"Úchylky" dětí

896
15.5.06 21:48

"Úchylky" dětí

Ahoj holky,
nemám ani tak problém, jako mě spíš zajímá,jak je to jinde.
Moje Barunka je asi vnímavější na čichové podněty, protože všechno očuchává.Všimla jsem si toho, sotva začla trochu mluvit, že jakýkoliv silnější pach nebo vůni komentuje „bleble“ nebo „mňam“. Horší to bylo, když se rozkecala(tak ve dvou) a začla nahlas vyjadřovat,co si myslí(ten pán smrdí!, v květinářství-tady nebudu,tady to moc čuchá!…). Teď už má svou „úchylku“ dovedenou k dokonalosti. Když se manžel ptá, co má koupit pro radost, řekne:kup mi to fialový voňavý mejdlíčko, ne to bílý, jak minule!Má v pokladech v kufříku asi 20 mýdel a rovná si je podle toho, jak jí voní. Všude, kam přijdem, se hrne na záchod k umývadlu a učuchává mýdla. Musím teda říct, že vkus má dobrej.
Když se mazlí s bráškou, nejdřív mu očuchá hlavičku, až pak hladí. Takhle to dělá i scizíma dětma.Okamžitě pozná každého navoněného a bohužel to komentuje(většinou jí ty paní s opravdu silným pyžmem živých květů smrdí-řekne nahlas).Teď má nejvíc oblíbenou vonnou svíčku, s tou chodí spát a furt ji hladí a očuchává.
Taky mají ti vaši prďolkové nějaký podivnosti? Má tohle doma ještě někdo? (třeba se bude živit jako parfumářka…)
Jitka, čichavec Barunka a Vojtíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1005
15.5.06 22:01

Ahoj Jitko,
zatím žádnou úchylku nemáme, když nepočítám několik rozebraných pokakaných plinek :lol: - to bych na tom byla, pravda, daleko hůř :D . Ale pobavilo mě to. Je to hezký, na co ty děti nepřijdou :) .
Pěkný den přeje Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
15.5.06 22:01

Teda Jitu to se mi strašně líbí! :D :D :D

Makýš a Tygříci (zatím moc malí na „úchylky“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.5.06 22:07

Jéé to je hezoučký, máš šikovnou holčičku. My žádný úchylky asi nemáme, nebo jsem na ně zatím nepřišla :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
15.5.06 22:11

Jitusko to je krásná normalúchylka.

Moje mrně se naučilo ječet strašným způsobem, ale má několik způsobů. Ječí když se mu něco nelíbí, když chce jíst, když je spokojený, když se chce přitulit. Ono to zní na jednu stranu hloupě - že je to mizeroušek, nebo na druhou stranu, že to dělají všechny děti. Naše dítě když zaječí v obýváku, tak nám v kuchyni cinkají skleničky od hořtice takové ty těžké :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale nepovažuju to za úchylku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.5.06 23:02

to je krásné :):):) šikovná holčička :):):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.5.06 04:49

Jituš, hezká úchylka :)

Náš synek sice nečuchá, ale taky má svojí malou úchylku (i když ne tak zajímavou jako je ta vaše:)
Strašně rád dává věci do řady. Máme seřazené všechny magnety na ledničce, občas vytahá knížky z knihovny a seřadí je a po celém bytě se nám vine had z knih. To samé dělá občas i s jídlem, místo aby ho konzumoval ho dává do řady a je strašně naštvaný když mu to někdo poruší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
16.5.06 06:46

Moje dcera má taky takovou úchylku. Je hrozně pořádná. Nedávno čekala na chodbě a aby si ukrátila volnou chvíli, tak srovnala do řady všechny boty. Všechno musí být tip ťop. Nic nesmí přečnívat.
Pak mě překvapí, když ve dvou letech zná půl abecedy. Nevím jestli je to úchylka, ale dostane papír, aby si malovala a ona začne psát písmenka. Nevím, co bude dělat v první třídě. Asi konečně malovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.5.06 07:54

Dobré ránko,
Aldo, tak to je přesně další úchylka naší Barunky.Dostala cvrnkací kuličky-delá vláček(nebo hada), dělá vláček ze svých pokladů(hračky z kinder,špunty od šáňa a vína, různý cetky, a samo mýdla).Když má na talíři hrášek, okamžitě se tam vine had.Dělá vláček z knížek, z Vojtových hraček, z tátových smrdutých bot, ze starých tenisáků…
Smysl pro přesně srovnané hračky a oblečení,které všude zařezává, má taky. Hrozně ráda mi pomáhá v kuchyni a ani já si tak pěkně neposkládám nádobí a misky do sebe. Zato když si má uklízet něco, co po ní chci já, to je pak boj.
No koukám, že zatím vedem na všech frontách.Ale jinak je to fakt milá a hodná holčička :D
Teď jsem si ještě vzpomněla s její čichací mánií-já mám taky slabost, po obědě prostě MUSÍM něco malého sladkého, nejlépe čokoládu. Nechci jí ale kazit, tak se vždycky tajně někde zašiju a snažím se zbouchat svůj štráfek, no a ona přijde, očuchá mi pusu a povídá: Co to máš? Čokoládu, žejo. Dej mi taky(půll štráfku v háji).Můj manžel se s uzeninama, který taky dost voní, zavírá v kuchyni, protože jinak ho náš čuchač načape a chce taky kousnout. Číst teda neumí, malovat pořádně začla až poslední dobou, dělá sluníčka s obrovskýma vypoulenýma očima. A to jste malou učili písmenka nebo se sama vyptávala?Já jsem uměla číst v pěti, to si pamatuju,jak jsem ve školce četla dětem a mamka říkala, že jsem furt otravovala - a jaký je to písmenko?

No nic, tak sypte další libůstky, ať v tom nejsme sami.
Jitka a koťata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
16.5.06 08:17

jituska
Malou jsme neučili. Ve dvou letech seděla s tátou u PC a zeptala se co to je, tak jsme jí řekli pravdu. Nějak jsme se tím nezabývali, říkali jsme si, že to stejně zapomene. No a potom sama přišla a začala ukazovat písmenka. Podle toho, jak to písmenko vypadá, tak ho namaluje. Nechceme jí nějak lhát, ale jí stačí jednou, aby si písmenko zapamatovala. Nechceme jí učit, od toho je tu škola. Oba s manželem si moc dobře vzpomínáme, jaké to je v první třídě, když umíš číst a psát.
Teď zase začala počítat do pěti. Začíná sčítat svoje hračky. To sama bez naší pomoci.
Občas i maluje. Ráda maluje postavy. Bylo jí 2 a půl roku, když namalovala poprvé celou rodinu. Byly to takové hlavy s dlouhýma nohama. Na detaily samo nezapoměla.
Nejraději má velmi složité omalovánky, kde si vše precizně vymaluje ani nepřetáhne. Někdy nám připadá, jak z marzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
16.5.06 12:57

Jitko,

musím říct, ře s tou čokoládou a uzeninou mě dostalo :lol: :lol: :lol:

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.5.06 18:20

Tyjo, Luco, vy mate doma malou Einsteinku!!!No z tý něco bude! Zkuste ji pak třeba do třídy pro nadané děti, jestli to tak bude pokračovat. Nebo aspoň kroužku.
U nás nečekám valný výsledky malování, protože jsem měla na základce v pololetí dokonce za 3 z výtvarky,do té doby, než jsem poznala manžela, jsem myslela, že nikdo hůř než já nemaluje. Tak můj Honzajs vyhrál! Když jsem viděla, jak Barunce předvádí jednotlivý obrázky,ta chuděrka měla uhodnout, co je na papíru, no asi má bujnou fantazii, páč to bych nepoznala ani omylem.

No tak, čekám, kde jsou další libůstky batolátek?

Jitka a broučci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.11.06 14:04

Ahoj Jitusko, můj syn má podobnou"uchýlku" na pachy. Je sice pravda, že jí nemá vypilovanou až k takové dokonalosti jako tvoje dcera, ale taky ke všemu čuchá a jak jsi i ty napsala, nezdráhá se říct, že mu něco nebo někdo smrdí. Jsou to pak pro mě velice zajímavé situace(zvlášť když to řekne o někom) a já hledám nějaké řešní jak z toho vybruslit co nejšetrněji ( ale musím uznat, že syn má někdy pravdu ) a někdy v sobě musím dusit smích, protže děti jsou opravdu stvoření velice upřímná a když to můj anděl rozbalí tak to stojí za to,protože můj synek si toiž servítky nebere. :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.06 00:02

Ahoj Luco, mate sikovnou a nadanou holcicku.
My mame taky tu „hezkou“ uchylku na pachy - uz ma svoji vonavku a komentuje, ze ta babiccina smrdi, bezpecne pozna ze mam neco v puse (zvlast sladke) a dozaduje se uheraku (pozna ho od „normalniho“ salamu). Navic ted vsechny stare lidi automaticky bere, ze smrdej (zazitek s nevonicim starym panem v tramvaji) a ja se obcas propadam hanbou. Jo smrdi ji cigarety a jejich kour a kdyz nekoho kouriciho potkame na ulici tak bez ostychu prohlasi, ze ta pani/pan kouri, smrdi a brzo umre… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Radina
16.11.06 00:37

Naše úchylajda všechno uklízí. Sbírá po bytě smetíčka, špinavé nádobí, prádlo…a vypozorovala kam která věc patří, takže jí nikdo ani nemusí říkat kam má co dát.
No a s těmi vůněmi to chápu. Já to mám úplně stejné. Od malička jsem závislá na „čuchání“ a zážitky mám rozdělené podle vůní. Muže mám rozdělené podle vůní, byty přátel poznám poslepu nosem…dokonce i přes parfém mého bývalého přítele jsem poznala že byl s jinou. nemáš doma náhodou malou Račici? Je to pro nás prý typické. Bětka je taky Ráček,ale na poslední chvilku (20.7.) a čuchmánii u ní zatím nepozoruju, i když v mých parfémech se vyzná !

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML