Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy tak my se potýkame co s nosní mandlí Anetce je šest let nmandli máme velkou ale moc se mi do toho nechce.Starší dcerka na ní byla ve dvou letech a za chvíli ji měla zase zvětšenou a s nemocnoctí to bylo pořád stejné.Anetka má od ledna stale hnisavé angíny a funí jako by měla knedlík v nose.Jaké máte zkušenosti.Vyzkoušeli jsme sprejíčku plno a nic nezabralo(vincentka,irs,mořská voda,olynt)
Díky Barča
kouikni se záležáí na tom, jak je nosní mandle zvětšená 2-3. stupen je určitě už na operic, do dvojky není. Ale pokud ji má zvětšenou, pokud jsou opakovaně pozitivní i výtěry není co řešit a jděte do toho( navíc už zvětšená mandle může dělat poruchy sluchua de facto apk i problémy s řečí a špatnou vyslovnot. nevím, zda-li ti vytržení nosní mandle zabrání angínám - pokud si nejsi jistá, jdi s malou někam na alergologii poradit se.
Já jsme ji taky měla velkou, pořád samá angína až už jsme pak skoro nemohla dýchat tak mi ji vytrhli a krční taky. Všichni strašili že budu pořád nemocná a od té doby jsem skoro nebývala,max. 1× za rok chřipka,angíny už ne. Sestře nosní jen zmenšili a to pak může dorůst.
Ahoj, já už jsem to psala do jedný diskuze, taky jsem obávala vytržení mandlí. Přišlo mi strašný TO rozhodnutí nechatat „mrzačit“ vlastní dítě. Ale kromě neustálého onemocnění, začal díky zvětšeným n.m. špatně slyšet. A z toho byl pak velký problém. Takže nechat vyndat.
Díky za rady asi pujdem do toho na alergologii chodíme už od dvou let a máme poruchu řeči na logopedii chodíme od tří let máme jít do školy ale ta řeč není nic moc možná by to fakt mohlo pomoct. Díky všem Barča
Díky za rady asi pujdem do toho na alergologii chodíme už od dvou let a máme poruchu řeči na logopedii chodíme od tří let máme jít do školy ale ta řeč není nic moc možná by to fakt mohlo pomoct. Díky všem Barča
Ahoj,
dcera (necelé 4 roky) od zimy trpěla kašlem, hlasitě dýchala, budilo ji to, přes den dýchala s pootevřenou pusou a špatně slyšela!. Byly jsme pak v květnu na ORL - zvětšená nosní mandle, stupeň 3.
Za 3 neděle nás objednali na operaci.
Samozřejmě jsme se bála, ale vše jsem malé vysvětlila a v pohodě. Stálo to za to!!!
Jako mávnutím kouzelného proutku se vše zlepšilo!
Hned spala celou noc, řeč se výrazně zlepšila
, byla mnohem méně unavená, byla veselejší!
A nemocná od té doby nebyla ani jednou. A to chodí do školky. ![]()