Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Aduš8 Vidíte to já mám děti dvě (4r a 17m) a k tomu dva psy. Když jsem se nemohla z nějakého důvodu o psy postarat já, tak to zvládl manžel, ty děti mi v břiše neobjevily samy od sebe, na všechno jsme dva. Ale to je o tom jak máte nastavené fungování rodiny a na tom co každý považuje za problém a co ne. Mě třeba spousta lidí říká že to co dělám já by nezvládli, mě přijde že nic tak extra nedělám.
Hele, já mám psy tři, čekám čtvrté dítě. S dětmi měli psi nejvíc procházek. A řekla bych, že je lepší si psa teď vychovat. Nepodcen socializaci, seznámuj s dětmi. To asi ale víš, vid?
Já si neumím představit mimino a štěně.
Pokud máš možnost mít od kamaradky, tak bych do toho šla. Na domů můžeš pořídit ohradku, aby si štěně neublížilo, až budeš v práci. Já preferuji menší psy, obzvlášť k malým dětem, ale to je úplně jedno. Jestli touží po labradorovi, jdi do něj.
@Heivka když bude manžel v zaměstnání a pes bude mít nedejbože nějaký zdravotní problém, či jen obyčejný průjem, tak si na něj vezme OČR, ne? A nejde jen o venčení, ale každý pes potřebuje pravidelný pohyb, to jako pejskařka víš. Já neříkám, že se to zvládnout nedá, ale z mého pohledu, kdy mám doma dvě děti a za sebou těhotenství, kdy jsem byla ráda, že se zvládnu postarat o starší dítě, říkám ne. Jasně, že když psa už doma člověk má, přizpůsobí se a pryč ho nedá, ale je otázka, jestli je nutné si to dopředu komplikovat.
Myslím, že podmínky máš dobré, už jste si to vyzkoušeli, tak proč ne.
Jen bych brala štěně určitě větší, 3 měsíční. Ušetří to spoustu práce. Ale to záleží, kdy se štěňata narodila, kolik jim teď je.
Zakladateľko, za 14 dní štena nič moc nenaučíte. My sme prvé 2 mesiace nášho pejska venčili aj 8× denne a aj tak boli doma dlho nehody, cca v 5 mesiaci sa to spravilo a ted venčime 4-5× denne. Viac než 8h sám nikdy nie je, ale jedna sa o malé plemeno, je rozhodne MENEJ náročný než labrador (toho majú kamaráti, podobný vek, tam mame zrovnanie).
Mimina by som sa nebála, keď ted 2 roky mákneš na výchove psa (chôdza u nohy, privolaní) tak to bude v poho.
Ale narovinu, hodne dobre toho pejska premysli i s partnerom. Jestli ti s pejskom nepomôže, bude to časovo hlavne tie prve mesiace hodne náročné. Malo by to byt vaše spoločne rozhodnutie a spoločná starosť ![]()
Psa bych si osobně pořídila až s většími dětmi. Nedokážu si představit to večerní venčení s malým miminkem. To ho necháš doma? Mám děti už větší, školkové a když občas rodičům hlídáme osa, je to i tak náročné. Děti nebaví venčení, procházení se, chtějí na hřiště. S kočárkem to ještě docela šlo. V dešti je to na nic. V zimě je to na nic. Teď při práci si to už vůbec nedokážu představit. Že bych ráno musela děti vzbudit v 6, abychom stihli venčit, potom teprve cesta do školky a já do práce. Také jsme přemýšleli, že si pejska pořídíme, ale počkáme, až budou děti schopné buď vydržet doma, abych mohla s pejskem dojít já nebo až budou i oni moct s pejskem obejít alespoň barák. Do té doby, alespoň za mě, je nesmysl si pořizovat psa.
@Anonymní píše: Nedokážu si představit to večerní venčení s malým miminkem. To ho necháš doma? .
Ja mam za to, že na to dieťa aj domáce mazlicky sú vždy dvaja
naši susedia majú veľkého psa v byte a dve malé deti (2 a 3.5). Deti toho pejska milujú, s venčenim sa rodičia striedajú a nemám pocit, že by to nezvládali. Práve naopak, ich deti majú moc hezke detstvo, sú stále na vzduchu a v prírode, ich mamka zvládne tisnut kočík a za ruku držať staršie dieťa a pes popri nich hezky cupita ![]()
Já bych psa neporizovala a pockala bych až po narození dítěte. Dítě může být alergické, pes začne vadit cokoliv a pak budete řešit kam snim. Takové diskuze už tu byli taky.
Psa teď, nebo až bude dítě větší.. Kombinace štěně a miminko je nejhorsí.. Jen já osobně bych volila menší plemeno..
Ahoj, obnovuji diskuzi a prosím o anonym, protože sem chodí rodina a nechci, aby nám do toho mluvili ![]()
Starší dcera na podzim bude mít 8 a už dlouho touží po pejskovi. My už jednoho psa máme a to 2,5-letého křížence labradora. Pes je to hodný, s dětmi vychází bez problémů, je velice živé a akční povahy, akorát nám teda trošku přerostl oproti očekávání, má kolem 48 kg
A není to moc mazel.
Zvažujeme, že bychom pořídili druhého psa. Jednak jako kámoše pro něj a jednak pro dceru, kterou docela baví agility, ale to naše přerostlé třeštidlo pro ně není úplně ideální.
Bydlíme v domku se zahradou, kromě dcerky máme ještě 3-letého syna. Psa máme dopoledne na zahradě, když jsme v práci a jinak je s námi v domě nebo venku. Řešíme, jestli druhý pes ano/ne a pokud ano, jaké plemeno a zda pes nebo fena.
Každopádně bych si představovala něco menšího maximálně tak 15 kilového, ne extrémně náročného na každodenní zaměstnání (BOC, lovečtí psi, teriéři) a dobře vycházejícího s dětmi. A taky nic trpícího ve velké míře na nemoci.
Co mě tak v okolí zaujalo: malý nebo střední špic, velškorgi, tibetský španěl, šeltie. Nevím, jaké jsou začátky takového soužití velkého a malého psa, naš si hraje třeba s dospělým jorkšírem, ale u štěněte nevím, jestli by neopatrností neublížil. Druhého velkého ale určitě nechceme.
Pořizovali bychom asi na jaro nebo léto 2022.
Co myslíte? Je to dobrý nápad nebo úlet? Jaké rasy byste doporučili?
Kombinace pes-fena je prakticky bezproblemova, volila bych fenku.
Spic a seltie jsou hodne ustekani a chlupati, corgi neni uplne pro zacatecnika/dite.
Tibet. spanel je myslim super volba, jen to asi neni typicky agility pes, mozna bych zvazila jeste treba papillona. Ale ten uz je na souziti s velkym psem vic krehky.
Přijde mi že to máte docela dobře rozmyšlené a že to dává smysl, jen je potřeba aby dcera u toho agility vydržela.
No já bych hodně váhal před pořízením druhého psa a spíše bych zaujal negativní postoj. Nicméně dobře učenlivé plemeno je Entlebušák .
Velškorgi je hezký pes, ale na agility kvůli krátkým nohám vhodný není. Kdyby to dceru začalo víc bavit, myslím, že by to mohl odskákat problémy se zády. Já bych volila šeltii.