Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My kupujeme hodně o autech a mašinkách… třeba O mašince Tomášovi (jsou 2 díly) už jsme četli několikrát a stále to chce číst znovu a znovu. Potom ho hodně baví o Pejskovi a kočičce, Krteček… posledního krtečka jsme koupili „Krteček a maminka“, protože se pořád ptal, jak se mi dostalo miminko do bříška a jak se narodí a v té knížce je to opravdu krásně napsané.
Nedávno jsme koupili knížku „Veselé hry s obrázky a čísly“ od Joachima Löffela. Je výborná! Pro děti předškolního věku jako dělaná:-).
Každopádně myslím, že pro 6-ti leté děti je v knihkupectví velký výběr knížek a určitě si vybereš!
U nás teď hodně letí knížky To nejlepší z večerníčků 1 a 2, to vřele doporučuji, jednak zná většinu z televize z večerníčků, ale chce si to i přecíst. také zvládne už i dlouhé pohádky bez obrázků.
Ahojda,
já mám teda kluky ještě malý, ale když jsem byla předškolák, milovala jsem Neználka. Už ho mám doma připravený, až přijde čas, tak ho vytáhnem ![]()
Katka
ahojky, u nás frčí Křemílek a Vochomůrka a to má dcera 8let a čteme to furt dokola už od jejich cca 3let. Takové to staré „salátové“ vydání v měkké fialové vazbě ještě po mně. Dokonce nás učitelka v MŠ kdysi pochválila, že je vidět, že pravidelně čteme, že má dcerka dobrou slovní zásobu
. Máme i Pejska a kočičku, Krtečka a staré pohádky od Erbena a Němcové - taky po mně a tak to už si přelouskává sama a někdy ji čtu ještě i já.
Ahoj, tak manžel Matěje zblbnul a on si zamiloval Rychlé šípy
, pak má rád Hurvínka, to je sranda, takže to ho baví, To nejlepší z večerníčků,atd.
Abaja
Ještě jsem zapomněla Mach a Šebestová, některý výrazy se musí vysvětlit, ale i to ho baví ![]()
Abaja
holky, prosím o radu, co to je To nejlepší z Večerníčků???
oops: Je to knížka s těmi nejznámějšími pohádkami z Večerníčků? A je to běžně k sehnání? Dik za radu ahojky I.
Ahoj Iviku,
ano To nejlepší z večerníčků je opravdu knížka, dokonce vyšly 2 díly. Dají se koupit normálně v knihkupectví, jenom ta cena je poněkud vyšší. My máme ten 2 díl a stál 250 Kč. Peggi
Astrid Lindgrenová - Děti z Bullerbynu, Pipi dlouhá punčocha
Eduard Petiška - Martínkova nebo Alenčina čítanka
Ondřej Sekora - Knížka Ferdy Mravence
Karafiát - Broučci
Moje zkušenost je, že pokud se tomu klukovi něco moc líbí - příroda, auta, tak kniha s podobnou tematikou je jeho nejoblíbenější.