Lymfatické uzliny - váš názor

14
19.8.26 13:32

Lymfatické uzliny - váš názor

Zdravím, chci se zeptat na lymfatické uzliny.
Je mi 22 let a asi před měsícem jsem si nahmatala zvětšené uzliny na pravé straně třísla. Samozřejmě vyšetření, ultrazvuk, který říká že největší uzlina má rozměr 40×4mm, jsou dobře prokrvené, hladké a jednotvárné. Doktor mi zkusil na 3 dny dát protizánětlivý gel na to tříslo, ale zlepšení žádné. Nakonec mi řekl, že se mu zdá, že mám zvětšené uzliny všude (podpaží, krk a tříslo -obě strany). A včera mě začal bolet krk a další uzlina. Bolí mě jak tříslo tak i krk.
A ráda bych se zeptala někoho kdo si tímhle prošel. Jestli může být možnost nějaké skryté infekce/zánětu nebo jestli to podle Vás vypadá jako lymfom. Doktor mi řekl “nevím” poslal mě na hematologii a tu mám až příští měsíc….a ta nejistota a strach mě asi utrápí. Nemám žádné noční pocení, horečky nic takového jen mě to pobolívá. :nevim:
Vím že nejvíc se dozvím u doktora, ale ráda uslyším i Váš názor, nebo příběh nebo upřímně cokoliv :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
617
19.8.26 21:00

A delaly se třeba základní nábery krevní obraz s diferenciálem, jaterky+renalky, crp? Ty uzliny jsou teda zvětšené měsíc z ničeho nic bez předchozí infekce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.8.26 10:46

@Desgreze Ahojky nedělalo se nic. Myslela jsem, že to bude souviset s gynekologii, a tam bylo vše v pořádku a tak mě poslala na chirurgii a ti mě poslali jen na ultrazvuk. Taky mě zarazilo, že jsem nešla ani na krev nic. Ano jsou zvětšené +- měsíc a nejsem si vědomá žádné infekce. Jediné co mi doktor řekl je “No nereagovalo to na léčbu (ten gel) tak musíte na hematologii aby se potvrdil lymfom. “
Takže zkouším zjistit jestli je nějaká šance mít nějakou skrytou infekci nebo cokoliv co by mi ovlivňovalo všechny uzliny. Vím že se dozvím nejvíc u doktora, ale mám strach a asi bych potřebovala slyšet něco uklidňujícího… :( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40771
20.8.26 10:50

@nikola36
Nemělas v poslední době tetování nebo piercing?
Jedna známá měla zvětšené uzliny od zubů, taky možnost, krom skrytých infekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
20.8.26 14:13

Klidně to může být z alergie (atopický ekzém apod.), imunitní systém pořád nastartovaný a obecně zvětšené uzliny i v podpaží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.8.26 18:04

Děkuji Vám mockrát za odpovědi. :srdce: Upřímně jediné co mě napadá je že jsem si minulý rok nechala propíchnout bradavky, a pravé prso hnisalo, chvilkami krvácelo a nechtělo se za nic zahojit, tak jsem to asi před 3-4 měsíci vyndala a vypadá to v pořádku, tak jsem to s tím nespojovala. Doktor hledal příčinu jen od pasu dolů…zarostly nehet a tak.
Ještě jednou Vám moc děkuji :srdce:
Hned jsem trosku klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
22.8.26 21:22

V první řadě bych zašla na krev, nabrat takový ten základ hlavně zánětlivých parametrů u praktika. Co to bylo vlastně za se, co řekl, že jsou zvětšené uzliny všude? To zhodnotil pohmatem nebo sonem? Velmi hubený lidi mají třeba dobře hmatné i uzliny, které běžně hmatatelné nejsou. A každý má hmatmou nějakou tu uzlinu tu a tam. Uzliny by měly být drobné, kulaté, posuvné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 16:33

Hlavně zůstaňte v klidu. Kamarádovi silně natekly uzliny na krku, byly na pohmat tvrdlé, změnil se mu hlas, všichni lékaři si mysleli, že má lymfom, protože měl negativní vyšetření na všechny možné infekční nemoci atd. Nakonec se se zpožděním zjistilo, že má mononukleózu (testovali ho podruhé, poprvé měl výsledek negativní)..
Chci tím říct, že se to může jevit strašidelně a nemusí to nic být (a samozřejmě naopak). Netřeba stresovat, dokud není nic černé na bílém. :hug:

• Citovat
  • Upravit
327
31.8.26 22:10

Mně se před pár lety z ničeho nic objevily uzliny za uchem, na krku a v tříslech. Nic jiného mi nebylo, žádná teplota, neboleli atd. Doktor mi vzal krev. už si nepamatuji, co tam našli, ale brala jsem na to antibiotika. Nebála bych se hned lymfomu, je více nemocí, které můžou způsobit zvětšené uzliny jako už zmiňovaná mononukleóza a moje mamka měla toxoplazmózu a myslím, že měla také zvětšené uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.9.26 08:03

Děkuji ještě jednou všem za zkušenosti a podporu. :srdce: :srdce:
Dneska jdu na hematologii, tak doufám, že vše bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí