Zodpovědnost za děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
326
10.6.06 20:32

Zodpovědnost za děti

Ahoj holky,
zajímalo by mě, kdy jste pocítili zodpovědnost za to, že jste rodiči. Zodpovědnost, která se týká dětí nejen vašich. Mám dcerku skoro 3 letou. Většinou jsem si uvědomovala zodpovědnost jen za ni, ale dnes se mi přihodila zvláštní věc. Byli jsme na jedné akci, kde byl nafukovací skákací hrad. Děti vesele skákaly, ale už to byla poslední skupinka a pán se rozhodl děti trochu popohnat a když říkal, že se končí, tak ještě začal hrad vypouštět. Možná si něco neuvědomil. Nastala menší panika, děti pod vyfukujícím hradem stratily rovnováhu a spadly, naštěstí už byly skoro venku, ale jak se tam tak válely na té přístupové ploše, která pořád klesala, tak nebyly schopné se zvednout. Na jednu menší holčičku se navalil takový velký kluk, prostě to nezvládaly. Dokonce jedna malá zůstala ještě v hradu a začala plakat, když viděla, že se východ splaskává a že tam zůstává. Viděla jsem i jinou malinkou, která se válela kousek ode mě. Dcerku už jsem držela za ruku a tu malinkou jsem zvedala a držela taky za ruku, aby se jí nic nestalo. Zároveň jsem tam stála, protože jsem buď vytuhla nebo jsem nechtěla, aby někdo pod tou vyfukující se věží zůstal. Už nevím. Tak nám to už klesalo na hlavy. Nakonec přibehla rychle maminka a vzala si tu malinkou, kterou jsem držela za ruku a poděkovala mi. Všichni si své děti během chvilky rozebrali. Ale měla jsem takový vytřepaný pocit, že se chci s Vámi podělit, jestli jste zažili někdy podoubnou situaci, která Vás donutila sáhnout si na své rezervní síly. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
10.6.06 21:07

Ahoj EvcaZb
Já měla zase neblahou zkušenost v nemocici, kde si mojí tehdy 9-ti měs dceru nechali. Naštěstí jsem tam mohla být s ní. Nemá cenu popisovat, jak se ke mně a dceři v oné nemocnici chovali. Co všechno jsme musely vytrpět. Nakonec mě zotpovědnost za mé dítě dohnala k propuštění na reverz. Bylo to to nejlepší, co jsem udělat mohla. Anička se mi pod rukama začala uzdravovat. Jsem moc ráda, že jsem tam mohla ležet v nemocnici s ní. Teď vím, co znamená zotpovědnost za své dítě, které je na mě závislé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
10.6.06 21:30

ahoj.no ja osobne vzdy v nejaky nebezpecny situaci jakoby ztuhnu.
treba kdyz vidim jak maminka jde v klidu po chodniku a o hodne pred ni jede podel silnice na „motorce“ jeji dite.a ona jde v pohode,no ja vzdy trnu za ni.co kdyby ji ujelo na silnici nebo tak neco.
jinak ten pan s tim hradem se mi zda opravdu divny,to si jako neuvedomil, co se muze stat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
10.6.06 21:40

Co byste dělaly ??????

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
10.6.06 21:47

PARDON, JÁ TO VLOŽILA JINAM :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
10.6.06 21:49
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
10.6.06 21:56

Zodpovědnost za jakékoli dítě cítím asi odjekživa. Vždycky jsem zvedala děti, které mi spadly pod nohy:o). Mám pocit, že pomoct dítěti, které to potřebuje je jaksi automatická reakce. Udělalas to automaticky, myslím, že ten kdo vytáhne z padajícího hradu jen své dítě a jde pryč, aniž by věděl, že ostatní nepotřebují pomoct je divný. Je jasné, že první bych vytáhla to svoje (proto, že si ho prostě hlídám a jsem mu nablízku), ale kdyby nebylo první na ráně to moje, určitě bych po těch ostatních nešlapala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.6.06 22:05

Ahojky Evčo,

Ten pán si asi něco vůbec neuvědomoval a to že v momentě , že kdyby se jakému-koli dítěti v ten moment cokoli stalo a určitě jiní rodiče by to dosvědčili, že začal vyfukovat hrad, nesl by za to plnou zodpovědnost. Samozdřejmě i trestní. A už vůbec nechápu, že si to dovolil. Nebudu přemýšlet, jaký má ten pán vztah k ostatním lidem a dětem, myslím , že je to úplně jasné.

Co řídi k odpovědnosti: snad jenom to , že třeba dáme li dítě na hlídání k tetě, je plně zodpovědna za dítě…

Doufám, že nikdy nebudeme muset nic takového řešit.

pa Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.6.06 22:58

Ahoj,

odpovědnost za své dítko cítím už od zjištění, že ve mě roste malý človíček. A odpovědnost za všechny děti co mám poblíž snad od dítěte. Vždycky jsem se starala o mladší dítka, hlídala, vozila kočárky a pak v pubertě jezdila na tábory jako praktikantka. Tak nějak se v podstatě pořád starám o nějaké to dítko. I v práci jsem okřikovala dítka co si hráli u dveří protože jsem si dovedla představit jak jim tu ručičku skřípnou a to kolikrát jejich vlastní matky nevnímaly to nebezpečí. Nějak nechápu rodiče co neví co jejich dítě právě dělá. Neříkám nehoda se stát bohužel může, ale prostě tak nějak vždycky vím kde se to moje dítě nachází a co se mu může stát.
A pána co vypouštěl hrad bych asi pěkně seřvala. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.6.06 17:42

No ja mam cerstvou zkusenost, kdy si jdeme po chodniku - dcera na odstrkovadle cca metr predeme a najednou na chodnik vjede rychlosti auto a ridi se na dceru. Ac mam docela rychle reakce tak jsem ztuhla a jenom zarvala na Kaju zastav, stuj, ale takovym hlasem, ze jsem se sama sebe lekla. No v aute blondyna (blondynky prominte-tim myslim blondynku inteligenci z vtipu) - zastavila jen tak tak, ale diky tomu, ze mne slysela zarvat a videla jak koukam - Káju vubec pres kapotu nevidela-cemuz se neni co divit…Vylezla pak ven a omluvila se, ze malou vubec nevidela. Na chodnik vjela pac nebylo kde zaparkovat na ulici :roll:

• Citovat
  • Upravit
827
19.6.06 00:09

No fuj, tos mi teda HANKO1 dala, co proto. Pěkně mě vyděsilo o tom jen číst, natož něco takovýho zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.6.06 11:55

Mne to v tu chvili vubec nedoslo, rozklepala jsem se az doma :( Nicmene v tu chvili jsem jenom zarvala, nohy jsem mela jak z kamene a vubec jsem nebyla schopna po dceri vystartovat, z cehoz mam do ted jeste trochu vycitky.

Nicmene tu logiku vjet na chodnik, kdyz neni na ulici misto v relativni rychlosti jsem dodnes nepochopila :idea: :roll:

My meli vcera akci s kamaradcinou holcickou, nejdriv delala kraviny v kruhu ve voda a propadla jim, nastesti chodi na plavani takze vyplavala a ja ji chytla a pak malem vbehla pod hodne rozhoupanou houpacku, nastesti zasahl cizi pritomny tatinek, ktery ji zastavil…nicmene kamaradka na tom byla podobne jak ja - sice vystartovala, ale zase se ji sevrelo hrdlo a nebyla schopna vydat ze sebe hlasku… :wink:

No hlavne vsem pekne prazdniny bez urazu!

• Citovat
  • Upravit
326
24.6.06 13:19

Aho, hlavně všem pěkné prázdniny bez úrazu, přesně tak. Zkrátka obezřetnost a zodpovědnost. Spoléhat se právě na sebe, umět zasáhnout včas.
Někdy stačí chvilička a situace může být rázem jiná. Stalo se mi v loni, když dcerka měla skoro 2 roky, byla ještě takové telátko, že jsem šla s kamarádkou po naší klidné slepé ulici. Byly tam kolmo zaparkované auta. Malá poskakovala kousek předemnou, když v tom ji napadlo, že si cestu zkrátí a vlezla do uličky mezi 2 zaparkované auta a v ten moment jsem viděla, jak od protějšího baráku odstartovalo auto, ale takovou odpichovou rychlostí a projíždělo kolem těch zaparkovaných aut, kde byla zrovna malá. Já se tak lekla a taky začala křičet takovým divným hlasem, že jsem se sebe taky až lekla, jak to tu psala už Hanka. Takže hlídat, hlídat a zase jen hlídat!!!
Krásné prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect