Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,dcera sa dnes rano zobudila s placom,ze ju bolií brusko tam kde ma pupcek.Stale place.Teploty nema ani hnacku.Neviete co by to mohlo byt? Neboli brusko v tych miestach pri podozreni na pruh? Neviem ci mam utekat hned na pohotovost alebo este pockat?
Dakujem zakazdu radu.
Ahoj,
a bolí jí přímo pupík? Napadá mě jedině pupeční kýla. Když na něj zmáčkneš, je jakoby tvrdý??
Jarka
Ahoj moni, niekedy zacina bolestou okolo pupku zapal slepeho čreva. Ale byvaju pritom aj ine priznaky- hnacky, zvracanie, teploty…
Ak nema ziadne ine priznaky tak to kludne mozu byt aj vetry. Dolezite je aj aka je ta bolest, ci je tupa alebo rezava, ci niekam vyzaruje, ci ustupi v nejakej polohe a tak.
Ak normalne nieje plactiva a teraz stale place tak pre klud duse s nou na pohotovost skoc. Hlavu ti neodtrhnu.
drzim palce nech to nieje nic vazne.
kaktus z kvetnatok 05
Jarka,brusko som jej prehmatala ale nezda sa mi tvrde.Ked som sa jej dotkla pupceka hned zaplakala ![]()
Kkatus,momentalne ine priznaky nema.V piatok sa zobudila s horuckou 39.Cely den lezkala a vcera jej uz nic nebolo.Dnes rano zas brusko
Neviem aku ma bolest,tazko mi to este ona popise.Teraz som sa jej pytala ci kakala a povedala,ze vcera a dnes nie.Snad to budu len vetry a nic ine.Este pockam ak bolest nepejde skocim na pohotovost.
Este raz Vam dakujem.
Neviete nahodou co by jej mohlo urychlit kakanie?
Nemyslim priamo prehanadlo ale nieco setrnejsie.Pripadne nejake zarucene babske rady.Nemozem si teraz na nic spomenut ![]()
Monicek: susene svestky brusinky, jakekoliv ovoce. Hruskovy kompot je vyborny
. Nejsetrnejsi je Lactusa, kdyby nezabralo vse ostatni, ci pulka Glycerinoveho cipku- oboje volne prodejne v lekarne.
Odchazeji ji prdiky? Jak dlouho nekakala? Muzou to byt prdiky, ale i zacatek appendicitis - myslim, ze po vasem zapal cerva
. Pokud si nejsi jista, jed na pohotovst, nikdo ti nerekne pul slova.
Nejhorší je, že tohle se blbě odhaduje. Mě taky stačí, když jsem nafouknutá a občas jsou to naprosto šílený křeče. U slepáku bych si myslela teploty, ale těžko říct.
Možná bych na pohotovost nejdřív zavolala. Pořád je ta holčička malá, aby přesně specifikovala, jak jí to přesně bolí, aby se podle toho dalo něco usoudit:( Mezi náma ani já neumim popsat, jak mě něco bolí.
Já bych zavolala na poradu.
G
Ahoj holky,
Vanesska je uz v pohodicke.Brusko prestalo boliet.Zistila som,ze nebola na velkej uz 3dni a ani prdiky jej neodchadzaju.
Myslim,ze ma najskor zastavene vetry.Skusila som kompot a slivky.Snad nieco zabere.Hned som myslela na to najhorsie a stresovala.V hlave sa mi odohravala desna predstava ako budem sama utekat na pohotovost s 2detmi
(tatka pracuje)Moc Vam dakujem za rady.Pekny zvysok vikendu ![]()