Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
chtěla jsem se zeptat jestli je bezpečné koupání v bazénu…jsem v 7 měsíci a mám strach abych třeba nechytla nějakou infekci, včera sem byla u Dr. ale úplně mě to vypadlo abych se zeptala ![]()
Jééjda, tak to já jsem se od své tchýně dozvěděla, že to není dobrý nápad. Že v bazénu je spousty infekcí a mikrobů, které by mohli prckovi ublížit, ale to řeším teď v 7tt … je možné, že v takové stádiu těhu už je to OK. Takže doktorovi bych asi raději zavolala, být tebou. Pro tvůj klid ![]()
Jak píše žirafí plavání je ok! Můj dr.mi říal že je to v podstatě jediný sport který můžeš v těhu dělat,akorát jen já se prostě bojím těch bradavic a lidí který mě můžou kopnout do pupíčku
..No a jak je známo mikrobi v krytém bazénu nejsou je na to přísná hygiena také proto ten chlor který je zabíjí ne,tak jsem to slyšela na krytém bazénu u nás tak nevím ![]()
Já jsem taky byla v šoku. Ale ten chlor už není prý tak účinný a zase tam nemohou nalít milion litrů kvůli lidem. Já to zatím riskovat nebudu. Každopádně přeji všem zdravé těhulkování ![]()
Holky a tak teď se musím smát koukám na svůj příspěvěk a říkám si sakra mikrob pitomej je tam měkký nebo tvrdý? Mikrob bez mikroba
? No každopádně Táňulo než riskovat nějaký zánět tak jsem taky nikam plavčit nechodila…Sice píšou o nějakých special.tamponech,které jsou v těhu vhodné ke koupaní,ale já radši vanu doma no ![]()
Taky dobrý mikrob bez mikroba.
![]()
jnk já byla v šoku když jsem se dověděla že se v těhu nesmí koupat jen v bazénu , tak jsme chodily jen do bazenů a že jsem jich vystřídaly přes léto a žadný zánět nic , a to jsem sebou házela ve vodě , šipky , salta, přemety ,kotrmelce já blázen a pak jsem se dověděla že takhle můžu malou uškrtit ![]()
žirafííí
ty jo tak to bych nedala první ti měsíce problinkaný a pak hned na to velký pupek
.No hlavně ža máš malou v pořádku ![]()
no to já taky tak ty 3 měsíce furt měla hlavu v záchodě
.. to na mě ještě do nedávna ani nebylo vidět že jsem těhu
..hrozný jak je člověk mladej nezkušenej a do toho blbej
.. tebe si vybavuje s dvojčátkama a jak pak to jde? jaký si týden? ![]()
Jako plavání je v těhotenství samozřejmě zdravé - ale né ve veřejném bazénu! - pokud to jde a je možnost tak v nějakém soukromém a tak … jinak je přenos infekce k miminku dost velký … říkala to i porodní asistentka!
žirafko tak teď jsem 30tt a skoro se nehnu
nespím leda tak v sedě kluci kopou ze všech stran ale co bych pro ně neudělala
,fakt je že mít soukromý bazén jsem tam od rána do večera
Já bych do bazénu šla, ale bojím se nějakýho kopnutí a tak. Spíš je mi líto, že neni třeba červen. To bych si vlezla do našeho a nikdo by mě celej den neviděl. Tak ho alespoň využijem příští rok s malou.
andrejka- no tak to je pěkný , už se ti to blíží
. no to věřim jak se řiká že kluci v bříšku víc kopají než holky a ty ta máš 2 to musí být pěkný ![]()
já tedy docela plavu - doktor mi to doporučil jako velmi dobrý sport nejen při těhotenství. Také jsem se ho ptala na vodu a kvůli létu jsem se ptala i na rybníky.
Voda v bazénu je prý naprosto v pořádku, jediné co tam může být je čůrání, ale to je stejně chlórem „vyžrané“. Jediné na co mě upozornil jsou mykózy, které jsou v šatnách, sprchách a okolí bazénu, ale prý ani pantofle tomu nezabrání - buď máš kliku nebo chytneš na nohy mykózu ![]()