Mohu hodit boty do pračky?

8
18.7.23 22:26

Mohu hodit boty do pračky?

Zdravím. Mám dotaz.. Mohu vyprat své boty v pračce? :D Jsou to značkové boty, takže myslím, že by to ublížit nemělo, ale nejsem si jistá, takže si radši nechám poradit :lol:
Má někdo zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2655
18.7.23 22:34

Tak záleží jaké to jsou boty. Třeba Conversky klidně do pračky hodím. Ale je na nich ta pračka trochu znát. Nicméně peru boty, které už majo něco za sebou. Pokud si boty nechceš zničit, tak co čištění nanohoubičkou, nebo nějakou pěnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
18.7.23 22:36

Kožené ne, hadrové tenisky klidně dávám, když už to nejde jinak. Nejlépe do síťovaného pytlíku, aby se nezašmodrchaly tkaničky nebo nějaké jiné výstupky o buben pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
18.7.23 22:44

Tenisky a jiné „látkové“ boty peru běžně, většinou po sezóně, kdy to je buď a nebo - přežijou a nechám si je, nebo nepřežijou a není mi líto je vyhodit :D Tak 90% přežije :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
18.7.23 22:49

Ze jsou znackove bohuzel neznamena, ze jsou kvalitni a neznici se. Ja manzelovi namocila Hillfigery a pak se hodily do kose 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
18.7.23 23:19

Netroufla bych si

zkusila jsem to jednou, plátěné, docela nové, byly značkové a rozpadly se jak… 8o

jsem asi nešikovná, nebo tupá na tohle, ale už to nikdy nezkusím…nene

nechápu že to lidi dělaj a věřím že se jim nic nerozpadne, nicméně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
18.7.23 23:23
@Jaja08 píše:
Ze jsou znackove bohuzel neznamena, ze jsou kvalitni a neznici se. Ja manzelovi namocila Hillfigery a pak se hodily do kose 🙈

Taky mam blbe zkusenosti s TH :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.7.23 05:06

Látkové tenisky peru běžné, stejně tak takové ty letní sandály látkové plus synovy Keeny… prala jsem mu i klasické papuče, když je ještě nosil ve školce. Žádné boty se mi nikdy pranim nerozpadly. Hodím to do pračky na 30ti minutový program.
To že je peru v době, kdy je teplo a dají se rychle vysušit mi přijde jako základ…

Příspěvek upraven 19.07.23 v 05:36

• Citovat
  • Upravit
19.7.23 05:15

Jednou jsem hodila do pračky tenisky. Ani přes veškerou snahu, uvolnění, co to šlo, vyndání vložky a sušení na sluníčku, se mi nepodařilo je po praní pořádně vysušit. Zasmrádly a letěly do koše. Od té doby už to nezkouším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
19.7.23 05:21

Tenisky peru běžně, krátký program na 30 stupňů. Ideálně, když je venku hezky, to je dám sušit na sluníčko, vyndám vnitřní vložky a pak je ještě dosuším doma sušákama do bot. Nikdy se žádným nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.7.23 05:37

Asi jak které, zkoušela jsem ponsezóně vyprat sněhule dětem a jedny sněhule jsem mohla rovnou vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.7.23 06:20

Moc ráda je neperu, mám dojem, že trochu ztvrdne guma na podrazce. Nikdy se mne jic nerozpadlo, to ne, ale na te gume je to znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.7.23 06:21

A pokud bych je nechtela davat do susicky a nebylo parne leto, tak je je mozne dobre vysusit vysousecem treba na lyzaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
19.7.23 07:04
@Erika135 píše:
Zdravím. Mám dotaz.. Mohu vyprat své boty v pračce? :D Jsou to značkové boty, takže myslím, že by to ublížit nemělo, ale nejsem si jistá, takže si radši nechám poradit :lol:
Má někdo zkušenost? Děkuji.

Priznavam ze tam obcas soupnu botasky ta klasika kombinace kuze a sitoviny na 30.do pytliku a nic se jim nestalo Ale jsem v tomhle mimon a adi bych vubec nepoznala zda ztvrdla ta gumova podrazka nebo ne. Znama pere botasky bezne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
19.7.23 11:29

Peru boty casto, u bilych conversek a trailovych bezeckych bot, kdyz nejses princezna a nebojis se bahna, to ani jinak nejde. Davam na klasicky program na 40, otacky snizim tak na 600, vytahnu z nich tkanicky. Vzdy pridam alespon 2 velke osusky v barve bot. Diky osuskam se boty zaprve lepe vyperou a zadruhe se neponici o buben pracky. Davam schnout ven, ale ne na prime slunce. Botam se nikdy nic nestalo a prani na nich ani neni znat. Jedine co neperu, jsou zavodni boty s karbonovou vrstvou, tam se poskozeni boty obavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí