Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, v současné době děláme další, malou, koupelnu v patře a nemůžeme se rozhodnout, zda sprcháč, umyvadlo a toaletu koupit dražší v koupelnovém studiu od zavedené značky Ravak,Jika a pod. nebo koupit levnější někde v Baumaxu, Obi či podobném obchodě. Nemáte někdo vybavenou koupelnu z těchto obchodů a jste zpokojeni s kvalitou? Předem díky za rady.
kacko nám to zedník nějak namíchal, obkládačky z RAKA (RAko Rakovník), umyvadlo nevím odkud, vana plastová levná a v pohodě (akorát sprcháč bych asi brala spíš kovovej než plastovej… ten plastovej mají v jednom wellness studiu co chodím, a tak se to jako divně prohejbá nebo co… a to jako nevážim zrovna tunu
) a my jsme si sami jeli vybrat skříňky do Baumarktu (u Globusu), ale byly tam zbytečně drahý… pak ty samý snad v Baumaxu jsme našli levněji. Ale jsou super a brali jsme takové ty „střední“ ceny, ani ne nejlevnější a ani ne superdrahé,a slouží to dobře.
jo teď mi došlo že kamarádka má snad z Baumaxu sprchovej kout koupenej v akci i s takovýma těma tryskama… kecala bych kolik stál, ale máááálinko jí ho závidim ![]()
Ahoj, když jsme bydleli u tchánovcu, tak jsme si pořizovali sprcháč taky ten s tryskami v OBI. No a už bych do toho nešla. Několikrát jsme si vytopili byt, dveře každou chvili vypadli a stejně i po znovu zasilikování nám protékal. Tak pokud je to investice do hodně vzdálené budoucnosti, tak raději dražší. Asi bych šla od těch Ravak, Jika. Tak hodně štestí při pořizování ![]()
Jiku i Ravak koupíš i Bauhausu nebo Hornbachu. Pokud máš šikovného manžela nebo dobré řemeslníky, koupila bych to tam. Já mám Ideal Standard a Ravak, dělal nám to známý, co má firmu a kupoval to na sebe někde ve velkoskladu, abysme ušetřili na DPH. Když to vezmeš s montáží je to za 9%, ale v obchodě zaplatíš 19%. tak to musíte spočítat, co se vám vyplatí.
![]()
hihi ![]()
takže nemusím závidět tryskový sprcháč, koukam ![]()
jak píše zaneth - nám tu vanu a kout atd. bral zedník taky z velkoskladu, on tomu říkal „beru to na sebe“, a tím pádem to bylo levnější. No, já píšu zedník… on to je takovej ferda mravenec.
Nu umyvadlo bych klidne koupila kdekoliv, ale vanu a sprchový kout bych určitě koupila kvalitní.
Vana tě musí unést a musí něco vydržet a sprcháč totéž, plus správná konstukce zástěny…známej instalatér nám vykládal příhody se sprcháčema kupovanýma právě „za dobrou cenu“......pořádně to nesedělo, teklo to kudy mohlo, za pár dní, se to špatně otvírá apod.
Jinak vanička ve sprcháči je super z drceného mramoru…je dražší, ale my jsme chytli zrovna akci, že neměli na skladě ty běžné a tak nám za stejnou cenu prodali tenhle a je vážně super!
Už tím, že váží víc, tak se krásně u:,–(í a nehýbe se po čase používání.
Manžel,který si troufám říct tomu rozumí, protože je architekt a 2 roky pracoval ve Skansce, kde právě vybíral zařizováky pro jejich byty, pro naši novostavbu vybral většinou střední třídu vybavení, já si teda nejsem schopná zapamatovat značky …kdybys chtěla, tak ti to sem večer hodim…
Každopádně levné vany jsou slabé a měkké, levné sprcháče se špatně zavírají, levné baterie jsme koupili provizorně do bytu a po 3 letech už nejde voda skoro regulovat a špatně se zavírají…
zase ty úplně nejdražší výrobky už jsou obvykle lepší jen desingem (kromě baterií, ale to jsou pak položky kolem 12 000, a taky splachovadel - podomítkové jsme koupili original Geberit, protože kdo to má pak vysekávat).
Ahoj, my máme rohovou vanu z Obi a maximální spokojenost, tak nevím
Díky za rady, tak půjdem do nějaké té střední cenové třídy. Pudloslavo když tu dopíšeš ty značky budu ráda, jinak pod sádrokarton už máme koupený splachovadlo od Geberitu, taky nechcem sekat a předělávat. Díky všem.