Koupě domu - máme do toho jít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5654
13.11.25 09:20

90 m2 není mnoho, ale pokud je to rozumná dispozice a místnosti jsou slušně velké a jsou tam i nějaké úložné prostory, tak bych se toho nebála. Kor pokud je možnost v budoucnu udělat vestavbu do podkroví.
S jedním dítětem vám to bude stačit bohatě a pak i když budou 2, tak pár let každé vlastní pokojík potřebovat nebude a až to nastane, tak holt budete muset dům rozšířit.
Záleží teda i na tom jak velká je zahrada a jestli je tam ještě nějaký další úložný prostor pro věci které v baráku člověk nutně potřebuje (sekačka, hrablo, lopata, pila,…), takže nějaká kůlna, nebo samostatná garáž, nebo alespoň prostor pro to ji někde postavit.

Takže pokud se vám dům líbí, líbí se vám lokalita a je ve vašich finančních možnostech, tak bych do toho fakt šla. ona je to i investice, i kdybyste dům třeba za 10 let prodávali, tak tratit asi nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 16:58
@Kelsey1 píše: Více

Za mě teda jestli koupit malej dům, že to zvednu a přístavim pokoj, tak jedině s tím, že se to udělá ještě před tim, než se tam nastěhujem. Ja si fakt neumím představit, že bydlím a v baráku mi celej den chodí cizí lidi, dělaj bordel, hluk, brousí sádroše a podobný radosti..

• Citovat
  • Upravit
7355
14.11.25 20:05

Měli jsme malý patrový domek, 63m2 + podkroví určené k vestavbě, na kterou přišla řada před narozením druhého dítěte. Manžel stavař, ale vše dělá přepečlivě. Takže rastry + sádrokarton dělal 3/4 roku, následovala koupelna a toaleta… no a celou tu dobu jsme v tom přízemí bydleli.
Uplynulo pár let a začalo nám být prostě těsno, všude se řešily chybějící cm, nábytek, lednička, nezavřu dveře, když pootevřu druhé, tam se protahuju a bouchám do loktu apod.
Když jsem dům nabízela k prodeji, byl kumšt sehnat kupující, kteří ho budou chtít. Dokonce jsem si musela počíst anonym, který mi nadal, že prodávám za nehorázný prachy domeček pro panenky…
Takže shrnuto, s 1 miminem to bylo snesitelné, postupně s druhým také, ale jak děti rostly a přišel nárok rozdělit podkrovní pokoj, což prostě nešlo tak, aby byly 2 samostatné vchody… atd atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí