Plíseň na textilu

28
3.3.09 12:22

Plíseň na textilu

Ahoj hospodyňky :D obracím se na vás s prosbou. Nevíte někdo, jak odstranit plíseň(malé černé tečky) z textilie? Nechala jsem ve vlhkém prostředí na terase sedáky, trošku do nich i napršelo a je mi líto je vyhodit a s plísní moc parády nenadělají. :twisted: Já zkoušela prostředek na skvrny od Eurona by Černý a nic!!Děkuju všem za rady. Pokud tedy vůbec nějaké jsou. :twisted: :twisted: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
3.3.09 12:27

Mě na tohle jednou pomohlo Savo Perex. Zapoměla jsem na sušáku jednu plínu, napršelo na ní a udělala se plíseň. Namočila jsem jí do roztoku Sava, ale pak to chce fakt hodně vymáchat, aby to nesmrdělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.3.09 12:32

A to můžu dát i na barevné? Abych tam místo plísně neměla bílé fleky?? :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
3.3.09 12:42

z barevneho se mi plisen nikdy nepodarila dostat
na bile jde pouzit to Savo a to funguje bez problemu, ale z barevneho nevim nevim,
treba nekdo neco poradi

• Citovat
  • Upravit
2073
3.3.09 12:59

Savo Perex se muzep ouzivat na bile a stalobarve pradlo (takze i na barvne). Ale je dulezite zjistit zda je to stalobarve - tkaze kdyztak zkusit na malem kousku nekde u okraje, kde by pripadne odbarveni nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.3.09 13:37

Na barevné pozor, já jsem takhle krásně zničila dětskou matraci do postýlky......... :oops: :oops: . Tchýně ji nechala v igelitovém pytli a průšvih byl na světě. Nenapadlo mě nic lepšího, než to namočit do vody se Savem.. :oops: :roll: . Plíseň to sice vyžralo, nicméně barvu z matrace taky.. :D . Takže jestli chceš mít vyšisované podsedáky, klidně do Sava dej. Eurona Ti taky nepomůže, mají sice supr věcičky, ale nic tak agresivního na plíseň. Takže asi moc neporadím, leda vyhodit a koupit nové anebo nechat staré a zkoušet prát dokola. Třeba ta plíseň (ty tečky) sama zmizí tím praním. Možná že jo, zkusit to můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
3.3.09 13:54

Ahoj, mám na skvrny Vanisch inteligence odstranovač skvrn. Sice na plísen jsem ho nezkoušela, ale gulášovku na tričku, rajskou apod odstranilo vždy. Je na berevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.09 14:50

Ahoj, mozna hloupy dotaz, ale zkusila jsi to vyprat v pracce nebo ruco? Mne se to v pracce s Vanishem ci Savem vypere hezky i z barevneho, nebo zkus nejdrive nechat s Vanishem namocene a pak teprve dat vyprat do pracky, pokud se ale nepletu, existuji i prostredky primo na plisen.

• Citovat
  • Upravit
14079
3.3.09 15:36

Tu plíseň jsem zkoušela vymnout při ručním praní a třikrát v pračce. Ani s čistidlem na skvrny se nepovedlo. Při nejhorším sedáky vybělit Savem a znovu potáhnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.3.09 16:36

Me teda Savo perex na plisen nezabira :-( Mam plesnive bodycko, prala jsem ho uz nekolikrat a sede fleky jsou tam porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.09 16:54

Tak mozna, ze je tam ta plisen tak dlouho, ze uz to pak nejde…pak tedy neporadim, ale presto se zkus jeste podivat do drogerie na nejaky prostredek primo na plisen.

• Citovat
  • Upravit
28
3.3.09 17:19

Děkuju moc. :D Zeptám se v té drogerii :? snad mi pomůžou. Hezký den*** :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.3.09 03:48

Doporučuju sůl na skvrny od Ulrycha - ale seženeě asi jen v eshopech s látkovýma plenama, případně přes MMB.
Plesnivé tečky jsem z trička dostala během jedné noci - triko namočit, posypat, nechat působit.
Zabírá i na všelijaké rozpatlané dobrůtky jako banány, pomeranče,…

Je šetrná k pokožce mimina, ne jako Savo, a nepouští barvy. Určitě se vyplatí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
4.10.11 09:46

Oživuji tuto diskuzi. Je sice 2roky stará ale po přečtení tazatelky a odpovědí jsem se rozhodla na plesnivé fličky na golfkách ( byli v pytli na půdě ) použít savo perex. Na 3l vody jsem dala 300ml sava a nechala ve vaně " luhovat " hoďku a půl a výsledek je super. Flíčky jsou fuč… Pak jsem to vymáchala v tekutém prášku a už se to suší na podzimním sluníčku…
Pravda " voní " :roll: mi celá koupelna savem a o rukách ani nemluvě ale jsem ráda že je to pryč.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
23.10.11 16:21

Holky akutne ozivuji:Ted jsem na zimu vytahla malemu sportak hartan,a zjistila ze cela sedaci cast je od plisne :zed: vyprala jsem ale stale drzi jak strelene,myslite,ze muzu ty sedaky namocit i do normlaniho sava?nic jineho pri ruce nemam,ale barva je hneda,tak nebudou tam fleky :think: diky za rady, :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný