Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děti jsou nevyčerpatelným zdrojem velmi vtipných otázek a odpovědí. Někdy jsou jejich výroky svou prostotou tak pravdivé, že bychom se z nich my dospělí mohli častokrát poučit. Moje studnice (a pokud bude po manželovi hodně hluboká a plná až po okraj) takových moudrostí je teprve na cestě, ale mohu zahájit tuhle, věřím, že nevážně vážnou diskusi výroky svého synovce:
Parné léto, můj synovec (5) a neteř (3) jsou na chalupě u jejich babičky. Běhají po dvoře nahatí a cákají na sebe vodu z připravených vaniček a lavorů. Není před nimi zachráněna ani voda v misce pro psy.
Babička: Podívejte, co děláte. Nenechali jste psům ani kapku vody a oni teď budou mít žízeň!
O týden později u babičky v bytě, synovec a neteř si hrají na pejsky.
Babička: Co to děláš, jak to, že piješ vodu z misky pro psy!
Synovec: Babičko, ale já jsem jim nechal.
(Moc hodný chlapec, už ví, že se musí umět podělit
)
Ten samý synovec odmalička zbožňuje auta všeho druhu. K narozeninám, svátkům a vánocům nedostával nic jiného než auta, auta a zase auta. Já postižena snahou o originalitu jsem mu k narozeninám koupila pohádkovou knížku. Když dárek rozbalil, zeptala jsem se ho, zda si myslí, že se mu bude kniha líbit.
Synovec odpověděl: Myslím, že ano. Ale, teto, měla jsi raději koupit auto.
(Kdyby byli i dospělí tak upřímní, oč by byl život jednodušší.
)
Moje starší dcera Anička si hrála s tátou a plyšovým medvědem. Táta zpozoroval díru u medvěda na ruce, tak řekl Aničce, že si už s nimi nemůže hrát, protože má díru na ruce. Maminka ji musí zašít. Pak odešel z pokoje a Aničku tam nechal, aby přišla za ním. Po chvili řev z pokoje. Tak jsme tam přišli, co se jako děje. Anička brečela, že si taky nemůže hrát, protože má díru v prdeli a žádala mě, abych ji zašlila.
Zase si hrála s tátou. Najednou s ložnice slyším. Táto nekousej mě nejsem maso.
Anička si se mnou prohlížela časopis. Tam byly děti v bazénu a cákaly se. Aničce bylo v té době 1,5roku. Začala do obrázku strkat nohu a říkat, já chci taky.
1)Tříletá Kamča:„Mám otázky a problémy!“ „A jaký Kamilko?“ „Červený a modrý“ 2)babička po čarodějnicích: „Kamilko pekli jste buřtíky?“ K:„Ne, seděli jsme u ohýnku a kouřili a tatínek mi koupil malý pivo.“ B:„Cože?!?“ K:„On mi vždycky kupuje malý pivo!“ (seděli jsme u ohně z kterého stoupal dým a dcera obdržela od otce želatinovou cukrovinku v plastovém půllitříku z pouti)
TAhle diskuze je super napad.........
akorat nas malej jeste nemluvi, ale bavim se na hlaskach vasich deti
Hned je den hezci ![]()
Katka
Ještě jsem si vzpomněla.
Anička jde se mnou po ulici a vidí arabky v těch černých hábitech zakrytých od hlavy a řve „jé mami tučňáci.“
Já už s ní nejezdím autobusem, protože upozorní celý autobus na pána co sedí před ní, že má na nose pupínek.
Paní před obchodem jedla koláč. Anička k ní přistoupila a řekla: „paní seš tlustá, papáš moc kokinek, nejez to.“
Super diskuze, přidávám hlášku svého, tehdy čtyřletého synovce.
Babička mu na jeho přání vysvětlovala, co je to cigareta a zřejmě se do přednášky zabrala dost podrobně, protože když jsem s ním šla odpoledne na procházku, tak když míjel lavičku s kouřícím chlapem, otočil se na něj a povídá: „Ty kouříš? Hm, tak to brzo umřeš.“ Mohla jsem se propadnout…
Jitka
haha. no jo já vám sem taky přidám.
Zrovna si na záchodě aplikuju tampon, když se rozrazí dveře a stojí tam Jířa. Rozhovor:
Maminko, co to děuáááš?
To není nic pro děti, běž si hrát.
To máš na pudelku?
(já - záchvat smíchu) - jojo
Tebe bojí pudelka?
(já - záchvat smíchu, nemůžu mluvit)… … a žoubky už tě nebojí?
Naše Eliška když vděla pani v šátku,nejspíš muslimku,prohlásila"Baba Jaga"
Byly jsme s malou vyzvednou něco u lékaře,čekaly jsme v čekárně,přišla starší pani.A povídá„Můžu si tady sednout“a Ela prohlásila"sedni si na pedel"
Binky
1)Kamče upad na podlahu jogurt a následoval tento monolog:„Doprdele! Ne ne, to se neříká, to by paní učitelka ve školce plakala, říká se doprkýnka.“ 2)Dvouletrá Kamča mne tahala u kojení za „bobra“ v podpaží. „Kamilko proč mě taháš?“ K:„Mě to VELMI ZAJÍMÁ.“ 3)Dvaapůlleté Kamče načůral novorozený bratr při přebalování do kapsičky od flanelové košilky na kterou je velmi hrdá (máme stejnou). Po chvíli pláče a vysvětlování odešla za nic netušícim otcem:„Tatínku, taky bys nám načůral do kapsičky, kdybys to nestihl na záchod, když seš kluk?“
Tak já si na vtipné hlášky svého synka ještě počkám…
Moje švagrová šla dceři (v té době 4 roky) koupit boty k Baťovi. Té se tam nějaký zalíbily a postavila si hlavu, že je chce a musí je mít. Samozřejmě švagrová vybrala jiné - praktičtější, cenově lepší… Malá se začala vztekat, že tyhle nechce, že chce tamty… no, když švagrová platila, malá si bojovně stoupla, ruce v bok a na celej krám: „Tě upozorňuju, že v TĚHLE botech teda do školky chodit nebudu!!!“
Otec má už několik týdnů rozříznutý a šešitý prst na dlaze. Teta má špunty do uší. K:„Teto, co toje?“ T:„Špunty do uší.“ K:" A na co to je?" T:„když nechceš něco poslouchat.“ K:„to já si tam dávám prsty“ T:„tohle je lepší“ K:„aha když si někdo uřízne prsty tak si tam dá špunty“
Tak já si teď jenom vzpomínám, jak mě Ondra přistihnul na záchodě a říká: Jé, maminko, ty máš srandovního lulánka!
Ale píšu si to, tak časem připíšu něco dalšího.
Je to super diskuze k odreagování ![]()
Helča
ahoj.fakt super diskuze.
ma 3 leta neter ne chytla na zachode a rika:teto ty mas buchticku jak ja ![]()
dalsi den jsme byli spolu venku a cural tam nakej pan a mala k nemu prijde a povida-pane ty curas jak pejsek!
Můj 4 letý syn před časem prohlásil na návštěvě : „Kluci čurají z julíka,a maminky z dupky. Maminka má dupku od předu do zadu“
![]()
To je nadhera…
![]()
Nase mimi ma jeste hoooodne casu… ale uz se teda tesim na ty hlasky…
![]()