Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj hospodyňky
obracím se na vás s prosbou. Nevíte někdo, jak odstranit plíseň(malé černé tečky) z textilie? Nechala jsem ve vlhkém prostředí na terase sedáky, trošku do nich i napršelo a je mi líto je vyhodit a s plísní moc parády nenadělají.
Já zkoušela prostředek na skvrny od Eurona by Černý a nic!!Děkuju všem za rady. Pokud tedy vůbec nějaké jsou.
![]()
Mě na tohle jednou pomohlo Savo Perex. Zapoměla jsem na sušáku jednu plínu, napršelo na ní a udělala se plíseň. Namočila jsem jí do roztoku Sava, ale pak to chce fakt hodně vymáchat, aby to nesmrdělo.
A to můžu dát i na barevné? Abych tam místo plísně neměla bílé fleky??
![]()
z barevneho se mi plisen nikdy nepodarila dostat
na bile jde pouzit to Savo a to funguje bez problemu, ale z barevneho nevim nevim,
treba nekdo neco poradi
Savo Perex se muzep ouzivat na bile a stalobarve pradlo (takze i na barvne). Ale je dulezite zjistit zda je to stalobarve - tkaze kdyztak zkusit na malem kousku nekde u okraje, kde by pripadne odbarveni nevadilo.
Na barevné pozor, já jsem takhle krásně zničila dětskou matraci do postýlky.........
. Tchýně ji nechala v igelitovém pytli a průšvih byl na světě. Nenapadlo mě nic lepšího, než to namočit do vody se Savem..
. Plíseň to sice vyžralo, nicméně barvu z matrace taky..
. Takže jestli chceš mít vyšisované podsedáky, klidně do Sava dej. Eurona Ti taky nepomůže, mají sice supr věcičky, ale nic tak agresivního na plíseň. Takže asi moc neporadím, leda vyhodit a koupit nové anebo nechat staré a zkoušet prát dokola. Třeba ta plíseň (ty tečky) sama zmizí tím praním. Možná že jo, zkusit to můžeš.
Ahoj, mám na skvrny Vanisch inteligence odstranovač skvrn. Sice na plísen jsem ho nezkoušela, ale gulášovku na tričku, rajskou apod odstranilo vždy. Je na berevné.
Ahoj, mozna hloupy dotaz, ale zkusila jsi to vyprat v pracce nebo ruco? Mne se to v pracce s Vanishem ci Savem vypere hezky i z barevneho, nebo zkus nejdrive nechat s Vanishem namocene a pak teprve dat vyprat do pracky, pokud se ale nepletu, existuji i prostredky primo na plisen.
Tu plíseň jsem zkoušela vymnout při ručním praní a třikrát v pračce. Ani s čistidlem na skvrny se nepovedlo. Při nejhorším sedáky vybělit Savem a znovu potáhnout ![]()
Me teda Savo perex na plisen nezabira
Mam plesnive bodycko, prala jsem ho uz nekolikrat a sede fleky jsou tam porad.
Tak mozna, ze je tam ta plisen tak dlouho, ze uz to pak nejde…pak tedy neporadim, ale presto se zkus jeste podivat do drogerie na nejaky prostredek primo na plisen.
Děkuju moc.
Zeptám se v té drogerii
snad mi pomůžou. Hezký den***
![]()
Doporučuju sůl na skvrny od Ulrycha - ale seženeě asi jen v eshopech s látkovýma plenama, případně přes MMB.
Plesnivé tečky jsem z trička dostala během jedné noci - triko namočit, posypat, nechat působit.
Zabírá i na všelijaké rozpatlané dobrůtky jako banány, pomeranče,…
Je šetrná k pokožce mimina, ne jako Savo, a nepouští barvy. Určitě se vyplatí ![]()
Oživuji tuto diskuzi. Je sice 2roky stará ale po přečtení tazatelky a odpovědí jsem se rozhodla na plesnivé fličky na golfkách ( byli v pytli na půdě ) použít savo perex. Na 3l vody jsem dala 300ml sava a nechala ve vaně " luhovat " hoďku a půl a výsledek je super. Flíčky jsou fuč… Pak jsem to vymáchala v tekutém prášku a už se to suší na podzimním sluníčku…
Pravda " voní "
mi celá koupelna savem a o rukách ani nemluvě ale jsem ráda že je to pryč.. ![]()
Holky akutne ozivuji:Ted jsem na zimu vytahla malemu sportak hartan,a zjistila ze cela sedaci cast je od plisne
vyprala jsem ale stale drzi jak strelene,myslite,ze muzu ty sedaky namocit i do normlaniho sava?nic jineho pri ruce nemam,ale barva je hneda,tak nebudou tam fleky
diky za rady, ![]()