Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky musím něco přidat:
Mojí tehdy dvouleté dceři píchali ouško a odpoledne z ní vypadlo: „Požát bojí ouško, še pošelu“ (pořád bolí ouško, se poseru)
Nebo z pouti, poprvé v životě seděla na poníkovi, moc se jí to líbilo a najednou na mě volala: " Mami, prdím do koně!", dovedete si představit, jak mě tenkrát bylo ![]()
Znáte tu reklamu na O.B. tampony: Pojď do vody-nemůžu-a proč?-dostala jsem to! ???
Dneska jsem volala na Běťu: Běty, pojď sem!
A ona: memůšu dotala sem to!
Alžbětka (2r.a kousek)) .
Tečou mi slzy,ale snad to napíšu ![]()
Samuel volá ze záchodu: mamíí honééém mám velkej průůůser.
Samuel s dědečkem a babičkou v supermarketu: dědo
maminka bude rodit pipinkou a ty piňďourem?
Viktorka začala plakat v kočárku a Samuel říká: mami Vikuška brečí vytáhni kozu ![]()
Můj 3letý syn s tatínkem na přehradě: Tatínek mu odplaval(asi 2 metry) a Láďa(zkušený křidýlkový plavec): Ty jsi se úplně zbláznil, ty snad chceš, abych se utopil. A jestli hned nepřiplaveš, tak se utopím a budeš mít víš co? Víš co? Budeš mít prd můj drahý tatínku. ![]()
Jinak tato diskuse je úžasná, smíchy jsem celé čtení probrečela, tak děkuji
Super diskuze, tak taky přidám jednu mojí 4 leté neteře.
Byla sama v předsíni s houpacím koněm a ozvalo se dost našvaným tónem:
„No PIC … spadneš! Budeš tady ležet a maminka se bude zlobit, že si mrvej!“
To víte holt inteligence houpacího koně… Potřeboval vysvětlit, že bejt mrvej je blbý. ![]()
Tak hlaska moji dceri,kdyz mela asi 3 roky…
Kvuli necemu jsem se na ni zlobila a poslala jsem ji do pokoje a ze ma prijit az bude hodna…a ona se postavila mezi dvere a rekla,,az ja budu velka a budu tvoje mama,tak se budu taky zlobit,, ![]()
No můžu říct, že náš Tomášek, 3,5 roku- mne poslední dobou také docela dostává. Při jeho postřezích typu: Vylézám ze sprcháče, malý přijde do koupelny, chvili na mne kouká a pak řekne: maminko máš hezký prsa. - při mých nulkách se mu docela divým.
Nebo posledně: Tatínek no posílá ať zhasne v koupelně a on, že ne. Táta se ptá proč on odpoví proto. A táta jak proto. Já na to říkám manželovi, že to asi slyšel u mne, protože jeho neustále zadonění o čokolánu, bombon nebo žvíkačku, načeš většinou odpovím, že nic nedám, a on se stokrát zeptá proč, tak po stoprvé odpovím proto. Když toto malý vyslechl přišel ke mně a říká: Maminko dáš mi žvejkačku, já na to, ne nedám . On se otočí k tatínkovi a říká : no , tak to vidíš, nedá.
A spousty, spousty dalších co si člověk ani nepamatuje.
jo ještě jeno.
Tomášek říká tetě, že chce od ježíška hodně moc aut.
Teta: ale vždyť jich máš už hodne, neměl bys do nic benzín.
Tomášek: má mám čtyři benzinky.
Může být i můj zážitek ze školky?
Jednou jsem celé rodině po příchodu domů ze školky oznámil: Holky mají šulínka zatočenýho do prcky!
Byla u nás i babička… ![]()
Ahojte, fakt dobrá diskuze
Náš Martínek ve dvou letech, když jsme jeli kolem autosalonu Mercedes, tak se celý roklepal a řval cededéééés… šílenec do aut, ve třech letech znal i to co já snad né. - Jednou asi mu byly necelé tři roky šel s babičkou do trafiky a chtěl po paní bonbon a babička mu řekla že ne, že dobrotku už měl… a paní mu říká z toho okýnka: chlapečku babička řekla že néé a Martínek na ní tak rázně: zaři ty deřéééé (zavři ty dveře) ![]()
Děti mají přinést do školky každý dvě vyfouknutá vajíčka. Jedna čtyřletá holčička dneska vysvětlovala tatinkovi, že když chce do školky přinést vyfouknutá, tak se z vajíček musí vyfouknout i žloutenka
.
Nedlouho poté co jsem se s 2 dcerou vrátila z porodnice,první dcera pronesla památnou větu:máme dvě televize,jedno radio a jedno miminko. ![]()
Čtyřletý synek mojí známé se jednou ptal maminky: „Mami, koupíš mně zteplejšn?“ Samozřejmě myslel Playstation. No a Eva, která ho poslouchala jen tak na půl ucha, se vyděsila, že jí chce synek „zteplat“… ![]()
Co se člověk od dětí všechno nedozví… ![]()
Děti jsou opravdu poklad,zvlášť,když zaperlí:-)
Letos o vánocích jsem řekla své skoro tříleté dceři,že napíšeme spolu ježíškovi:-) Nikolka se rozběhla do kuchyně,vzala mi ze stolu mobil a začala do něj „třískat“jak šílená a u toho křičela „chcú miminko,stavebnici,vysavač“ atd atd.musela sem jí uklidnit a v klidu vysvětlit,že tak mu psát nebudeme,ale že si vezmeme tužku a papír:-):-)!
je toho tolik, že si všechno nepamatuji, ale když zalovím v paměti:
moje neteř byly jí necelé tři roky byla se mnou v kuchyni a vařily jsme, vařečkou kvedlala v misce a povídá „a co teď ?“ a já jí říkám " musíš to dát do hrnce a uvařit" a ona pokrčila rameny a povídá " vždyť já ale nemám žádnej hrnc " ![]()
synek ve dvou letech lítal na odstrkovadle jako ďábel, ale jednou ke mě přišel a povídá: „to nemá cenu, já musim na motorce makat a tatínek má velkou samojezdící“
![]()
no a teď nedávno mě dostal hláškou: "mami já vím jaký je rozdíl mezi provázkem a drátkem. Drátek neni provázek "
![]()
ať žijou naše dětičky ![]()