Koupě pračky - jakou pořídit?

30401
22.7.23 17:21

Koupě pračky

Ahoj, prosím o pomoc. Pračka začíná čím dál častěji vydávat divné zvuky a asi brzo odejde. Takže začínám pokukovat po nové, ale netuším na co se zaměřit. Máte někdo radu, jaké pračky nebrat, protože jsou poruchové. Bez jakého programu se naopak neobejdete atd. Moje představa je 8 kg, 1400 otáček, en. třída A. Víc netuším na co si dát pozor. Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36187
22.7.23 17:27

Bosch nebo Miele, záleží kolik na to máš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
22.7.23 17:31

Jakou nebrat nevim, ale mame i v sirsi rodine dobrou zkusenost s AEG, nejsou poruchove, posledni mam ted trinact let a porad vsechno ok, tu predchozi jsme nechali v byte, odkud jsme se stehovali a vydrzela potom taky dost dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
22.7.23 17:39
@Grizelda02 píše:
Jakou nebrat nevim, ale mame i v sirsi rodine dobrou zkusenost s AEG, nejsou poruchove, posledni mam ted trinact let a porad vsechno ok, tu predchozi jsme nechali v byte, odkud jsme se stehovali a vydrzela potom taky dost dlouho

Mě teď odchází po 14 letech. :-)Takže dá se říct dobrý držák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
22.7.23 18:12

@Aspera šla bych do AEG.
My jsme měli AEG přes 14 let a možná by ještě nějakou dobu sloužila a to jsem ji vůbec nešetřila - hodně velká rodina, pro děti (občas 2 najednou) jsem používala látkové plenky.
Teď mám miele, spokojená jsem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33176
22.7.23 18:32

Máme asi rok Beko. Dle muže nejlepší poměr cena/vykon/spotřeba.
Na programy nejsem náročná, stačí mi bavlna, eco, ložní prádlo/ručníky, syntetika/sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2489
22.7.23 18:33

My měli Bosch, se sušickou a odešla po 5 letech. Nyní máme AEG a nemohu si stěžovat, šlape jako hodinky. Má i 1600 otáček a jeden program tedy na 8 kg, můžeš zkrátit dobu praní z 3 hodin, na 2 nebo 1 hodinu. V podstatě jiné programy nepoužívám. Ještě 20min občas. Ostatní programy jsou ba menší hmotnost prádla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
22.7.23 19:08

Mame Aeg, na 8kg pradla, 1600 otacek, A+. Spokojenost nejvetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33176
22.7.23 19:13
@smile_xxx píše:
Mám to stejně, i sušičku od stejné značky. Používám pořád dokola program na 40 a na 60 stupňů. A u sušičky bavlna do skříně. Víc nic. Mám teda prodlouženou záruku na 5 let, ale to mám u všech elektro spotřebičů.

Taky kupujeme prodloužené záruky. Tchýně už má sušičku Beko přes 20 let a to tam prvních cca 10 let bydlelo 5 dospelych, takže jela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
22.7.23 19:14

Měla jsem 15let pračku se sušičkou Fagor a asi by jela dál, ale chtěla jsem už jinou. Tahle značka měla nějaký výpadek a nebyla na trhu, takže jsem zvolila pračku se sušičkou Bosch 10kg praní, 6kg sušení (zatím 3roky) a spokojenost.

Ani mě nenapadlo volit jinou značku jak Bosch :nevim: dobrá zkušenost i z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22106
22.7.23 20:10
@Aspera píše:
Ahoj, prosím o pomoc. Pračka začíná čím dál častěji vydávat divné zvuky a asi brzo odejde. Takže začínám pokukovat po nové, ale netuším na co se zaměřit. Máte někdo radu, jaké pračky nebrat, protože jsou poruchové. Bez jakého programu se naopak neobejdete atd. Moje představa je 8 kg, 1400 otáček, en. třída A. Víc netuším na co si dát pozor. Moc děkuji za rady.

Rozhodne ne Candy. Je uplne stejna jako jeji vyrobci. Mala, lina, pracuje jenom, kdyz se ji chce a ne moc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.7.23 20:43

AEG se samodávkovacím šuplíkem. Nedám na ni dopustit. Dneska jsem ráno prala. Tak jsem dolila tekutý prášek a aviváž a teď budu nějakou dobu prát, aniž bych doplňovala na každé jednotlivé praní. Pračka si to odebírá podle sebe. Prodlouženou záruku jsem si dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33176
22.7.23 20:52

@Kelsey Neplesnivi ti ten šuplík? Nám se u praček při používání odloženého startu ta nádobka na prášek/aviváž dost zanasela a chlap to musel hodně často čistit, jinak to bylo takové dost eklhaft.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
22.7.23 20:57
@Kelsey píše:
AEG se samodávkovacím šuplíkem. Nedám na ni dopustit. Dneska jsem ráno prala. Tak jsem dolila tekutý prášek a aviváž a teď budu nějakou dobu prát, aniž bych doplňovala na každé jednotlivé praní. Pračka si to odebírá podle sebe. Prodlouženou záruku jsem si dala.

To vypadá pěkně. Zvládá to i prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1