Kouření a snaha otěhotnět

12.8.11 21:49

kouření a snaha otěhotnět

Ahoj holky,chtěla bych se zeptat : mám bráchu a ten se snaží se svou ženou o miminko. Mají za sebou 5× umělé oplodnění a stále nic. Uplně poprvé ji dělali inseminaci při které otěhotněla,ale bylo to mimoděložně a potratila. Oba jsou zdravý takže prý nevědí kde je problém. Brácha je nekuřák a stašně mu vadí že kouří,vlastně to vadí celé rodině,protože to prý může mít na otěhotnění vliv,je to pravda? na klinice jí prý řekli,že kouřit může :think: a chci se zeptat je tady nějaká maminka které se to povedlo taky až třeba na po šesté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24603
12.8.11 21:53
popovicatka píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat : mám bráchu a ten se snaží se svou ženou o miminko. Mají za sebou 5× umělé oplodnění a stále nic. Uplně poprvé ji dělali inseminaci při které otěhotněla,ale bylo to mimoděložně a potratila. Oba jsou zdravý takže prý nevědí kde je problém. Brácha je nekuřák a stašně mu vadí že kouří,vlastně to vadí celé rodině,protože to prý může mít na otěhotnění vliv,je to pravda? na klinice jí prý řekli,že kouřit může :think: a chci se zeptat je tady nějaká maminka které se to povedlo taky až třeba na po šesté?

8-o 8-o 8-o 8-o 5 krat a porad nic?????
chudak :-(
no ja jsme pretsala kourit pred rokem a pul kdyz se porad nedarilo a nekourim a porad se nedari… ale strasne silny kurak je muj.....podle me cigarety hodne vadi jak u zen tak u muzu.. kmela by to aspon obmezit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.11 21:57

opravdu už po páté a nic :cry: pro mě je hrozné vidět bráchu jak tím trpí,on děti miluje a život bez dětí si nedokáže představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
12.8.11 22:00
popovicatka píše:
opravdu už po páté a nic :cry: pro mě je hrozné vidět bráchu jak tím trpí,on děti miluje a život bez dětí si nedokáže představit.

je divne slyset ze chpal trpi kdyz nema dite ,, ne holka… ona chce dite taky tak moc jak bracha???
nebo jen kuli nemu???
ad ju zkusi predsvedcit apon na omezeni cigaret.. nebo ji je ten smrad vic??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.11 22:06

No je mi to hodně blbé to psát,protože mám svojí švagrovou fakt ráda,ale ona by si život bez dítěte i dokázala představit a to můj brácha ne. Ona kouřit nepřestane,pořád říká že to na otěhotnění nemá vliv.

• Citovat
  • Upravit
50155
12.8.11 22:14

Nedávno jsem četla článek, kde jmenovali kouření jako jeden z faktorů, který přispívá k neplodnosti u obou pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.11 22:23

Nevim jestli ma vliv nebo ne.Ale ja i pritel jsme silni kuraci ja uz ted moc ne ale pred malou i 20 denne.A problem nebyl az na jedno zamkle tehu ale to je otazka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.11 22:30
kattkka píše:
Nevim jestli ma vliv nebo ne.Ale ja i pritel jsme silni kuraci ja uz ted moc ne ale pred malou i 20 denne.A problem nebyl az na jedno zamkle tehu ale to je otazka.

Já jsem kuřák-IVF mám za sebou a dokonce mi bylo posléze-když se to po několikáte konečně podařilo,doporučeno jen ubrat počet cigaret ale nepřestat…omezovat a omezovat-kouřila jsem 20 a někdy i víc,když byly nervy.....celé těhotenstvá jsem kouřila,dokonce bych řekla,že mi to chutnalo víc než před tím a mám vytouženýho krásnýho kluka-je mu 6 týdnů..... :-)

• Citovat
  • Upravit
12.8.11 22:30

A malou máte z umělého oplodnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
12.8.11 22:31
kattkka píše:

Já jsem kuřák-IVF mám za sebou a dokonce mi bylo posléze-když se to po několikáte konečně podařilo,doporučeno jen ubrat počet cigaret ale nepřestat…omezovat a omezovat-kouřila jsem 20 a někdy i víc,když byly nervy.....celé těhotenstvá jsem kouřila,dokonce bych řekla,že mi to chutnalo víc než před tím a mám vytouženýho krásnýho kluka-je mu 6 týdnů..... :-)

Příspěvek upraven 12.08.11 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
12.8.11 22:31

Tak kouření má na početí jednoznačně negativní vliv, to už bylo mnohokrát prokázáno. Neznamená to, že kdo kouří krabičku denně, nemůže otěhotnět napoprvé a naopak zcela nekuřáckému páru to nebude trvat roky, ale statisticky ten vliv prokazatelně negativní JE. Nejspíš to není hlavní příčina, ale že by to bylo jedno se rozhodně říct nedá, kuřačky mají obecně nižší úspěšnost početí nejen při umělém oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.11 22:34

ne nemam malou z ivf-priroene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
Anonymní píše:
kattkka píše:

Já jsem kuřák-IVF mám za sebou-úspěšně.

Příspěvek upraven 12.08.11 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Anonymní píše:
kattkka píše:

Já jsem kuřák-IVF mám za sebou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.11 22:35
kattkka píše:
Nevim jestli ma vliv nebo ne.Ale ja i pritel jsme silni kuraci ja uz ted moc ne ale pred malou i 20 denne.A problem nebyl az na jedno zamkle tehu ale to je otazka. Já jsem kuřák-IVF mám za sebou-úspěšně
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.