Koupit psa, či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
21.6.21 05:05

Ne.

Máte už jednoho psa, který se vám tak trochu nehodí. Mohli byste mít dva, az dcera zjistí, že agility neni jen príma běhání se psem přes překážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.6.21 05:34

U nás doma byl vždycky Pudlík. To jsou miláčci. Naši jich za ta léta měli několik a každá zbožňovala děti, vyhledávala přítomnost dětí. My tohle doma máme s kocoury. Pořídila bych domácího kocoura. Máme Briťáka a jedno zachráněné obyč. kotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 06:35

Díky, nemyslím si, že se k nám náš pes nehodí. Jezdí s námi na výlety, chodí na procházky, manžel s ním běhá, je fajn. Nesplňuje 100% požadavků, ale to vůbec neznamená, že se nám s ním nežije dobře. Vidět i negativa přece znamená jen normalni kritický pohled na věc. Nic není černobílé. ;)
Domácí kočku určitě pořizovat nebudeme. jednak je manžel alergický na kočky a já jsem v minulosti měla v bytě jednoho nalezence a musím říct, že jsem bytovému chovu koček nějak nepřišla na chuť. Ale každý to má jinak. Dceru, která už agility zkouší s naším psem od minulého léta a zatím ji stále baví, bych kočkou asi neuspokojila ;)
Entlebuch vypadá fajn, ale je na nás veliký. V plné sestavě bychom se obtížně nacpali do auta a 20-30 kg pes by byl myslím i horší na manipulaci pro dceru, která sama váží kolem 20 kg :lol:
Pokud by ji agility už dále nebavily, klidně se tomu budu věnovat já. Také hledám rasu, která bude normálně spokojená, i kdybychom s ní vyloženě pravidelně a často psí sport nedělali a byla by v nejhorším spokojená s naším režimem 2× denně procházka, běhání po zahradě s naším psem plus o víkendu výlety. Takže tuším, že třeba BOC, AUO a podobné asi ne.
Pudlík je fajn, asi by mi přišel nejlepší střeďák. Zvládne ale být (s dobrou boudou v přístřešku) cca 6 hod denně venku? Nerada bych řešila, že dopoledne bude jeden pes doma a druhý venku, to i trochu ztrácí význam jako kamarád pro našeho psa…:nevim: Kvůli tomu jsem vyřadila i dceřiny favority papilona a kavalíra. :think:
Uštěkanost nevadí, žijeme na klidném místě a kolem máme jen jedny sousedy, kteří sami mají několik štěkačů :D
Mně se třeba povahou moc zamlouvá krátkosrstá kolie, ale ta je velká.
Ještě to promyslíme, možná spíš tak za 3 roky. Ale toho našeho musíme aspoň trošku líp namotivovat na ty agility kvůli dceři.

• Citovat
  • Upravit
106262
21.6.21 07:36

Jestli nevadí štěkání, tak bych šla do sheltie, je to ideální pes, trochu závislák.
Agility jsem dělala i s cinanem labutenkou, to je moje srdcovka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.21 09:25

Maly pes muze mit psi dvirka do chodby, venku se probehne a kdyz mu bude zima, muze se schovat. Myslim, ze takovy papilon dokaze v tomhle rezimu docela slusne fungovat.
Jinak poridit partaka pro vaseho psa je super volba tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
21.6.21 16:14

Máme 2 sheltie a neštěká ani jedna :nevim: jednu roční, druhou 3 měsíční stěně. Skvěle si spolu vyhrají. Když jsou na zahradě, kde je i rotvajlerka, tak se v pohodě snesou. Starší zrovna začíná s agility a myslím, že ji to půjde. Jsou hodně vyfixované na majitele a taky šíleně chlupaté :lol: Děti mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 21:54

@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc! 8o Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP :lol: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
106262
22.6.21 23:08
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc! 8o Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP :lol: :nevim:

Tak to se hodně zvedly ceny, já měla seltii od poradkyně chovu tenkrát za 6 t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
23.6.21 09:09
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Šeltičky mi přijdou moc fajn, také na ně slyším chválu. Jen je prý těžké nějakou v dnešní době sehnat a četla jsem, že se ceny pohybují i okolo 40-50 tisíc! 8o Rádi bychom psa s PP, výstavní předpoklady neřešíme, ale chtěli bychom zdravotně a povahově prověřené spojení. Viděla jsem taky inzerát, kde nabízeli po zrušené rezervaci štěňátko a měli na nové majitele spoustu požadavků včetně toho, že nesměli mít menší děti, což mě překvapilo, když všichni říkají, jak si šeltie s dětmi rozumí. Nějak jsem z toho nabyla dojmu, že je to dnes pejsek pro nějaké vybrané VIP :lol: :nevim:

Ano, to je pravda. Na stěně se čeká i více než rok. Musíte vyplnit dotazník a chovatelé si pak vybírají nového majitele. Někteří jsou až prehnaně nároční, ve finále stejně vyhraje nějaký známý a vy máte smůlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný