Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, oživuju diskuzi, mám problém, měla jsem kabelky uložené na půdě, na některých jsem objevila píseň
, umyla jsem je, nechala venku uschnout, ale tu plíseň z nich stále cítím, nevíte jestli ten zápach něčím odstraním, nerada bych je vyhazovala ![]()
@mijah já měla to samé, plíseň pryč, ale smrad byl pořád. Ani ze strojení ho nemohu dostat…Vyzkoušela jsem i různé babské rady, utratila tisíce za osvědčené přípravky z drogerie a smrad z plísně zatím vyhrává a já…bohužel…vyhazuji ![]()
@mijah taky jsem po vyzkoušení všeho nakonec vyhodila (ze skript jsem smrádek vcelku ale dostala měsíčním pobytem v mrazáku).
@danyk pokusím se je tam postupně cpát, a budu doufat že to pomůže
@mijah nejhorší je pravá kůže, chytne to rychle a pryč z ní nejde…mrazák zkusím taky, ale aby mi nenačichly i potraviny jako bonus
![]()
@rokyta1 dávala jsem to tam v igelitovém sáčku
a nic mi nenačichlo
@rokyta1 tak jsem vyprala kabelku v octě, zatím jen jednu na zkoušku a hurá nesmrdí, jo a před tím byla v nražáku, ale to jsem z ní pořád cítila ten smrad…tak postupně vyperu zbytek
@mijah tak paráda, já se konečně stěhuju, takže bude generální úklid, ještě mi napiš jak jsi ji vyprala v tom octě, jak teplou nebo studenou vodu, jak dlouho a tak, aby se kůže nezničila…?
@rokyta1 jen jsem ji namočila do vlažný vody s octem, nijak nedrhla, nechala jsem ji tam ccca 30 min. pdšívku jsem se snažila promnout, pak ji nechala vykapat a uschnot, a vyšlo to uvidím jak bude reagovat ten zbytek ![]()
@mijah tak já si ještě počkám, určitě písni, protože jestli pomáhá jen obyčejný ocet, to by byla bomba, já ani nevím jestli jsem ho zkoušela, asi to vypadá, že ne ![]()
.Ahoj, já mám právě namočený sporťák ve vaně a je pořádně namydlený Žlučovým mýdlem z DMka.(Denk mit)Každou chvilku jdu a houbičkou udělám bílou pěnu. A hle, ono to funguje
Černé skvrnky se pomalu vytrácí. A že jich bylo!!!Mýdlo je na bílé i stálobarevné prádlo. Nesmrdí a stojí cca 20 Kč. ![]()
Mě 9 let teklo do bytu, protože byla špatná izolace, teď konečně pronajímatel byl vyměněn a bylo opraveno, ale za své mě vzalo všechno, od nábytku až po věci. Co mám vyzkoušeno: Proti smradu a plísni ve skříních: Ceresit sáčky - pohlcovače vlhkosti…ale jsou dost drahé, ale pomůžou a kombinovat s uložením v neprodyšných vacích. Když už skrvny jsou, tak Savo perex nebo Ariel Professional na skvrny a na letní sluníčko, na barevné mi nic nepomohlo, máloco je stálobarevné. Takže vyhazuji, bohužel…a kolikrát i savo je krátké na plesnivý zápach…bohužel…ale můj byt byl fakt už extrém…