Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne.
Máte už jednoho psa, který se vám tak trochu nehodí. Mohli byste mít dva, az dcera zjistí, že agility neni jen príma běhání se psem přes překážky.
U nás doma byl vždycky Pudlík. To jsou miláčci. Naši jich za ta léta měli několik a každá zbožňovala děti, vyhledávala přítomnost dětí. My tohle doma máme s kocoury. Pořídila bych domácího kocoura. Máme Briťáka a jedno zachráněné obyč. kotě.
Díky, nemyslím si, že se k nám náš pes nehodí. Jezdí s námi na výlety, chodí na procházky, manžel s ním běhá, je fajn. Nesplňuje 100% požadavků, ale to vůbec neznamená, že se nám s ním nežije dobře. Vidět i negativa přece znamená jen normalni kritický pohled na věc. Nic není černobílé. ![]()
Domácí kočku určitě pořizovat nebudeme. jednak je manžel alergický na kočky a já jsem v minulosti měla v bytě jednoho nalezence a musím říct, že jsem bytovému chovu koček nějak nepřišla na chuť. Ale každý to má jinak. Dceru, která už agility zkouší s naším psem od minulého léta a zatím ji stále baví, bych kočkou asi neuspokojila ![]()
Entlebuch vypadá fajn, ale je na nás veliký. V plné sestavě bychom se obtížně nacpali do auta a 20-30 kg pes by byl myslím i horší na manipulaci pro dceru, která sama váží kolem 20 kg ![]()
Pokud by ji agility už dále nebavily, klidně se tomu budu věnovat já. Také hledám rasu, která bude normálně spokojená, i kdybychom s ní vyloženě pravidelně a často psí sport nedělali a byla by v nejhorším spokojená s naším režimem 2× denně procházka, běhání po zahradě s naším psem plus o víkendu výlety. Takže tuším, že třeba BOC, AUO a podobné asi ne.
Pudlík je fajn, asi by mi přišel nejlepší střeďák. Zvládne ale být (s dobrou boudou v přístřešku) cca 6 hod denně venku? Nerada bych řešila, že dopoledne bude jeden pes doma a druhý venku, to i trochu ztrácí význam jako kamarád pro našeho psa…:nevim: Kvůli tomu jsem vyřadila i dceřiny favority papilona a kavalíra. ![]()
Uštěkanost nevadí, žijeme na klidném místě a kolem máme jen jedny sousedy, kteří sami mají několik štěkačů ![]()
Mně se třeba povahou moc zamlouvá krátkosrstá kolie, ale ta je velká.
Ještě to promyslíme, možná spíš tak za 3 roky. Ale toho našeho musíme aspoň trošku líp namotivovat na ty agility kvůli dceři.
Jestli nevadí štěkání, tak bych šla do sheltie, je to ideální pes, trochu závislák.
Agility jsem dělala i s cinanem labutenkou, to je moje srdcovka ![]()
Maly pes muze mit psi dvirka do chodby, venku se probehne a kdyz mu bude zima, muze se schovat. Myslim, ze takovy papilon dokaze v tomhle rezimu docela slusne fungovat.
Jinak poridit partaka pro vaseho psa je super volba tak jako tak.
Máme 2 sheltie a neštěká ani jedna
jednu roční, druhou 3 měsíční stěně. Skvěle si spolu vyhrají. Když jsou na zahradě, kde je i rotvajlerka, tak se v pohodě snesou. Starší zrovna začíná s agility a myslím, že ji to půjde. Jsou hodně vyfixované na majitele a taky šíleně chlupaté
Děti mají rády.
@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc!
Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP
![]()
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc!Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP
![]()
Tak to se hodně zvedly ceny, já měla seltii od poradkyně chovu tenkrát za 6 t
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc!Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP
![]()
Ano, to je pravda. Na stěně se čeká i více než rok. Musíte vyplnit dotazník a chovatelé si pak vybírají nového majitele. Někteří jsou až prehnaně nároční, ve finále stejně vyhraje nějaký známý a vy máte smůlu ![]()