Pozor na Hami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
322
2.1.06 20:31

Pozor na Hami

Ahoj,
chtěla bych varovat před dětskými výživami ve skleničkách. Zrovna jsem malému dala k večeři masozeleninový příkrm od Hami a pak jsem zjistila, že obsahuje lepek :( . A to je podle výrobce vhodný už od šestého měsíce :roll: . Malému je naštěstí už 8m, tak snad to nevadí, ale chci na to upozornit. Člověk musí pořád číst složení úplně na všem, ach jo.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
2.1.06 21:02

Buď v klidu :roll: Hami je ještě OK.Hipp od 6.měsíce obsahuje v některých sklínkách sůl :?

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
2.1.06 21:05

Evi, zrovna dneska jsem se dozvěděla, že lepek se může od 6 měsíce, ale že některé mamči se bojí a dávají ho až od 8měsíce, navíc do 1roku by se neměl dávat jen dětičkám v rodinách, kde je na lepek alergie.
Tak se snad nic nestalo:-)
Pa HL:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
2.1.06 21:06

Tak ja jsem objevila sul u Hipp kruti maso s bramborem a kukurici a je to od 4. mesice........

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
2.1.06 21:23

Ahoj Evi,

pokud je na skleničce Hami napsáno „od 6. měsíce“, myslí se tím UKONČENÝ 6. měsíc, tedy počátek 7. měsíce (mají to výslovně ve své informační brožurce). A počátkem 7. měsíce už dítě lepek může, je to přesně tak, jak psala Čokoládková. Horší mi přijde to, co zjistila Katka - já to krůtí s kukuřicí od HIPPU Aničce dávám taky, ale asi jsem to nečetla tak detailně. Na druhé straně - ono to množství soli bude asi opravdu nepatrné, tyhle výrobky jsou přece kontrolovány, přece by si žádný výrobce nelajzl vyrábět něco, co by bylo pro dítě vyloženě škodlivé, ne?

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.1.06 21:32

Ahoj.

Doporučení o podávání lepku se liší názor od názoru - mezi 6-12 měsíci.

Cituji z Výživa malých dětí - Martin Grygara:" …V některých rádcích pro rodiče se lze setkat s názorem, že lepek by se měl přidat do výživy až po dokončeném 7. měsíci věku dítěte a v rodinách, kde se vyskytuje problém nesnášenslivosti lepku, ještě mnohem později. Podle současného názoru gastroenterologů, odborníků na výživu to však nemá opodstatnění, v šesti měsících je sliznice střevní schopna správně a bez problémů lepek vstřebávat a tělo si s ním umí poradit. Pokud dítě trpí celiakií, chronickým onemocněním způsobeným nesnášenslivostí lepku, pak se nemoc projeví i v případě, když se dítě zatíží stravou s lepkem později než po dokončeném šestém měsíci. …"

Jinak k soli. Radimek jedl jídla neslaná. Nicméně do skleničkové výživy se sůl v minimálním množství občas přidává. Doporučení nesolit do jednoho roku bych nebrala tak doslovně. Vždyť i do chleba a rohlíku se sůl v malém množství přidává. Spíš bych to chápala jako doporučení nepřisolovat doma vařenou zeleninku …

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
2.1.06 21:34

Sůl v hippu je hodně často, ale myslím že naprostý vítěz je v tomhle směru HIPP Zelenina s jehněčím masem, prý vhodné od 5. měsíce. Složení: zelenina, rýže, voda, maso, mléko, cibule, citornová šťáva , olej z kukuřičných klíčků, jedlá sůl jodizovaná , rozmarýn (?) .
No, ještě že se v tom všechny tyhle věci vyskytují jen ve stopovém množství, ale zajímalo by mě kdo a v které istituci tohle povoluje jako vhodné… myslím, že to musí procházet schvalováním. Možná, že kdyby někdo trošku přemýšlel, ušetřil by mamkám spoustu času při luštění etiket. Další věc je pak poměr složek co miminku něco dají (zelenina, maso) a toho ostatního (mouky), ale to celkem chápu, šetřit při výrobě se prostě musí :roll: Když se to pokusím spočíst u téhle skleničky, vychází mě to takhle: zelenina a maso 55% a zbytek je ten zbytek, nejspíš ta rýže a voda. Spíš by se to mělo jmenovat Zelenina s rýží.
Teď to asi zní dost ostře protiskleničkově, ale já malýmu kupuju skleničky docela hodně, donedávna to byl jeho hlavní zdroj obživy :wink: , ale opravdu musí člověk všechno poctivě pročítat… pak ten výběr není zas tak široký, jak se na první pohled zdá.
Příkrmům zdar,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.1.06 22:07

Svetova zdravotnicka organizace doporucuje lepek od 6m. Male sem zacla davat veci s lepkem od 6m a nic se nedeje. Moje Dr. mi zas doporucila lepek od 8m. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
2.1.06 22:16

Ahojte,

já myslím, že při dnešní nabídce je vždy možnost si vybrat „tu správnou“ skleničku…

Důležité je, že na všech příkrmech je složení uvedeno /v případě obsahu lepku i vyobrazeno/, takže nakupující ví, co kupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
2.1.06 22:21

Ahoj, tak my sa tiez radime k sklenickovym papkacom :D .
Najprv som varila a to hodne, ale od iste doby maly chcel len hipp-ky, sol obsahuju, to je pravda, ale so snizenym obsahom sodiku. Co som sa docitala, tak zo soli skodi prave ten sodik. Osobne som do roka nedavala nic sladene a solene len tie hippy, chleba som zacali davat v 10m, syry az skoro k roku. Tie slane hipp papa tak od 8-9m. Odkedy ich ochutnal, tak nic ine nechce. ostatne ma vsetko neslane, tak si myslim, ze ho ta troska nezabije a tiez suhlasim s tym, ze vsetky sklenicky su schvalene ceskou a slovenskou pediatrickou spolocnostou. Skor ma sokovalo tiez to jahnacie maso, ja som to dala omylom malemu, ked som si to nevsimla a nic mu nebolo (nastastie) a ako mu smakovalo :D . Naopak sa mi vyhadzal a to opakovane po bio cukyne (cerstvej) nie sklenickovej, ktora sa doporucuje ako jeden z najbezpecnejsich prikrmov.
Takze uz to az tak neriesim skor som si davala pozor na mlieko, smotanu, maslo, citronovu stavu a lepok (kym sme ho nedavali) to obsahuje fakt dost skleniciek aj pomaly od 4m. napr. jemny spanat so smotanou od hippu.
Kazdopadne, ja som teraz zistila ze v susednom rakusku su sklenicky lacnejsie, vasci vyber, skoro vsetko je bio a maju aj vyzivu od 15m od 1,5 roka, hotove jedla na noc. Tak ked mate moznost kupovat v nemecku alebo rakusku, tak sa to oplati. Ten vyber je neporovnatelny.
Staci sa pozriet na www.hipp.at alebo www.hipp.de
www.nestle.at alebo www.nestle.de Takze ja uz budem nakupovat len tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.1.06 06:32

Já byla překvapená u Sunárku - zelenina s králíkem.
Ve složení je kopr - celá ta přesnídávka dost hnusně smrděla. Malýmu to moc nešmakovalo a já po něm dojedla zbytek - a ten kopr jsem cítila do večera !!! Fuj a to koprajdu miluju, ale dávat to do přesnídávek ?!?!?

8O :roll: NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
3.1.06 06:58

Ahojky,

je přece jen na uvážení matky, jakou skleničku dítě koupí, resp. co mu uvaří. Takže bych se nad složením těch skleniček nepohoršovala vůbec - je to jen na vás, na tom, kd emáte hranice, jaká máte pro stravování svých dětí pravidla, jak moc se o to zajímáte.

NiKi - proč ne kopr, třeba Vojta ho miluje, akorát je dost aromatický, nesedí každému… Ale proč by ve skleničce obecně nemohl být?

Peta

• Citovat
  • Upravit
6545
3.1.06 09:01

Taky si myslím, že pokud je někdo šokovanej, tak si ty skleničky má číst důkladně. Názory na to, od kdy lepek, se různí, i doktor od doktora a myslet si, že když si prostuduju spousty stránek, tak to vim líp, je špatnej názor.
Je to na uvážení každé z nás.
Skleničky jsme jedly taky a jíme doposud a i když se do mě nejspíš někdo pustí, tak víc koukám na to, od kdy to je vhodný a na to, jestli tam jsou jahody nebo ne, než na něco jinýho a složení neštuduju.
Jinak Sunárek s koprem je relativně dobrej - mě to nechutná, ale holce jo. Ale to je se všemi příkrmy. Mě třeba nesedí konzistence těch hami od pohledu.
Všem dobrou chuť!:)
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
3.1.06 09:36

Kopr a jiné bylinky slouží pro děti jako kořenidlo a proto mě to vůbec nešokuje :lol: Sunárek s koprem malý miluje a mi taky docela chutná :wink:
Já malému koupím co se mi líbí(za sklenička)samo se řídím podle měsíců na který je určená a taky přeletím očima obsah,ale nehrotím se.Spíše mě ta sůl překvapila ale stejně jsem mu ji dala,nic jiného nebylo tak co.A říkám si že ¨přece jenom jsou ty mimi blivajzíky hooodně kontrolované takže mu to určo neublíží :roll:

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.1.06 09:49

To zas skleničky nezatracuju - pořád je to lepší než dusičnany z obchoďáku :wink:
Jen mě ten kopr překvapil, protože mě to přijde jako hodně těžký a aromatický koření pro kojence…
Ale jak vidím, u mnoha z vás boduje :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí