Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co v zimě topení? Starší domy obvykle potřebují „žít“, pokud bude uzavřený, může se objevit vlhkost a plíseň, budete muset udržovat zahradu, dům bude dále „chátrat“.
Nevím no, asi bych na to odvahu neměla, ale dalším se zase ten nápad líbí.
Ale za mne ne, poněkud to určuje životní směr jednomu z dětí.
Za me taky ne. Akorat svym detem zkomplikujes zivot. Budou mit posramocene vztahy mezi sebou..ze rodice se o jedno postarali a dali dum, i presto ze ostatni tam zit nechteji ale dum jste i jim uz nedali ![]()
*kdybyste meli dve deti tak se domluvi ale tri a ctvrte s vama nezije..nevim jak by to.mezi sebou resili
Ani náhodou. Za prvé je to x let cpani peněz do černé díry, za druhé pronajímání je jenom kupa problémů s výdělkem, který za to ani nestojí a hlavně neplánuje svým dětem to, kde jednou budou žít. To je to nejhorší, co můžete udělat.
@dedrichov píše:
Za mne hloupost. 20 let živit a starat se o dům, platit dvojmo poplatky v domácnosti a přitom tam žádné z dětí nemusí chtít žít.
Jako lepší variantu bych viděla přebytečné peníze uložit na nějakém šikovném spořícím účtu nebo termínovaném vkladu.
Naprosto souhlasím. Starý dům je obrovský žrout peněz, času a dřiny. Je to naivní bláznovství. Máte tři děti, opravdu nechcete raději věnovat svůj čas jim? Stejně budou chtít jít svou cestou. Myslím si, že by byly mnohem raději, kdyby měli rodiče, co mají čas být s nimi a neotročí na baráku a pokud jim budete schopni dát do začátku trochu peněz a volnost, budou ještě raději.
Prodat to můžete vždycky. A nebo ho jednou zbourat nebo zrekonstruovat na ateliér, dílnu nebo cokoliv.
Lepší, než mít třeba nepříjemné sousedy.
A jestli by se děti hádaly? Když je dobře vychováte, je tu šance, že si nepůjdou po krku. ![]()
Nechtěla bych plánovat dětem kde mají žít ale spísě mě napadlo že by některé s děti chtělo, no já ještě budu mít nějaké peníze z bytu a pokud by tam jedno z dětí chtelo žít muselo by zbylé vyplatit
@Anonymní píše:
Nechtěla bych plánovat dětem kde mají žít ale spísě mě napadlo že by některé s děti chtělo, no já ještě budu mít nějaké peníze z bytu a pokud by tam jedno z dětí chtelo žít muselo by zbylé vyplatit
To je spíš koule na noze než nějaká pomoc do začátku.
@terien píše:
To je spíš koule na noze než nějaká pomoc do začátku.
tak přesně to vidím i já. Proč předpokládat, že se potomek usadí hned vedle? Zamiluje se, bude chtít úplně změnit bydliště a pak to začne: a proooč, vždyť tu máš dům, co my se na něj/něm nadřeli … atd.
Myslím, že pomoc vyletět z hnízda může být efektivnější.
A nenamlouvala bych si, že nemovitost případně prodáme. NIKDY nezískáte zpět náklady na pořízení.
@mgdln píše:
Prodat to můžete vždycky. A nebo ho jednou zbourat nebo zrekonstruovat na ateliér, dílnu nebo cokoliv.Lepší, než mít třeba nepříjemné sousedy.
A jestli by se děti hádaly? Když je dobře vychováte, je tu šance, že si nepůjdou po krku.
Zbourat jo? To by byla prima investice
Kdyby to bylo za dobrou cenu, tak bych to koupila. Buď bych dům hned zbourala a měla větší pozemek (na kterém by pak nějaké dítě mohlo stavět), nebo bych dům např. na 10 let pronajala za pár korun, nebo jen za náklady kamarádům/známým, než bude jasné, jestli o to nějaké dítě stojí. ![]()
A možná jsem to jen špatně pochopila, ale nemáš spíš 4 děti? Kdybyste to koupili s manželem, tak dvě vaše společné děti i dvě z předchozího manželství by na to měly „stejný nárok“, nebo…? Chápu, že to, které s vámi nebydlí, by o to zájem asi nemělo, ale asi by taky mělo event. nárok na to „být vyplaceno“ (i když já tenhle institut moc neuznávám, i když výjimky bych našla - za současných okolností bych v žádném případě nechtěla moji sourozenci vypláceli, kdyby něco dostali, u nás je to zrovna lehce aktuální).
@dedrichov píše:
Zbourat jo? To by byla prima investice
Záleží, jak si ceníš soukromí. Já třeba velmi, klidně do něj investují víc. A děti bych nenutily tam bydlet. Mám spoustu nápadů, co s velkým/větším pozemkem. Jestli je dům menší a nemá novou střechu nebo okna, je z blbého materiálu - bourala bych. Jinak by to fakt sežralo hodně peněz i času… Ale jestli je to někoho koníček… ![]()
Zakladatelko, je třeba daná nemovitost v nabídce realitek? Že bys poslala odkaz ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám manžela a 3 děti, společné děti máme dvě, a každý z předchozího manželství jedno. Manžela dcera s náma nebydlí, ale ro asi není vůbec podstatné, k tomu co teď řešíme. Bydlíme v menším městě, v rodinném domě, který je starý 15 let, takže jsme spokojený. Dům je již bez hypotéky, manžel je manažer a já na mateřské s malou princeznou. Vedle nás umřela stará paní a tak jeji vnuk dům prodává, přemýšlíme, zda ho koupit či ne. Má pěkný pozemek, ale dům je starý, takže žádný luxus a teď přemýšlíme pokud ho koupíme co s nim.? Napadlo mě jednou pro děti, ale to by to jedno muselo vyplatit zbylé tři. Budu mi t tedy ještě byt po dědečkovi, tak počítám, že by z toho měly děti. Mě teď napadl nápad postupně to zvelebovat, nedávat do domu velké peníze, ale vymalovat, natřít okna… atd. A na sezónu pronajímat jako rekreační dům. Co vy na to? Koupili byste tento dům. Musím ještě dodat, že půlka koupě by byla na hypotéku. Děkuji
Nejlepsi napsat seznam s muzem.Pro a proti. Poradne jsi premyslete ci se Vam to vyplati. Kolik by stala oprava atd.
Na emiminu radu necekej a navic zadluzite se. Takze premyslet premyslet premyslet…
Já bych to nebrala, co se starým barákem, děti tam stejně tak na 99% nebudou chtít bydlet. Na hypo už vůbec ne.