Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bála bych se kombinace čerstvě zrekonstruovaný + majitelé spěchají na prodej. Aby tam nebyly plísně nebo praskliny.
Všechno zní dobře, ale je to opravdu dost malé. I když někdo si dokáže chytře poradit na malém prostoru a pokud je u toho fajn zahrada, je to úplně něco jiného malý byt a malý domek.
Nedalo by se přistavět do šířky i/místo do výšky? Už jsem to párkrát viděla.
P. S. Pro mě je teda kombinace ‚u lesa‘ + ‚větší město v dobré dojezdové vzdálenosti‘ hrozně lákavá.
@Semtex píše: Více
Ano, to jsem si taky říkala, že je red flag. Proč spěchají na prodej v kombinaci s tím, že čerstvě rekonstruovali?
@Semtex
Nepsala jsem čerstvě zrekonstruovaný, rekonstrukce probíhala už cca před 10 lety, psala jsem jen krásně zrekonstruovaný. Mozna jsem mohla dodat to, ze doteď jsme byli na prohlídkách opravdu starých domu vyžadujících kompletní rekonstrukci od píky, takže tohle by byla velká úleva. Majitele se stěhuje proto, že chtějí dvougenerační dům, aby mohli žít spolu s dcerou, ktera tam doteď žila s nimi, ale již je dostatečně „velka“ na vlastni bytovou jednotku. Spěchají proto, ze si jim naskýtala možnost dvougeneračního a udělali si předběžnou rezervaci.
Mně by takový menší domek nevadil. Moji rodiče vyrostli oba v bytech, o polovinu menších, a bylo jich tam jednou tolik, kolik vás je. Takže místo problém není, všechno se všude vejde, jde jen o to, kdo má jaké priority. A děti běžně bývají spolu v dětském pokoji dvě i po celou dobu, jak bývají doma u rodičů, já v tom nevidím žádnou tragédii.
@TRG za nás právě taky, v posledních letech žijeme ve městě, kde máme vše, ale je tady proste ruch.. tohle je v úplném klidu a pritom jak říkám nějakých 5 minut autem k našemu aktuálnímu bydlišti, takze by se to vubec nezkomplikovalo a vyřešilo by to presne to, co od lokality vyžadujeme.. ale ta velikost je proste velky otazník a bojim se, ze zpetne toho budeme litovat.. rozšířit by se to dalo, resili jsme to, ale vyžadovalo by to docela velke zásahy.. takze jak rikam, asi bych to neresila ted, ale az budou deti starší tak ano
@Anonymní píše: Více
Já bych do toho šla. Zvlášť jestli jediný otazník je ta velikost.
(Hlavně ze 2 důvodů. Mám chlapa, co tyhle věci umí rozmyslet, objednat a pohlídat, případně dodělat, opravit apod. A potom to má kromě velikosti v podstatě všechno, co tak nějak potřebujeme.)
Pár let vám v tom bude dobře a když vám bude později začínat být těsno, tak budete přemýšlet co a jak, řešení existují.
a pozemek je dostatečně velký na zahradu a další úpravy? kdyby jste šli do šířky/délky, přistavěli třeba garáž, zahradní domek atd.? nebo připadá spíše dostavění vršku?
Pokud je cena adekvátní tomu, že budete přistavovat a stejně do toho ještě např. 2mega vrazíte, tak bych do toho šla…
Vezměte si na prohlídku zedníka, protože vám se zdají kvalitní základy, zedník uvidí jestli to tak je, projde barák a koukne co a jak, ono že spěchájí a někde si něco zarezervovali memusí být pravda, koukali jste na kn jak je to s příjezdovou cestou a pozemkem?
Jak to ma velké místnosti? Nebo pudorys? Je rozdil 90m když zabírá půlka chodba s koupelnou nebo kdyz je tohle akorát a místnosti jsou velké. Jak rikate pokud se casem dá vytahnout na pudu je to super, taky si myslim ze to budete potrebovat az deti budou v puberte a zatim mohou být spolu ![]()
Jestli je jediný zádrhel v tom, že by nemělo každé dítě svůj pokoj, tak bych do toho šla. Tohle se dá časem pořešit.
Byl s vámi na prohlídce někdo, kdo tomu rozumí? Jinak směrem nahoru se dá přistavět vždy, pokud je tam půda. To teď řešit nemusíte. Pokud je to jinak dobré místo, jak píšeš, brala bych to.
@lucad77 píše: Více
Ale některé starší domy nemají věnec a tam to v podstatě nejde
@Semtex píše: Více
Aha tak to jsem to špatně pochopila
psala jsi o tom tak nadšeně, že jsem myslela, že je to funglovka
Ahoj holky,
jelikož je tu spousta maminek, chci se zeptat na váš názor. Už delší dobu hledáme dům a teď se nám naskytla nabídka na koupi jednoho, který má své plusy i mínusy:
− má jen 90 m² a dispozici 3+kk 😞 To je asi jediný kámen úrazu. Nechceme velký dům, ale plánovali jsme, aby měly děti každý svůj pokojíček (zatím máme jedno 8měsíční miminko, ale plánujeme druhé). A já nevím, jestli je to vůbec reálné… Když jsou malé, tak asi ano, ale do budoucna? Teoreticky by se to dalo rozšířit do půdních prostor, ale vyžadovalo by to větší přestavby.
Zase si říkám, že tohle by se dalo řešit třeba za 10 let, ne teď, když jsou děti malé. Ale prostě nevím… Vím, že rozhodnutí je na nás a že i v menším domě se dá krásně žít, ale pořád je to spousta peněz a bojím se, abychom rozhodnutí jednou nelitovali – i když má ten dům tolik výrazných plusů.
Co myslíte? Chtěla bych jen znát váš objektivní názor – šli byste do toho, kdybyste měli tu možnost a peníze, nebo byste raději hledali dál, i kdyby to mělo trvat další roky? (Hledáme už tři roky.)
Momentálně bydlíme v hezkém bytě, kde se nám žije fajn, ale chceme pryč z města – hlavně kvůli zahradě.