlíky, že to líp připomíná bradavku. Dneska má dudlík na spaní a když usne, tak ho většinou vyplivne. Občas si ho přes den vyžádá, ale mám pocit, že ho teď chce, protože jí rostou zuby - kouše ho :wink: . Jinak používám NUK. Už jsem taky slyšela názor, že dudlík se odnaučí líp než prsty. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
2.1.06 13:00

Ještě jsem zapoměla, že dudlík podaný plačícímu dítku u nás nejen neutiší, ale dokonce rozzuří :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
2.1.06 13:14

Ahoj,

my jsme používali dudlík hned od narození, prostě sestry v porodnici ho hned malé cpaly. Já jsem si to pak doma stejně udělala sama podle sebe tzn. že jsem dudlík dávala, ale snažila jsem se co nejméně. Tak v sedmi měsících jsme dudlík omezili pouze na spaní, jak přes den tak na noc. Když bylo Verunce 16 měsíců tak jsem jí dudlíka jednou zapoměla dát na noc a od té doby dudlíka vůbec nepoužíváme.

K tomu kojení. Já kojila přes klobouček, takže moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
2.1.06 13:27

Ahoj,
Máťovi je přes rok a dudlíka má vždy na spinkání a k večeru, kyž už je unavenej a protivnej, tak ho dudlík zklidní.
Jinak přes den se to od jeho narozenin snažím hodně omezovat, protože se mi nelíběj dudací chodící děti, ale občas to fakt nejde.
Někdy mi ho v klidu dá, když si o něj řeknu a pokud nevidí někde poblíž jiný exemplář, tak ho nechce. Jakmile ho ale někde najde, strčí si ho do pusy a zase mi ho po chvíli bez problémů odevzdá. Už jsem si říkala, že nechám jen jeden v postýlce a basta. Jenže někdy se třeba uhodí nebo mu něco nedovolím, následuje řev a dudlík ho rychle uklidní, i když mu ho za chvíli zase seberu, tak to definitivní sebrání přes den zatím oddaluji.
Ven ho ale nemá.
Jo a v autě v sedačce ho má taky, jinak řve.
Dudlíka jsem dávat vůbec nechtěla, v porodnici mi ho rozhodně necpali, ale po prá dnech doma jsem fakt musela :oops: . Kojení bylo OK (kojila jsem do 11 měsíců) a musím říct, že bez dudlíka si to v určitých chvílích (hlavně noci a večery) vůbec nedovedu představit.
Ještě chcíli počkám a pak už mu ho opravdu vezmu a nechám mu ho jen na spaní. V postýlce to řešit nebudu, tam ať si ho má, jak dlouho bude chtít.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.1.06 13:27

Taky jsem byla odhodlaná dudlík nepoužívat.
Mamča, co byla se mnou na pokoji v porodnici ho měla už tam a měla vystaráno. Já ho taky pořídila. Malá na tom závislá není ale občas je dobrý(hlavně místo palečku). Malé je 7 měsíců a s kojením nemám problémy. Zezačátku jsem používala na kojení kloboučky ( asi 3 týdny ) a v poho. Těď jí dám mlíko( svoje ) občas i z lahve a vše je ok, prso pořád vede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.1.06 14:51

Ahoj.

Radimek dudlík používal do 5 měsíců.
Zpočátku jen někdy v noci, kolem 2 měsíce kdykoliv kdy chtěl uklidnit. V tu dobu jsem měla obavy, aby nebyl závislák. Za 2 měsíce už byl dudlík spíše hračka a dekorace - velkou zábavou bylo strefovat se do pusy a zase vyndávat, pak stahovat žabku, která jistila dudlík na oblečení. V pěti měsících ho vyhodil a už nechtěl. Nenutila jsem ho. Jako uklidňovadlo používá ruku nebo paleček, když je hodně unavený.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
2.1.06 15:18

Ahojte,

tak my jsme si aplikaci dudlíku nechávali na „horší časy“ :lol:

A když horší časy - v podobě tříměsíšních kolik a mega-prdíků - nastaly, zjistili jsme, že náš Pavlík dudlík prostě nechce… 8O

Takže jsem měla hrůzu z toho, že si začne cucat palce, ale zatím (ťuk, ťuk, ťuk) se tak nestalo :)

Jinak v našem okolí se jiné bez-dudlíkové dítě nevyskytuje :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.1.06 15:19

ahoj nečetla jsem předchozí příspěvky ale má zkušenost je taková:
samozřejmě poučena z kurzů ohledně kažení techniky kojení jsem měla dudlík hluboko v krabici. Po narození synka a strávení 4 dnů a nocí v porodnici, kdy malý pokud nebyl u prsa, jen řval a řval, jsem se rozhodla, že kašlu na rady a po příchodu domů mu ho vrazím. Jenže ouha, nechtěl ho ani zanic. A to až do téměř 4 měsíců. Poté si ho vzal a byl klid. Opravdu. Má ho v kočárku i v postýlce na usnutí, pak ho vyúlivne a přes den např. když je unavený a mrzutý. A ted mu rostou zuby takže si ho sám dává často do pusinky a já mu nebráním. Můj názor je ten, že děti žvýkání a sání uklidňuje a pokud nejspou problémy s kojením, dudlík bych dala hned v porodnici. Příště to tak udělám a povezu si ho do porodnice s sebou :-) třeba si na něj mimčo zvykne hned a my i poprvé jsme si mohli ušetřit spostu problémů.
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
2.1.06 15:25

My dudlíka máme ještě nerozbalenýho (jeden jsem dostala od tchýně a druhý od tety), ani jsem se nesnažila na něj malýho nějak naučit, je strašně hodnej a ještě ani pořádně nebrečel i na jídlo si jen tak zakňourá. Dudlat ho nechávám u prsa to se mu stejně líbí nejvíc, občas žužlá paleček nebo celou packu, ale to si spíš prstíky snaží masírovat dásničky, protože nám zrovna rostou zoubky. :-) :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
2.1.06 18:16

Ahoj holky,
Dáda dudlíka nikdy neměl a ani si nikdy necucal prstíčky. Předpokládám, že už s tím nezačne, i když u dětiček jeden nikdy neví :wink: :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.1.06 18:47

Ahoj, my jsme prvni tyden po narozeni dudlik nepouzivali. Ale pak jsem kojila treba i 45min v kuse a 12× denne. Techniku jsme meli stopro dobrou a kojime stale a synovi je 14m. Jenomze on ma prsa pouzival za dudlik a kdyz jsem ho chtela odendat, musela jsem ho ucpat necim jinym. A tak je to take dodnes. Sice se snazim dudlik jen na spani nebo na hodne spatnou naladu- rostouci zoubky treba. Ale v noci treba take kojim nekolikrat a to take semtam soupnu dudlik, abysme uz zase spali a pres den, kdyz uz ho chci odtrhnout:-) On by jinak dudlal a dudlal. Odbehne a zase se vrati a dudla. Takze ucpavam a presouvam reseni na pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí