Pozor na Hami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
3.1.06 10:49

Gothic, co presne myslis pod vyrazom sol s nizsim obsahom sodiku? Chemicke zlozenie soli je NaCl, pricom Na je ten sodik :wink:
Inak aj mne pride nelogicke rozculovat sa nad obsahom kupovanej vyzivy. Pokial je na obale napisane zlozenie a niekto si to napriek tomu kupi, na vine nie je vyrobca :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 10:53

kopr

Niki - zrovna jsme měli od Sunárku něco s koprem, ale zase Daníkovi to chutná…ale aby mi bylo dobře rozumět.Idkyž je mu skoro rok, tak kupuju skleničky (když už teda neukuchtím sama a dávám domácí kopr z mražáku, což většinou) do 8.měsíce…pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.1.06 11:05

Panebože to je výraz - mražák. Copak venku mržne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
1785
3.1.06 11:09

Ahojka, já bych byla v klidu, mně fakt nedělá problém si přečíst, co která sklenička obsahuje a podle toho jedu:-)
Navíc Hami to tam mají celkem přehledně naspané - obsahuje-neobsahuje sůl, cukr, lepek atd.
Ještě k lepku, souhlasím, co psala tuším Čokoládková, po ukončeném šestém měsíci by už měl být zažívací trakt zralý a pokud je tam nesnášenlivost lepku, projeví se to stejně, i kdyby se s jeho podáváním čekalo třeba do roku.

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
3.1.06 11:11

Pro anonymní nepodepsanou pisatelku…mražák…může být neboť jídlo je zamražené nebo i zmražené…

gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 11:12

no tak jsem se uklepla.ale myslím,si,že podstata věci je jiný než si tu opravovat hrubky z češtiny,ne?

• Citovat
  • Upravit
3420
3.1.06 12:18

No to je :wink: ale když už jsi to tu tak načala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.1.06 12:32

Kiwwi citujem „pro lepsi zasobu jodu pripravena s jodovou solou-nizky obsah sodika.“
A este je dodane „Nizky obsah sodiku, preto prosime neprisolovat a nekorenit.“
Citacia je z „Hipp Zelenina s ryzi a telacim masem BIO od 9m.“
Pisala som, co je napisane na slenicke, nie co tym ja myslim.
Ked ta to presne zaujima blizsie, tak napis na hipp.
adresa www.hipp.cz.
Ja nie som chemik, takze to neviem a pravdu povediac, sa o to ani moc nezaujimam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
3.1.06 14:57

Když už jsme u té skleničkové stravy, jak se díváte na ovocné s přidaným cukrem? Chtěla jsem Matýskovi trochu obohatit výběr dopoledního ovoce, tak jsem koukala na Hami a téměř všude je cukr přidaný - v borůvkách, broskvi, hrušce, jablku, meruňce… Když se nemá do roku přidávat sůl ani cukr, tak jak to, že je ve skleničkách od čtvrtého měsíce? Nebo je jasné, že tam je takové minimnožství, že nevadí? Co když bude mít každý den jednu ovocnou skleničku, přislazenou cukrem?

Dík

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.1.06 15:33

Ahojky,

my taky často skleničky ale pouze Hipp. Po jakékoliv skleničce od Hami se mi malá osype. Prostě bříško, zadeček, zádíčka, kolem očí atd… samá krupička a pak následuje fenistil tak na 5 dní. Zkusila jsem ji nedávno asi po půl roce zas - samo jiný druh a stalo se to samé. Asi je tam nějaká pří:,–(a, která jí nesedí. Ale Hipp dobrý. Jen kdyby to bylo za jiné finance.

pa Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.1.06 16:18

HaLuMa-tie sladene som nedavala lebo v tych je docela slusny vyber, daju sa najst nesladene. Napr. sunarek ma takmer vsetky bez cukru. Malemu nechutili tak ci tak, sladene este menej (ked som nahodou skusila). Zjedol mi len hrusky, alebo banan-merunka, jablko-banan od hippu. Teraz uz zobral na milost aj lesne plody.
Ono je to vzdy tak, ze to, coho je v sklenicke najviac je na prvom mieste a nejmenej na poslednom, a ten cukor som nachadzala nejak uprostred, tak si myslim, ze ho tam je dost. :-(
Od roka to uz neriesim a davam aj Milupu ktora je sladka dost a aj niektore sladene predsnidavky. Ale snazim sa skor davat tie bez cukru.
Skus, co bude malej chutit a uvidis sama, mozno bude papat kludne aj tie nesladene a potom sa mi zda zbytocne davat tie sladene.
Ale je to na kazdom co si vyberie, sortiment je siroky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.1.06 16:32

Ahoj holky,
já myslím,že je to prostě věc volby. Výrobci mají své tabulky a do těch se musí vejít. Jednoznačně musí být zaručena nezávadnost. Pokud je maminka pečlivá a úzkostlivá a pro své mimi chce to nejlepší nezbývá jí než nakoupit v bio shopu a vařit dle nejlepšího vědomí. Ale ruku na srdce, i já chci pro své dítě to nej, ale pokud je zdravá tak jí skleničky nemohou ublížit a mě zbyde více času na rodinu. I přehnaná ochrana je nebezpečná. Takže všeho s mírou a číst, pídit se.
Pa kočky,
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.1.06 16:50

sůl bez sodíku

Pro info- sůl s nízkým obsahem sodíku může být např KCl (chlorid draselný) který má také slanou chuť ale je bez Na a sůl je asi směs NaCl a KCl a tím se sníží obsah sodíku. Vyrábí se tak i soli pro dospělé co mají vysoký tlak a prodávají to v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.1.06 16:58

Naprosto souhlasím se Sabíkem. Patřím k těm, nad kterými by ostatní kroutili hlavou, koukám na věk a druh přesnídávky (třeba vim, co nám jede, co by ještě nemusela ), ale neřešim, jestli má cukr nebo nemá. Kdyby to bylo nevhodné, nebylo by to v prodeji.
Pak už to je opravdu o tom, co považuje za nejlepší ta daná maminka.
A jak bylo zmíněno, například Hipp by nás zruinoval (to kupuju jen švestky, páč od Sunárku jsou jak povidla, na můj vkus až hrozně přesládlé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
3.1.06 17:06

To si říkám taky, že kdyby to bylo nevhodné, tak to nemohou prodávat. Proto mě zarazilo, že právě snad v každé Hami ovocné přesnídávce je přidaný cukr. Zeleninovo-masové příkrmy od Hami Matýskovi moc chutnají, tak jsem si myslela, že u Hami zůstanu. Proto ten dotaz, kolik cukru tam asi tak přidávají a čemu tolik vadí…

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky