Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bydlící t víš za kolik se tu prodává garáž. Aha…připrav si další skoro milion
Mluvila jsem se správcem, bude nově zasedání, protože dost lidem z budovy a i okolních se to nelíbí, že je někdo prosazován na úkor druhých a i přesto neplatí nic navíc např do fondu oprav
@Lucy75 píše: Více
No to je taky sila s tim, ze najemnik parkovat nesmi, to by mne jako majitele dost namichlo
. Snizuje to cenu najmu. Ja si snad sve misto muzu vyuzivat jak chci.
@Anonymní píše: Více
s jakým správcem? myslíš asi předsedu SVJ? hele, fakt se mrkni, jak SVJ fungují, už jen proto, abys věděla jak se hlasuje, jaké má kdo pravomoci apod…
https://realitniadvokati.cz/…stat-clenem/
jinak výsledky hlasování lze předem odhadnout, takže si spočítej kolik je míst, kolik je členů s nárokem a bude ti jasno… Leda by nesouhlasili s tím, že musí uhradit měsíční či roční poplatek na účet SVJ (to bude zajímavá diskuse na schůzi o jeho výši
) a namísto nich pak tedy vznikl náhradník.. je fakt, že vůči těm, kdo vlastní podíl a neparkují, je váš systém dost nespravedlivý a možnost parkování ve společném dvoře by tedy za poplatek smysl a opodstatnění měla… připrav se na slušnou hádku o jeho výši ![]()
@Tarena co se týče úvěru info jsme měli, i výše fondu (opět nízký)…ale ten zbytek parkování a ta mini zahrádka to jsme měli info od ex majitelky, která byt posledních 10 let pronajímala jedním nájemníkům… A celkově se moc o byt nezajímala. Nedostala ani vyrozumění že si odsouhlasili, že parkovat budou jen ti co mají velké byty.
tj komedie
ostatní budovy ( stejny počet bytů ) může parkovat podle počtu bytu, tj 13aut. Rozšířili si stání. Tady ne…tady si udělali zeleň a následně odsouhlasili, že dvůr budou využívat jen majitele velkých bytu
což ex majitelka nevěděla a proto nám i při prodeji dávala info, které měla.
@Tarena píše: Více
my si to celkem svorně na schůzi už dávno odsouhlasili
každý vlastník to právo má - a je jeho svobodná volba, že byt pronajímá a má z toho zisk, za to holt nese tento následek, že nájemník tam parkovat nesmí - a ubírat místo vlastníkům… prostě těch míst není dost.
Nájemník si holt uhradí od města 1200 roční poplatek a parkuje v ulici… My máme dvě auta, takže jedno ve dvoře a za jedno taky platím městu. A většina vlastníků má taky dvě auta, čili totéž.
@Lucy75 díky. Celý život jsem žila a žiju v domě tak že toto jde mimo mě. Už jeden investiční byt máme, ale v podstatně větším městě a tam tyto věci-blbosti kde je dvůr, ale odsouhlasí si, že bude využívat jen velkými byty: ehm asi nosí větší nákup nebo co
(přitom dle podílu tam parkují i ti co mají menší podíl než teď my) řešit nemusíme.
![]()
Koupila si byt i s podílem kolem, takže bych prostě parkovala a hotovo. Tak kdo dřív přijde, ten prostě parkuje. To, že si něco odhlasovali bude těžko někde vymahatelné.
@Anonymní píše: Vícečili nechodila na schůze, jinak by to věděla. Nebo si měla vyžádat zápis ze schůze SVJ od předsedy, evidentně na to ale úplně kašlala.
o tom, že bude schůze věděla. To že tam nešla a následně se nezajímala je ale jen a jen její problém
Tak 1/8 je 125/1000, tam bych to ještě chápal, že 2× větší podíl má i 2× větší nárok, a pokud místo nestačí pro všechny byty, tak mají přednostní právo oni, ale proč 54/1000 parkovat může, a 59/1000 nemůže, je mi záhadou.
![]()
@Monchichik píše: Více
opravdu? ikdyž se na tom usnesli tak jak ze zákona musí, je to stvrzeno oficiální listinou, která je uložena na justici? ![]()
No, jednání svj a hlasování je podle platných pravidel.
Okolní budovy do toho nemají co mluvit.
@kateka.1 ano tak to myslím. To, že chceme snížit částku na nákup nemovitosti byla nadsázka, což většina tu nepochopila…