Koupě bytu a problém s parkováním, i když máme podíl nádvoří

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40926
11.9.25 13:53
@Anonymní píše: Více

tak si před schůzí načti stanovy a vše okolo, at máš tušení jak se hlasuje a kolik na co je potřeba hlasů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
11.9.25 13:53

Hlavou zed neprorazis, na to prijdes casem. Proste jste si koupili tenhle byt a vas podil na spol. prostorech je maly. Bud se domluvte s nekym, kdo ma pravo a neparkuje, nebo se s tim budes muset smirit.
Obvykle jsou male byty investicni a s najemniky, nebydli tam obvykle rodiny s detmi, takze myslim, ze podobne to funguje vsude, kde maji mene parkovacich mist, nez je potreba a nebo nemaji to ve smlouve jinak.
A myslim, ze je to tak i docela logicke.

Příspěvek upraven 11.09.25 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32043
11.9.25 13:54

@Keyllah vím…ale stejně bych nedala všanc ostatním něco, co jsem si sama zaplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
11.9.25 13:56
@Monchichik píše: Více

Tak jak jsem psala…kolo…par jahod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32043
11.9.25 13:56

@Keyllah a opravdu stojí ta ostatní auta na svém podílu? taky asi ne…není to dané, označené a vykoupené parkování taky ostatní nemají, takže co…jen proto, že si to rozhodli, protože mají větší podíly, tak ona o svůj přijde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
11.9.25 13:58

Ano, dohodli se tak. Muze se treba roztahovat v susarne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40926
11.9.25 14:04

no, tak to ale chce chodit na schůze a hlasovat a zajímat se…bývalá majitelka do všanc dala a zakladatelka to s tím takto koupila…může vyvolat nové hlasování a situaci změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40926
11.9.25 14:06

ta auta stojí tak, jak to bylo odsouhlaseno a o tom to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
11.9.25 14:18

ty to furt nechápeš - zakladatelka je sice majitelkou určitého „ideálního podílu“, ale ten je virtuální, není to konkrétní kousek zahrádky, konkrétní kousek nádvoří, takto podíly prostě nefungují… má holt jeden z nejmenších podílů a ti, co platí do fondu a poplatky vyšší si řádně na orgánu svj odhlasovali určitá pravidla užívání nádvoří.. jelikož se jedná o oficiální dokument, tak ano, je vymahatelný (i když v praxi obtížně) a jediná správná cesta je domluvit se s ostatními vlastníky, najít potřebné hlasy pro změnu a odsouhlasit nová pravidla, například je ve hře možnost zrušení zelené části, což jsme udělali my, právě ve prospěch dalších parkovacích míst.. pěkné to sice není, ale praktické ano a nějaký ten keřík se tam na okraji dá taky vysadit, aby to nebylo tak hnusné… tam to ale zas může narazit na vlastníky, co si tam něco pěstují, čili možná jen část toho - nebo zase zjistit kolik jich je a zda se dají přehlasovat… takhle to prostě v SVJ chodí.. my máme naštěstí zájmy hodně společné, takže na schůzích se spíš popije, pokecá a v rámci toho si schválíme, co potřebujeme :lol: třeba nové zvonky-schránky, popisky, formu úklidu, plány nutných investicí apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55916
11.9.25 14:21

A čemu se směješ? Očividně to mají rozdělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 14:22

@Keyllah díky, to přenechám polovicce… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
55916
11.9.25 14:23
No a? Platí víc. platnymi hlasy, většinou, si odhlasovali pravidla. Vždyť ty vůbec nechápeš, jak to funguje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 14:24

@jkra směju se tomu jako kdybych se já takto chovala když sousedí vedle nás stavěli…pozemek před plotem jsme od obce odkoupili, a sousedí si tam postavili auta, materiál… Samo, nevěděli. Nechala jsem to byt, jsme lidí. Vidím že nosí věci.

A ne jak ta pinda :mrgreen: :mrgreen: který bylo zatěžko nechat hodinu nebo i hodinu a něco auto vedle, místa tam bylo dost :nevim: :roll: :mrgreen: :lol: a ještě se chovala jak kdyby jí to tam patřilo celý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.25 14:26

@mroe žádná není :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
55916
11.9.25 14:26

Hele, já ziju v domě a bytů mám několik. Všude se to řídí tím, co se odhlasovalo. V jednom mám své zaplacené parkovaci misto, je to viditelné i v katastru. Ale to, jak se chováš, je hrozné.

Příspěvek upraven 11.09.25 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1