Spánek 3-letého dítěte

3301
3.5.06 13:01

Spánek 3-letého dítěte

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat kolik hodin denně vám spí vaši drobečci? Miky byl vždy spavé dítě, ale teď už mě začíná znervózňovat, kolik toho prospí. Obzvlášť tento týden. Spává tak do 8-9, po obědě si zdřímne na hodinku a večer usíná kolem 9, takže když to sečtu, tak to dá takových 13 hodin spánku…Vím, že jiné maminky mi určitě závidí a ptají se nač si stěžuju…v podstatě na nic :) , jen mě znervozňuje, že začal tak moc spát. Už několik měsíců po obědě nespával, jen odpočíval a teď i když ráno vyspává dlouho, tak po obědě usne a večer taky usíná relativně brzy…Tak chci mít jen srovnání s ostatními spáči ;-)
 Myška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
274
3.5.06 13:07

Ahojky,
myslím, že můžeš být klidná, každé dítě je ve spánku individuální. Mně to u vás nepřijde divné. Ondra má už 4 roky, zrovna spinká (někdy odpoledne spí i 2 hodiny), večer jdeme do postele v osm a do devíti většinou usne, a když ho nebudím ráno do školky, tak většinou spí do 8h. Takže je to taky kolem těch 13h. :)

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
3.5.06 13:09

Bud v klidku, ja mam dcerku 3 a 1/4 roku a spi tak od 8-9h vecera do 6-7h rana a po obede spi tak 2h, spala by i dele, ale budime ji kvuli vecernimu usinani (chodi na 4h dopo do skolky) … takze je to podobne. Zacina byt hezky a deti venku hodne behaji a skacou a jsou z toho vice unavene … a zavidim hlavne to rano!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
3.5.06 13:12

Holky, díky, moc jste mě uklidnili :-) Já se bála, že mě budou jen „kamenovat“ maminky nespavců :lol: :lol: :lol:
Teď je to fajn, že tak spí, horší to budou mít ti naši spáči v dospělosti…
A nejvíc se děsím buzení do školky, protože pokud ho musím vzbudit (ráno nebo i po o, to je fuk) tak je minimálně tak půl hodiny protivný, jen křičí, nenechá se obléknout, neví co chce, hrůza…nedá se s ním nic udělat, natožpak chvátat na autobus…to bude hrůza :?
Co vaši spáči? Taky jim vadí buzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
3.5.06 13:13

Ahojda,

hlásíme se ke spáčům! Matyášek spí po obědě pouze o víkendech a to jenom někdy, ale bohatě si to vynahrazuje v noci! Chodí spát mezi 20-21.00 a mám problém ho ráno v osm vzbudit do školky! Nejraději spí do těch devíti, což se mu málokdy povede :lol: . Protože ale pozdě vstává, ve školce neusne.

Katka

• Citovat
  • Upravit
5636
3.5.06 13:21

Rano byva moje slunicko vyspinkano do ruzova docela brzy, takze budi ono mne a ja byvam protivna :wink: :P , ovsem po odpolednim spanku budime my ji a tak nam to vraci i s uroky … a pokud se nekam chvata a tlaci na ni, je protivna o to vice a vytahnout ji z postele a neco s ni delat byva nekdy nad lidske sily … ale nechat ji nemuzeme, to by nebylo mozne ji vecer zahnat vcas do postele … i ty 2h spanku mi prijdou vice nez dost. Nejlepsi je, kdyz se nejakou nahodou vzbudi sama pred nucenym buzenim. :P To je pak jako slunicko … jen se to nestava casto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
3.5.06 13:22

Ondra taky býval protivný, když jsem ho vzbudila, ale poslední dobou se to nějak upravilo (ikdyž někdy :? ). Já otevřu do ložnice, začnu normálně „fungovat“, občas na něj promluvím, že už jdeme do školičky. Taky mě napadá, že by mohl dobře zareagovat, když mu potichu pustím nějaké jeho oblíbené CD (např. Děda Mládek Ilegal Band :D - Jožin z bážin). Nejhorší je, když ho budím ve spěchu, třeba když zaspím i já a chci po něm, aby se hned oblékal. To pak vzdoruje, ale to je jasné.
A v MŠ taky většinou nespí, protože ráno dlouho spí. Ale zajímavé je, že doma odpoledne usne.
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
3.5.06 13:29

Heli, asi nemá ve školce ten svůj klid, aby mohl usnout…
U nás taky není problém, když se vzbudí sám, to je většinou jak sluníčko, obzvlášť o víkendu, kdy najde v posteli svého milovaného tatínka :wink: (maminka je jaksi jen na ten servis kolem, ale tatínek je miláček :-D). Pokud ho ale musím vzbudit a ještě spěchám…děs běs, hrůza, vzdor největší…budeme to muset nějak přežít a třeba si zvykne, ale kruté to pro něj asi bude, protože do školky bude vstávat tak kolem půl sedmé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
3.5.06 13:56

Myško, Domča přestal asi kolem roku a půl spát po obědě a chodí spát večer kolem sedmé a ráno zase kolem sedmé vstává. Takže těch 12 hodin to bude. Někdy je vzhůru třeba už od šesti,ale poslední dobou v těch sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
3.5.06 14:22

Naše starší slečna (3,5 roku) nespává už od 2 let přes den vůbec, v noci naspí cca 10 hodin (od 9 do 7). Ale kamarádka má stejně starého chlapečka a ten spí 11 - 12h přes noc a ještě 2 - 3 h přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.5.06 20:14

Týjo tak závidím těm, komu děti ještě spí aspoň chvilku po obědě!!! Mně ta hodinka strašně chybí. Jířa od dvou let po obědě nespí ani omylem! - usíná večer mezi 20 - 20,30 a spí to 7 asi tak… a konec šlus hexenšlus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí