Koupáte každý den?

• Otevřená skupina

Prostor pro maminky, kterým se miminka narodí v měsících : listopad/prosinec 2010. Přidejte se k nám :-), diskutujte a přispívejte :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

232
12.1.11 19:19

Koupáte každý den?

Ahojky,

chtěla jsem se zeptat, zda svoje mimi koupáte každý den. My tedy koupáme ob den, ob dva. Vyčetla jsem, že to není každý den nutný (špína, chlor, mýdlo apod.), ale na druhou stranu bych chtěla zavést večerní rituál s koupáním, mazáním, kojením a šupky do postýlky. Myslím, že skoro všechny mimi mycí přípravky jsou už dneska šetrné. Myslíte, že si rituál může vštípit i když se nebude koupat denně? Jak jste na tom vy?

M. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1702
12.1.11 23:25

Ahojky, tak takovy ritual jsem chtela zavist taky. Ze se hezky vykoupeme, namazeme, napapkame a supky spinkat. Rekla jsem o tom segre, kdyz se me ptala proc koupu kazdy den a rekla mi, ze je to blbost, ze si to miminko takhle stejne nezvykne, ze bude proste spat az se mu bude chtit. Mozna ma pravdu, mozna ne…
Koupeme obden, nekdy ob dva dny, ale vzdycky po koupani davam najist a pak do postylky. Nekdy usne, nekdy ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
13.1.11 09:07

Ahojky :-D ! Dle mého názoru, je nesmysl koupat denně…už kvůli pokožce miminek…lepší otřít vlhkou žíńkou a koupat ob den, či pb dva. Já osobně koupám děti ob dva dny, a Terezku, které budou ted dva roky, tak kdyžtak jen když nekoupeme, tak rychle osprchnu :palec: , Domča se koupe ob ty dva dny a malá Anička taky. Když jí nekoupu použiju tu žíńku :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.11 09:40

Mno my se taky chystáme zavést nějaký systém, rituál…koupeme teda každý druhý den, a ten den, co nekoupeme, mrňouska jenom otírám, hlavně záhyby a pod krčkem…jinak mažeme každý den…ještě se nám loupe první kůže malinko, tak aby byl promaštěný jak se patří a třeba ho to nesvědělo…ale koupání každý den je hloupost pdle mě..na to je moc chlorovaná voda v dnešní době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.1.11 12:11

Ahoj, tak já taky koupu obden. Každopádně v porodnici nás nutili koupat každý den, což mi přišlo zvláštní, když se všude píše, že to není úplně vhodné. Jinak každý den mažeme, protože se prdík loupe :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.11 12:15
Brzec píše:
Ahoj, tak já taky koupu obden. Každopádně v porodnici nás nutili koupat každý den, což mi přišlo zvláštní, když se všude píše, že to není úplně vhodné. Jinak každý den mažeme, protože se prdík loupe :lol: .

my se taky loupeme…to je divný, nás nikdo do koupání nenutil…koupala jsem asi 2krát…ale kdybych ho nevykoupala tak by si toho asi nikdo ani nevšiml… :nevim:
ale nutit Vás do toho??…fakt jsem ráda za baby-friendly nemocnice s rooming-in…nemůžu si stěžovat… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
13.1.11 14:17

taky zírám, že vás nutili koupat každý den 8-o !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.1.11 15:45

Nás nikdo nenutil, ale všichni koupali… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.11 17:20

Tak mi koupeme každý den, už kvůli tomu, aby to měl prcek každý den stejné a taky kvůli tomu, že hodně blinká, tak abych to z něj pořádně dostala, no a taky koupání miluje :dance:
Ptala jsem se pediatričky na to časté koupání, říkala, že miminku to ublížit nemůže, když se pak pořádně promastí. No ale každý má na to jiný názor.
Musím ale říct, že si na to zvykl po týdnu, od té doby vykoupem, namažem, napapkáme a spíme tak 3 - 4 hodinky. Teď byl prckovi měsíc a funguje to pořád stejně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
14.1.11 09:20

mi koupeme ob den…a zdá se mi to dostačující…:-)
ale mažem furt malý se nám také ještě loupe..

jen se chci zeptat co si mám koupit na ty prdíky jaký ten olej či něco..aby nám to pomohlo mmi máme jen kapičky sice pomáhají ale chtěla bych vyzkoušet i to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.1.11 12:20

Tak že by nás nutili koupat, to jsem trochu přehnala :lol: , ale bylo nám to doporučeno a pak se vždycky dětské sestry ptaly, jestli už jsem koupali. Jinak ta porodnice je taky baby friendly a má rooming in.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
14.1.11 16:10

Já koupu každý den, vždyť nás taky koupali každý den, zeptejte se rodičů. Jo a vodu chlorovanou nemám, protože je z naší studny. Eliška se nám taky hodně loupala, protože jsem přenášela, ale doktor nám předepsal nějakou míchanou mastičku, která byla super. Už ji mám vypotřebovanou a mažu už jen olivovým olejíčkem.
Elišce se ve vodě líbí, myslím že je taky dobře, že si prohřeje tělíčko a netrpí tak na prdíky. Ale večerní rituál jsme stejně nezavedli, protože v 8 vykoupu, pak jíme a spát jde až v 11 a někdy dokonce až v 1. Takže si myslím, že koupání ob den či dva není pro vytvoření rituálu důležité.
Koupejte tak, jak se vám to líbí a vyhovuje vám i mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.1.11 20:40

Ahoj holky,
My koupeme kazdy den, ale doktorka nam doporucila nepouzivat mydlo. Takze jen voda a jednou tydne mydlo a obycejna modra indulona. Indulonu jsem pouzivala ze zacatku, kdyz se mala taky loupala, denne, ale ted uz jen jednou tydne. Nekde jsem cetla, ze ma pokozka „pamet“ a kdyz se bude casto mazat, tak pak se muze kuze v pozdejsim veku hodne mastit…nevim co je na tom pravdy. :nevim:
Jinak my jsme rezim udelali - v sedm vykoupat, nakojit a spat a zatim to funguje. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
1.2.11 14:10
Maggdi píše:
Ahojky,

chtěla jsem se zeptat, zda svoje mimi koupáte každý den. My tedy koupáme ob den, ob dva. Vyčetla jsem, že to není každý den nutný (špína, chlor, mýdlo apod.), ale na druhou stranu bych chtěla zavést večerní rituál s koupáním, mazáním, kojením a šupky do postýlky. Myslím, že skoro všechny mimi mycí přípravky jsou už dneska šetrné. Myslíte, že si rituál může vštípit i když se nebude koupat denně? Jak jste na tom vy?

M. :srdce: :kytka:

Každopádně to schvaluju,tenhle pravidelný režim máme už od 1měsíce a zatím se mě to daří udržet…s mou ted už 7letou dcerkou jsem to taky tak dělala a má ten pravidelný režim do dnes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.2.11 11:29

my máme na prdíky sab simplex a pupíka..
jinak my koupeme každý den,taky kvůli tomu,aby si na to zvykla,na nějaký režim..a navíc,jak má špíčky,tak se jí mezi tím usazuje špína,jak se potí..tak mi přijde lepší ji vykoupat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny