Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
![]()
některé hlášky opravdu nemají chybu ![]()
Tak moje prďola, teď už velká a rozumná, ale když měla tak 4-5 roků cca:
@neila píše:![]()
![]()
některé hlášky opravdu nemají chybu![]()
Tak moje prďola, teď už velká a rozumná, ale když měla tak 4-5 roků cca:
- zásadně jedla „JOGRUT“
- jednou přišla a říká „maminko, mě se POTUŠILO…“
- a kámen největší byl, když jsem jí vodila na angličtinu, byla to budova vedle Církevní školy, kde se objevovaly mnišky v těch svých habitech. Jednu jsme potkaly, malá zůstala zaražená a po chvilce intenzivního přemýšlení se ptá: „MAMI A MÁ BATMAN SESTRU??“
![]()
![]()
Syn, tehdy cca 2,5roku:
„Maminko, já mám velikej nápad“
„Jo? A jakej? co takhle se oblíknout?“
„To už si nepamatuju, jakej, ale tenhle to určitě nebyl“
„Jestli se chceš vztekat, maminko, tak mně je to jedno. Já si jdu hrát do pokojíčku“
3 roky:
„Já bych chtěl tohle auto od Ježíška“
„No, ale Ježíšek přijde až zase za rok, a nemůže ti přinést všechno, co ty si vymyslíš“
„Ale jestli mi ho nepřinese, tak mu dám neštovice“
„Mami, tam leze moucha, vyžeň ji… Už nemusíš, už jsem jí vyženil.“
@bumbinka „Mami, tam leze moucha, vyžeň ji… Už nemusíš, už jsem jí vyženil.“
![]()
Tak naše malá je taky éro. Všechny její hlášky jsem měla napsané v tabletu v poznámkách a ta potvora mi je smazala. Má 2,5 a nejlepší byly:
„Nikdo mě tady nechce milovat“ (to když jsi tatínek za něco okřikl a já jsem stála při něm a neutišila ji)
Jednu noc hodně plakala a když jsme se jí ráno zeptali, proč tak plakala dočkali jsme se téhle odpovědi: „O tom se s tebou nebudu bavit“
Jednou když se jí manžel zeptal, co dělá, odpověděla: „trochu nevím“. To se ujalo i u manžela v práci.
A poslední fakt dobrá: „mami to je můj taťka. Víš který, ten černý!“ (manžel má černé vlasy)
Jinak takové ty zkomoleniny slov, to je kapitola sama o sobě: nejradši mám ČOKOBÁVA (čokoláda) a ČOPAČIS (časopis)
![]()
@berusa.m píše:
A poslední fakt dobrá: „mami to je můj taťka. Víš který, ten černý!“ (manžel má černé vlasy)
Jedem v obchodě, Jožin v košíku a začne hrabat ven pinďu.
řve na celé kolo: - Neee, koukám na pinďu, velkej, tvvdej, tyyy joo, koukejte.
Dcera se mi nakvartýrovala do postele a usínaly jsme spolu..
Já láskyplně: „Barunko, mám tě moc ráda“
Bára: „Já tebe taky, at tě blechy štípou celou noc“
![]()
Ještě jsem si vzpomněla:
„Ježíšek není bubák, ježíšek je fakt dobrý“ (večer v posteli na štědrý den. Původně totiž měla z Ježiška strach) ![]()
Dcera taky občas zaperlila… Bolelo ji v krku, a já ji dala Tantum Verde,,ona polkla, zašklebila se a říká,, Mami, ten Tantum má chuť jak lubrikační gel,, ![]()
a nebo mí říká,,mami, stáhneš mi Kundu( kunk-fu) Panda?
Moj brácha keď bol malý: privolal tlačítkom výťah, zasvietilo červené svetielko. A on nadšene kričí: Mamí, pozri aká krásna zelená svieti, ako slniečko!
U některých hlášek sem se fakt nasmála, u nás doma se sprostě nemluví, ale malej začal v září chodit do školky a sem tam z něj něco vypadne, nejvíc mě udivuje když ví v kterou dobu se to zrovna to slovo nejvíc hodí.
Nedávno snídal a z rohlíku mu spadl sýr, a si jen tak mezi řečí,, no ty p..o,, tak sem ztuhla (jsou mu tři) a říkám Pájo to se neříká to je škaredý slovo a mě se vůbec nelíbí a on na to:,, p..a je moc hezky slovo, mě se to líbí.,,Teď začal používat hlášku TO JE KRUTÝ, když ji použil poprvé tak sem šla do kolen.
Možná jsem to tady už psala, ale přesto.
naše mladší dcera nechtěla mluvit, rozuměla, ale nemluvila. A když se začala rozmlouvat, začla chodit do školky, tak jsme jednou přišly domů, malá šla do pokojíčku a já něco kuchtila. hrála si s barbínkama a,,barbíňákem,, a tak tam poskakovala a štěbetala, najednou ticho, já zbystřila a jen slyším,,ti nakopu prdel, buzerante jeden,, i to R tam naskočilo…a od té doby tu papulu nezavřela.. ![]()
![]()
Jedna čerstvá, vařím oběd a z pokojíčku volá Bára, mamí mám dílu, máš taky dílu mami a taťka taky má dílu, tak na ní volám, kde máš díru? A ona na mě no tady v prdeli
Některý slova jim jdou vyslovit z fleku ![]()
Včera jsme s Bárou 2,5 říkaly básničky, povídám jí paci, paci, pacičky, táta koupil… a čekala jsem že řekne botičky, ale nic, tak říkám Baru co koupil táta? A už to ze sebe chrlila, MLÍKO, CHLEBA, SÝR